Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.



Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης δυτικής χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 6 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ψυχοσωματικά: Τα σημεία του σώματος που μπορεί να χτυπήσει το άγχος



Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στο χρόνιο στρες και την ασθένεια. Είναι ευρέως γνωστό ότι το ψυχολογικό στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, κρυολογήματος, γρίπης, ακόμα και αλλεργιών. Ποιος είναι όμως ο μηχανισμός που στηρίζει αυτήν την αλληλεπίδραση;

Απαγόρευση καπνίσματος: Οι ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους -Υπεύθυνοι εφαρμογής νομού (εγκύκλιος)



Στο πλαίσιο απαγόρευσης του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες για την
προστασία της δημόσιας υγείας, ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο για
ενημέρωση και εφαρμογή.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται:
Με την ανωτέρω υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 6 του νόμου 3730/2008, όπως
ισχύει:

Οι φονικές μπίζνες της καπνοβιομηχανίας

Επτά εκατομμύρια θάνατοι, εξήντα δύο δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη. Αυτή είναι η πραγματιστική και «φονική εξίσωση» για την καπνοβιομηχανία.

Αυτό σημαίνει ότι στον θάνατο κάθε καπνιστή αντιστοιχούν κέρδη περίπου 9.730 δολαρίων, σύμφωνα με τον νέο -έκτο κατά σειρά- παγκόσμιο «Άτλαντα Καπνού», που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του 17ου Παγκόσμιου Συνεδρίου «Για τον Καπνό ή την Υγεία» στη Νότια Αφρική.

Προσοχή στους γονείς: Θέματα ασφάλειας σε αυτοκινητάκια για παιδιά

Προσοχή στους γονείς: Θέματα ασφάλειας σε αυτοκινητάκια για παιδιά
Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας για τα αυτοκινητάκια Kettcars με ελαστικούς τροχούς

Τα αυτοκινητάκια Kettcars είναι δημοφιλή παιδικά παιχνίδια. Προκειμένου να διασφαλιστεί απόλυτα η ποιότητα και η ασφάλεια των παιχνιδιών, ο κατασκευαστής KETTLER ενημερώνει ότι οι πελάτες πρέπει να προσέξουν προληπτικά το εξής: "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς την πιθανότητα ότι σε κάποια μοντέλα Kettcar με ελαστικούς τροχούς, οι πλαστικές ζάντες ενδέχεται να θρυμματιστούν και τα θραύσματα να προκαλέσουν τραυματισμό. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο αυξάνεται εάν το αυτοκινητάκι Kettcar φορτωθεί υπερβολικά ή όταν φουσκώνονται οι τροχοί.

Οι «όμηροι» και ο υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδας

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί είναι «όμηροι» του Ερντογάν, σίγουρα προκάλεσαν αίσθηση, ωστόσο εμπεριέχουν μια πικρή αλήθεια. Ο όρος «όμηρος» συνδέεται με πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς αναφέρεται σε «αιχμάλωτο» που δεν παραδίδεται εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτει η πλευρά που τον έχει συλλάβει.

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου 1.900 -2.100 ευρώ

Μετά από δυο χρόνια, ένας γνώριμος κωδικός της φορολογικής δήλωσης επανεργοποιείται. Πρόκειται για τον κωδικό 049 που αφορά τις δαπάνες που εξασφαλίζουν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες την έκπτωση φόρου 1.900 -2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο.

Σε ποιες παραβάσεις πλέον στο νέο ΚΟΚ, προβλέπεται απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης

“Τύπος και υπογραμμός” θα πρέπει να είναι ο κάθε οδηγός από εδώ και πέρα, εκτός και αν του περισσεύουν τα λεφτά ή… τα διπλώματα, καθώς ο νέος κ.ο.κ , εκτός από νέα τσουχτερά πρόστιμα, επιφέρει και αφαίρεση διπλώματος για παραβάσεις που μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν.

Ειδικότερα, προβλέπεται απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες στις εξής περιπτώσεις:

• Χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς τη χρήση ακουστικών ή χωρίς την τοποθέτηση κινητού σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση.

Βούτσης: Οι Έλληνες βουλευτές δεν είναι ανάγκη να έχουν Πατρίδα την… Ελλάδα! ΒΙΝΤΕΟ

Οι χαρακτηρισμοί είναι πολλές φορές περιττοί, όταν τα λόγια αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ανθελληνικής και διεθνιστικής αριστεράς που κυβερνά την Χώρα.
Ο κομμουνιστής πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης ο οποίος λειτουργεί ως όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως αντικειμενικός πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων πήρε χθες τον λόγο για να καταγγείλει (;) την αναφορά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στις δηλώσεις του Ερντογάν από την Κομοτηνή που μίλησε για “4 βουλευτές του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση



Διακοπή του πρωταθλήματος αποφασίστηκε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τη FIFA, την UEFA και τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές για τις επόμενες κινήσεις.

Πότε ξεκινά το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 31/3 θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 ξεκινά το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για την πασχαλινή περίοδο, όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), επισημαίνοντας, παράλληλα,

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/3/2018

                                                             

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων