Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Κυριακή 4 Μαρτίου 2018



Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, και τα ανατολικά τμήματα της Θράκης έως το πρωί. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ό,τι και να γίνεται στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, πρέπει να διαβάσετε αυτή τη σύντομη ιστορία



Ήταν μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα όταν αποφάσισα να παραιτηθώ… Τελείως ξαφνικά πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από τη δουλειά μου, από τη σχέση μου και τελικά από την πνευματικότητά μου. Απλά ήθελα να παραιτηθώ από τη ζωή μου.
Αλλά πριν από αυτό, πήγα στο δάσος για να κάνω μια τελευταία κουβέντα με τον Θεό. Ρώτησα: « Θεέ, μπορείς να μου πεις ένα καλό λόγο γιατί να μην παραιτηθώ;» Η απάντησή του με εξέπληξε στα αλήθεια. «Κοίτα γύρω σου».

Καυγάς στο Δήμο Θεσσαλονίκης με ψήφισμα για το Σκοπιανό



Έντονοι καυγάδες στο Δήμο Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό με αντιπαραθέσεις Μπουτάρη – Καλαφάτη για το ψήφισμα. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα για το Σκοπιανό.
Πρόταση προς τις δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης απηύθηνε η παράταξη «Πρωτοβουλία» του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη μέσω επιστολής.

Η ΑΠΕΙΛΗ στους Έλληνες αν δεν δεχθούν την παράδοση της «Μακεδονίας»

Η ΑΠΕΙΛΗ στους Έλληνες αν δεν δεχθούν την παράδοση της «Μακεδονίας»

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι υπεύθυνη για την προώθηση των σχεδίων της παγκοσμιοποιήσης στην Ευρώπη, επιθυμεί αλλαγή status quo, μεταξύ των άλλων, στα δυτικά Βαλκάνια.

Έβρος: Θρίλερ Με Τη Σύλληψη Των Δύο Ελλήνων Στρατιωτικών Από Τους Τούρκους

Προβληματισμός για την επιλογή των Τούρκων να ακολουθηθεί η διαδικασία για παράνομη είσοδο στη χώρα - Κρατούνται στη Διεύθυνση Χωροφυλακής της Ανδριανούπολης- Βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος λόγω απώλειας προσανατολισμού
Στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο εντός των τουρκικών εδαφών και ακινητοποιήθηκε.

Βάσει της διεθνούς κατάταξης QS έξι ελληνικά Πανεπιστήμια ανάμεσα στα 500 καλύτερα του κόσμου!

Έξι ελληνικά Πανεπιστήμια ανάμεσα στα 500 καλύτερα του κόσμου

Πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Έξι ελληνικά πανεπιστήμια «φιγουράρουν» μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης QS.

Άκου Έφη τι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας. Ταρακούνησε την Αχτσιόγλου με την επιστολή της

Πριν περίπου ένα μήνα, η Χανιώτισσα Αργυρώ Γιαννουδάκη, δημοσίευσε ένα άρθρο - γράμμα προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε αθλητική ιστοσελίδα, με αφορμή την εξαίρεση της σκλήρυνσης κατά  πλάκας από τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές λυκείων θα ενημερωθούν για τις σπουδές στο ΠΑΜΑΚ



Την προσωπική τους εμπειρία από τη ζωή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα καταθέσουν και φέτος φοιτητές του Ιδρύματος, ενώ μέλη του διδακτικού προσωπικού θα παρουσιάσουν τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, κατά την καθιερωμένη εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω», τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αντίθετο το ΕΕΘ στις νέες διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας!

ΕΕΘ: απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη η κατάργηση σύνταξης! 
Απαράδεκτες, παράνομες και απάνθρωπες  χαρακτηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τις διατάξεις  του Νόμου Κατρούγκαλου (4387) για τις συντάξεις χηρείας και ζητά την κατάργηση τους και την επαναφορά των προϋποθέσεων του προηγούμενου νομικού πλαισίου.

Ποια περιουσιακά στοιχεία δε μπορεί να βγάλει στο σφυρί η Εφορία


Οι πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων έχουν περάσει πλέον στην ηλεκτρονική εποχή. 


Γίνονται αποκλειστικά με ένα κλικ μακριά από τις αίθουσες των ειρηνοδικείων. Την Πρωτομαγιά θα γίνει και το επόμενο βήμα. Τότε θα ξεκινήσουν και οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς την Εφορία οι οποίοι θα εκτελούνται μέσω των υπολογιστών των συμβολαιογράφων που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Χαλκιδική: Εκκλησία θα λειτουργήσει ξανά μετά από… 96 χρόνια!

Εκκλησία στη Χαλκιδική θα λειτουργήσει ξανά μετά από 96 ολόκληρα χρόνια, σε μία θεία λειτουργία που θα τελεστεί με την λαμπρότητα που αρμόζει στο μεγάλο γεγονός για τον Άη Γιώργο στα Νέα Μουδανιά.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς «Στις 29/4/2018, έπειτα από ενέργειες μας, θα λειτουργήσει  μετά από 96 χρόνια, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Παλαιά Μουδανιά, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προύσας κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/3/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων