Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Τα 10 πρέπει, ενός υπέροχου ανθρώπου!



Ο Παύλος είναι δικηγόρος. Κατάγεται από φτωχή οικογένεια. Όντας έξυπνος, αποφοίτησε με άριστα, από τη νομική. Η παρατηρητικότητα και η οξυδέρκειά του, τον βοήθησαν να υιοθετήσει όλα εκείνα τα στοιχεία, ώστε να φαντάζει σημαντικός. Νοίκιασε ένα γραφείο στο Κολωνάκι. Το θάρρος, το θράσος και η καπατσοσύνη, στοιχεία απαραίτητα για το επάγγελμά του, τον βόηθησαν να αναρριχηθεί, σύντομα.

Πάμε Πόλεμο;

Η Ιστορία είναι αμείλικτη με όσους αγνοούν τα διδάγματά της. Η Τουρκία φέρεται να πιστεύει ότι αυτή είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να θέσει τις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας. Θα είναι λάθος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο, όπως συστηματικά έκαναν τα τρία τελευταία χρόνια. Κι οι δηλώσεις τύπου Κοτζιά και Καμμένου δεν βοηθούν…

Πολιτικά πτώματα! Ημιμαθείς, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι!

Ημιμαθείς, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com

Μήνυμα του Τσίπρα στους Σκοπιανούς αρχές Δεκεμβρίου 2017 στο Βελιγράδι.
"Αν σταματήσει μια κατά την άποψή μου αχρείαστη ρητορική ότι αποτελούν τους "μοναδικούς απογόνους" των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου."


Ο σχολιασμός...
Το διάβασα και δεν το πίστευα ώσπου άκουσα το ηχητικό και πείσθηκα. Πείσθηκα και αναρωτιέμαι πλέον ποιοι διεκδικούν? Οι Σκοπιανοί ή εμείς?

Ορφανά Φάρμακα Για Τη Θεραπεία Των Σπάνιων Παθήσεων. Γιατί Τα Λένε Έτσι Και Που Ωφελούν;

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr
Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων είναι «Η έρευνα για τις Σπάνιες Παθήσεις». Το θέμα αυτό στηρίζει την έρευνα και τα δεδομένα που προκύπτουν, τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία για τη δημιουργία νέων φαρμάκων, νέων θεραπειών, προκειμένου να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα και να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας και της διάρκειας της ζωής των ασθενών με σπάνιες παθήσεις.

Μοιράζει 1 εκατ. αύριο η νέα φορολοταρία



Από 1.000 ευρώ σε 1.000 άτομα για τις συναλλαγές του Ιανουαρίου με πιστωτικές κάρτες και άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής
Από 1.000 ευρώ θα εισπράξουν εντός των προσεχών εβδομάδων άλλοι 1.000 φορολογούμενοι που θα κληρωθούν αύριο στη νέα δημόσια «φορολοταρία» που θα διενεργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συντάξεις: Πώς θα πάρετε πίσω αναδρομικά έως 2.800 ευρώ για κύριες και επικουρικές

Αναδρομικά από παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, που φτάνουν στο σύνολό τους ακόμη και 2.800 ευρώ, κατοχυρώνουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι από όλα τα Ταμεία, με απαραίτητο βήμα την υποβολή της αίτησης σε ΕΦΚΑ, Γενικό Λογιστήριο και ΕΤΕΑΕΠ.

Η υπογεννητικότητα και το brain drain μείωσαν τον πληθυσμό της Ελλάδας



Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες όπου οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού.
Μάλιστα, σε αντίθεση με την τάση σε παγκόσμιο επίπεδο, στη χώρα μας το ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού έχει ελαφρώς αυξηθεί από 50.701% το 1975 σε 50.780% το 2017.
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού (2011), οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες στις ηλικίες άνω των 40 ετών, ενώ αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα (ποσοστό 60,27%) του υπέργηρου πληθυσμού (ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών).

Σύσταση Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας από τους διοργανωτές των Συλλαλητηρίων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης

21η Ιανουαρίου και 4η Φεβρουαρίου 2018. Δύο ημερομηνίες που χαράχτηκαν με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας. Δύο μεγαλειώδη Συλλαλητήρια για το ιερό όνομα της Μακεδονίας που κατάφεραν να τρομοκρατήσουν το Σύστημα και τους υπηρέτες του. Δύο στιγμές τιμής και δόξας για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεκαθάρισαν ότι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παζαρεύει τα ιδανικά του. 

Ποιοι έχουν δικαίωμα χρήσης της πυλωτής και ποιοι όχι

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για τη χρήση της πιλοτής σε πολυκατοικίες μόνο από τους ιδιοκτήτες, δίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε και τις αιτιάσεις ότι τον χώρο της πιλοτής δεν μπορούν ούτε οι ενοικιαστές να χρησιμοποιούν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων αναφέρει ότι «η απόφαση δεν αφορά σε καμιά περίπτωση ενοικιαστές ούτε θέτει θέμα απαγόρευσης μίσθωσης των νόμιμων ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή σε ενοίκους του ιδίου κτιρίου.

Αυτός είναι ο Βορειοελλαδίτης "Καινοτόμος Επιχειρηματίας της Χρονιάς"


Με φωτισμό ασφαλείας "made in Greece", που σχεδιάστηκε στη Μεθώνη Πιερίας, θα εξοπλιστεί το κεντρικό κτίριο της Παγκόσμιας Εκθεσης EXPO 2020 του Ντουμπάι, η οποία εκτιμάται ότι θα προσελκύσει μέσα σε λίγους μήνες -από τον Οκτώβριο ώς τον Απρίλιο του 2020- πολλά εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/2/2018

                                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων