Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνονται λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018. Από αργά το απόγευμα ωστόσο και κυρίως τις βραδινές ώρες ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επεκταθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και πιθανόν στις Σποράδες.

Δώσε χρόνο στην ψυχή σου να σε φτάσει: Μια όμορφη αφρικανική ιστορία



Κάποιες φορές μια ιστορία αγγίζει την ψυχή μας όσο τίποτα άλλο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μία αρχαία αφρικανική ιστορία για ένα τρόπο ζωής στον οποίο οι πράξεις πηγαίνουν προς μια κατεύθυνση και η καρδιά προς άλλη επειδή δεν υπάρχει χρόνος για να συναντηθούν. Η ιστορία έχει ως εξής:
Λέγεται πως ένας άντρας εισχώρησε στα αφιλόξενα εδάφη της Αφρικής. Μόνο οι αχθοφόροι του τον συνόδευαν. Ο καθένας είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια του και καθάριζε τον δρόμο μέσα στη μεγάλη βλάστηση. Ο σκοπός τους ήταν να συνεχίσουν να προχωρούν με κάθε κόστος. 


«Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της βιασύνης είναι ότι παίρνει πολύ χρόνο».  – Gilbert Keith Chesterton 

Αν συναντούσαν ένα ποτάμι, το διέσχιζαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν υπήρχε κάποιος λόφος, επιτάχυναν τον ρυθμό τους για να μην χάσουν ούτε λεπτό. Αλλά ξαφνικά οι αχθοφόροι σταμάτησαν. Ο εξερευνητής ήταν έκπληκτος. Περπατούσαν μόνο για λίγες ώρες. Οπότε τους ρώτησε: «Γιατί σταματήσατε; Κουραστήκατε ήδη μετά από λίγες ώρες περπατήματος;» Τότε ένας από τους αχθοφόρους τον κοίταξε και είπε: «Όχι κύριε, δεν κουραστήκαμε. Απλώς κινούμαστε πολύ γρήγορα και αφήσαμε πίσω την ψυχή μας. Τώρα την περιμένουμε να μας φτάσει.» 

Μια ιστορία που σας προσκαλεί να συνδεθείτε με τον εαυτό σας 
Όλοι έχουμε νιώσει αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό μας κάποια στιγμή. Σαν το άτομο που σηκώθηκε από το κρεβάτι, που πήγε στη δουλειά, που μίλησε δεν ήμασταν εμείς αλλά κάποιος άλλος. Είναι κάτι που αισθανόμαστε πολλές φορές όταν νιώθουμε βυθισμένοι στην πολυάσχολη ζωή μας και δεν μπορούμε να βρούμε ένα τρόπο διαφυγής.
 Όλα σχετίζονται με το να βρούμε πάλι το κέντρο μας. Όπως λέει η ιστορία να επιτρέψουμε στην ψυχή μας να επιστρέψει. Κάποιες φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η σωστή διαχείριση της κατάστασης αλλά άλλες φορές χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από αυτό. Αν δεν νιώσουμε αυτή τη σύνδεση και τον σχετικό έλεγχο της ζωής μας ίσως αρχίσουμε να χάνουμε το κίνητρο. Αυτό το αίσθημα μπορεί να μετατραπεί σε λύπη ή άγχος. Σε αυτό το σημείο όλα ξεκινούν να γίνονται περίπλοκα. Αλλά υπάρχουν καλά νέα: υπάρχει ένας απλός τρόπος να το διορθώσετε αυτό και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά την ημέρα. Να πως να το κάνετε: 

Καθίστε για μια στιγμή στην άκρη του δρόμου

 Όπως οι αχθοφόροι στην αφρικανική ιστορία, αν νιώσετε αποσυνδεδεμένοι από το κέντρο σας, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε. Το πιο πιθανό είναι ότι βιάζεστε πολύ. Αυτό σας έχει κρατήσει από το να χαλαρώσετε και σημαντικότερα από το να ενώσετε την ψυχή με το δρόμο σας. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε μια ήσυχη στιγμή, ιδανικά προς το τέλος της ημέρας. Είναι η στιγμή οικειότητας με τον εαυτό σας και το αξίζετε. Χαλαρώστε και απλώς αναρωτηθείτε: πως ήταν η μέρα σας; τότε αναθεωρήστε τα πράγματα που σας συνέβησαν κατά τη διάρκεια της. 
Μην αναρωτηθείτε απλώς τι κάνετε αλλά επίσης και τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σας προκλήθηκαν. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σας ήρθε στο μυαλό μόλις ξυπνήσατε; πως νιώθατε όταν αντιμετωπίζατε ανθρώπους, καταστάσεις και τον εαυτό σας; αφιερώστε τουλάχιστον πέντε λεπτά σε αυτή τη ψυχική αναθεώρηση της ημέρας. 

Προχωρήστε προς τον προβληματισμό και αφήστε την ψυχή σας να επιστρέψει 

Αρχικά πιθανώς μόνο να δείτε μια διαδοχή μηχανικών δραστηριοτήτων και συναισθημάτων. Ωστόσο, σιγά σιγά όπως λέει και η αφρικανική ιστορία η ψυχή πρέπει να συμβαδίσει μαζί σας. Το να καταγράφετε όσα κάνετε είναι ένας βασικός τρόπος για να έρθετε πιο κοντά με τον εαυτό σας αλλά είναι μόνο η αρχή, τα πρώτα βήματα. Δεν χρειάζεται να κάνετε λεπτομερή λίστα από όλα όσα κάνατε. Απλώς αφήστε το μυαλό σας να κυλήσει ακόμα και όταν είναι μπερδεμένο. Πριν το καταλάβετε, θα παρατηρήσετε θορύβους διαφορετικών εμπειριών που δε γνωρίζατε. Την ηχώ από συναισθήματα που αγνοήσατε και τα άβολα αισθήματα που απορρίψατε. 
Sunset Flower Κάντε αυτό και η ψυχή θα συμβαδίσει μαζί σας. Σταδιακά θα μπορέσετε να βρείτε την ισορροπία. Η ανταμοιβή από αυτή τη μικρή καθημερινή προσπάθεια είναι περισσότερη γαλήνη. Επίσης θα έχετε περισσότερα οφέλη από αυτά που κάνετε και θα γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι πως θα έχετε ένα εργαλείο για να κοιτάξετε τη ζωή σας με μια καλύτερη οπτική και να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε.
 http://www.awakengr.com

Πώς θα έχετε έκπτωση έως 2.100 ευρώ στις φορολογικές δηλώσεις 2018

Πάνω από 6 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής που θα λειτουργήσει στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2017.

Στις διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις επί των εισοδημάτων του 2017 έχουν επέλθει δύο σημαντικές αλλαγές:

Έρευνα: Γι' αυτό πονάτε στα κόκαλα όταν έχει υγρασία ή αλλάζει ο καιρός! Ειδικοί απαντούν


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι πόνοι που αισθάνεστε μπορεί να προβλέπουν τον ερχομό μιας καταιγίδας καλύτερα από το δελτίο καιρού; Σύμφωνα με το Arthritis Foundation, ο καιρός επηρεάζει τις αρθρώσεις, ειδικά σε όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι η βαρομετρική πίεση, η οποία μειώνεται σε αυξημένο υψόμετρο, με την αύξηση της θερμοκρασίας ή της υγρασίας, προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις.

Πες μου πόσα δήλωσες στην εφορία να σου πω τι πρόστιμο θα πληρώσεις στις παραβάσεις του ΚΟΚ

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο Μεταφορών να συνδέει τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όχι μόνο με εισοδηματικά αλλά και με περιουσιακά κριτήρια.
Έτσι, αν κάποιος οδηγεί μιλώντας στο κινητό χωρίς ακουστικό, αν κάποιος περνάει με κόκκινο ή αν οδηγεί χωρίς ζώνη ασφαλείας, θα πληρώνει πρόστιμα έως και 300 ευρώ αν δεν έχει εισοδήματα (ή αν φοροδιαφεύγει). Στην περίπτωση όμως που έχει πολύ υψηλά εισοδήματα ή μεγάλη ακίνητη περιουσία, το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται και θα φτάνει ακόμη και στα 1800 ευρώ.

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ,ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!


ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ,ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Γράφει ο Αθανάσιος Τσόμας
Μαθηματικός – Ερευνητής

Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος για τους υδρογονάνθρακες του Οικοπέδου 12 (Οικόπεδο Αφροδίτη), έκανε μια ευφυέστατη διπλωματική κίνηση!!!

Πώς θα υπολογίζεται ο χρόνος συνταξιοδότησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Οδηγίες και διευκρινίσεις εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, σχετικά με την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε όσους εντάσσονται στις κατηγορίες Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΦΚΑ, είναι δυνατός ο συνυπολογισμός περιόδων ασφάλισης που έχουν διανυθεί τόσο με τις διατάξεις του ΚΒΑΕ όσο και με άλλες ειδικές διατάξεις, όπως αυτές του άρθρου 2 παρ. 3 του Ν. 1210/81, όπως τροποποιήθηκε και το αντίστροφο.

Ηλεκτρονικό "φακέλωμα" μέσω taxis σε συνταγές και εξετάσεις


Μπορεί η εφαρμογή του να άργησε πάνω από ένα χρόνο (είχε προαναγγελθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο τέλος του 2016), όμως ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας φαίνεται πως θα κάνει τελικά "πρεμιέρα” μέσα στο Μάρτιο.
Ο φάκελος, ο οποίος θα περιέχει το ιατρικό ιστορικό των ασφαλισμένων, τις εξετάσεις που έχουν κάνει, όπως επίσης και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας τις επόμενες δύο εβδομάδες και στη συνέχεια- αν δεν υπάρξουν προβλήματα κατά την πιλοτική εφαρμογή- θα επεκταθεί πλήρως.

Τι αλλάζει με τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία

Αλλαγές στα πρόστιμα με μειώσεις από την μία πλευρά, αλλά και προσαυξήσεις με εισοδηματικά κριτήρια περιλαμβάνονται στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κατατέθηκε αργά την Πέμπτη στη Βουλή.

Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα, αλλά τριπλάσια προσαύξησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκλονιστικό! Ακούστε το αρχαιότερο ελληνικό τραγούδι που σώθηκε ολόκληρο!



“Όσο ζεις λάμψε, καθόλου μη λυπάσαι. Η ζωή διαρκεί για λίγο, ο χρόνος καθορίζει το τέλος”, είναι το μήνυμα του τραγουδιού
Η αρχαιότερη, διασωθείσα ολοκληρωμένη μουσική σύνθεση είναι ο Επιτάφιος του Μικρασιάτη Σείκιλου που έγραψε: «Όσο ζεις λάμψε, καθόλου μη λυπάσαι. Η ζωή διαρκεί για λίγο».

Δείτε γιατί πολύ σύντομα τα γυαλιά μυωπίας θα είναι άχρηστα

Δείτε γιατί πολύ σύντομα τα γυαλιά μυωπίας θα είναι άχρηστα

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας και προηγμένων υλικών του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει σταγόνες για τα μάτια που μπορούν να βελτιώσουν τους κατεστραμμένους κερατοειδείς και επομένως την όραση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/3/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων