Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018



Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως και το πρωί. Καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι, και στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο το βράδυ.

Ασκήσεις ψυχραιμίας: Δέκα τρόποι για να αποβάλετε το στρες



Είναι στιγμές που η πίεση που μας ασκούν κάποιες καταστάσεις είναι τέτοια ώστε πραγματικά να ανησυχούμε ότι κάτι θα μας συμβεί. Το στρες υπήρχε ανέκαθεν και, όπως δείχνουν οι καιροί, συνεχώς θα επιδεινώνεται. Γι’αυτό δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε τους τρόπους για να το καταπολεμούμε κάθε φορά που μας οδηγεί στα όριά μας.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας - Στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία (Φώτο)

Να γιατί σε αυτή τη χώρα δεν πάμε καθόλου καλά.Ο ελληνικός λαός ψηφίζει ανθρώπους που επιτρέπουν στο βιβλίο της ιστορίας γ λυκείου γενικής παιδείας ο χάρτης να αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία!

Μόνοι μας σκάβουμε το λάκκο μας.Το υπουργείο παιδείας έχει εγκρίνει ένα τόσο σοβαρό ατόπημα. Και όμως κανείς δεν μιλά. Κανείς δεν δραστηριοποιείται ώστε να σταματήσει όλη αυτή η χυδαιότητα να μεταφέρεται στα παιδιά.

Ντροπή μας!

Ανοίγει 8/3 η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» (αιτήσεις & οδηγός)

Στις 8 Μαρτίου θα «ανοίξει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δεύτερου «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την υποβολή αιτήσεων, σηματοδοτώντας έτσι ουσιαστικά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος.
Η πλατφόρμα παίζει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του νέου «Εξοικονομώ», καθώς αυτή τη φορά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά η κατάθεση και η διεκπεραίωση των αιτήσεων, ενώ από την ίδια πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος θα επιλέγει χρηματοπιστωτικό οργανισμό αν επιθυμεί τη λήψη δανείου, όπως επίσης και θα ενημερωθεί για το κατά πόσο εγκρίθηκε ή όχι η ένταξή του στο πρόγραμμα.

Τα πάνω κάτω στις μετεγγραφές φοιτητών σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Παδείας

Τα πάνω κάτω στις μετεγγραφές φοιτητών σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Παδείας - MediaΑλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε την Δευτέρα στη Βουλή.

Ποιοι έχουν προτεραιότητα στις μετεγγραφές αδερφών
Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές αδερφών, στην τροπολογία ενσωματώνονται «οι κατά προτεραιότητα επιλογές των φοιτητών που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια και θα ζητήσουν από κοινού με τα αδέρφια τους τη μετεγγραφή τους σε άλλο αντίστοιχο τμήμα».

Το βρώμικο σχέδιο της Γερμανίας κατά Ελλάδας και Κύπρου για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων – Πώς κάνει πλάτες στην Τουρκία και επιχειρεί να την βάλει σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ

Με ένα βρώμικο και ανθελληνικό σχέδιο οι Γερμανοί επιχειρούν να βάλουν την Τουρκία από το «παράθυρο» στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ σε μία περίοδο που η Ελλάδα και η Κύπρος με την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων εξελίσσονται σε ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή.

Μειώθηκε για πρώτη φορά το 2015,το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων



Σύμφωνα με τα στοιχεία του 
Μικρή ωστόσο μετρήσιμη μείωση του προσδόκιμου ζωής των Ελλήνων, κατά 4 μήνες, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2015 σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία επίσης αποκαλύπτουν ότι ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας μέχρι θα μειωθεί κατά 20,4% μέχρι το 2050. 

ΟΟΣΑ τα οποία περιλαμβάνονται στην έρευνα του ΙΟΒΕ, «Η Φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα:

Ύπουλο σχέδιο της κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας: Πάνε να αρπάξουν τα τάματα της Παναγίας της Τήνου


Στοχοποιούν Ιεράρχες που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία
  

Ύπουλο σχέδιο κατά της Εκκλησίας, προκειμένου να πληγεί η ηγεσία της και ειδικά οι Μητροπολίτες που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια κατά της παράδοσης του όρου «Μακεδονία» φαίνεται πώς έχει βάλει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Ελεύθερο το άνοιγμα νέων λογαριασμών στις τράπεζες

Σε αύξηση του ορίου ανάληψης στα 2.300 ευρώ από τα 1.800 ευρώ που ίσχυαν μέχρι σήμερα λόγω των capital controls που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική διάταξη με την οποία αίρονται και οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, και θα ισχύει από αύριο, Πέμπτη.

Ενέκριναν και...προκαταβολή ενοικίου υπουργών!



Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα επιδόματα ενοικίου που λάμβαναν υπουργοί έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια  το υπουργείο Μεταφορών είχε δεσμεύσει 11.200 ευρώ από τις αρχές του 2016 για την κάλυψη δαπανών διαμονής του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 18 Ιανουαρίου του 2016, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό για την κάλυψη ενοικίου εγκρίθηκε προκαταβολικά για το 2016.
 Μάλιστα, στο έγγραφο δεν αναφέρεται όνομα υφυπουργού.

Ζει ξεχασμένος ο θρυλικός Σαμψών: Νιώθω μοναξιά, νοσταλγώ όσα έζησα

Ένα προσφυγικό σπίτι στη Νέα Ιωνία κλείνει στους τοίχους του τη λαμπρή πορεία προς τη δόξα του Σαμψών, ενός από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς ήρωες που με τους άθλους του μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

"Νιώθω μοναξιά... Από τότε που έχασα τη γυναίκα μου, το στήριγμα μου, αφέθηκα. Ζω για να ζω. Η μόνη παρηγοριά μου πλέον είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/3/2018

                                                                    

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Καλό μήνα!

                                       Αποτέλεσμα εικόνας για μαρτης