Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018. Παράλληλα, βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο και το βράδυ θα φτάνουν σε ένταση τα 8-9 μποφόρ, ενώ τις νυκτερινές ώρες στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Άσε τα «αν» και μπες στο «θέλω»


Γιατί είναι εξαιρετικά βολικό και εύκολο το «Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, θα…», «Αν είχες έρθει πιο νωρίς…», «Αν περνούσε από το χέρι μου θα το άλλαζα, αλλά…».
Πάντοτε θα υπάρχουν φοβισμένα «αλλά» και πάντοτε θα στεκόμαστε παγωμένοι μπροστά σε αλλαγές βουνά σα μικρά παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα.

Εις Οιωνός Άριστος…

Του Θανάση Κ.

    Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας.

    Και το πολιτικό «περιβάλλον» είναι πολύ χειρότερο για την κυβέρνηση απ’ ό,τι το σχεδίαζε ο Τσίπρας.
--Η εκταμίευση της δόσης σκάλωσε στο Eurogroup. Ο Τσακαλώτος τσακώθηκε με τον Ντράγκι και το περιστατικό το «έδωσαν» οι παρευρισκόμενοι, ακυρώνοντας την προσπάθεια του Τσακαλώτου να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις…

«Βόμβα» στις Πανελλήνιες: Επιστρέφουν οι… δέσμες

Αλλάζει το εξεταστικό σύστημα στο Λύκειο – Ανατροπές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος του σχολείου Τις 12 σημαντικές
παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσίασε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.
Στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Γαβρόγλου ανέλυσε τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο.

Αλήθεια, γιατί δεν μας έρχονται λαθρό από Αιθιοπία; Τι δεν καταλαβαίνεις;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έχουμε λαθρό από την Μαυριτανία, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Σουδάν, Σομαλία, Νιγηρία, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές και πρόσφατα όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ από Μυανμάρ και Ινδονησία.

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση κατά 9,7% παρουσίασε ο εισερχόμενος τουρισμός το 2017


undefined

Περισσότεροι από 27 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα την χρονιά που πέρασε.
Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 9,7% και διαμορφώθηκε στις 27,194 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 24,799 εκατ. ταξιδιωτών το 2016.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 10,5% σε σύγκριση με το 2016 καθώς διαμορφώθηκαν στα 14.596 εκατ. ευρώ.

«Μαύρη» μέρα για τους Έλληνες : Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Οι Έλληνες σβήνουν και κανένας πολιτικός δεν φαίνεται ικανός να κάνει κάτι για αυτό!

Από σήμερα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά με ένα κλικ. Κάποιος υπάλληλος δηλαδή θα κάνει ένα κλικ με το ποντίκι του υπολογιστή του και κάποιοι άνθρωποι έτσι απλά θα χάνουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Η πρώτη φορά αριστερά δείχνει και πάλι το σκληρό της πρόσωπο. Η κοινωνία είναι σίγουρο ότι δεν αντέχει άλλο και αναμένονται αντιδράσεις.

"Προσβολή για τους πολίτες και το δήμο Παύλου Μελά η δίωξη δημάρχων για το π. Στρατόπεδο Καρατάσιου"


undefined

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παύλου Μελά, για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Αφορμή αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρώην στρατόπεδο και η δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και του πρώην δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου για κατάληψη δημόσιου χώρου (λόγω των δράσεων που πραγματοποιούνται από τους πολίτες στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου).

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).

Σκοπός του είναι η υποστήριξη άπορων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου μας,

Ποιοι 18άρηδες πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση, ξεχωριστά απ΄τους γονείς τους



Φορολογική δήλωση ξεχωριστή από τους γονείς τους θα πρέπει να υποβάλουν φέτος οι νέοι και οι νέες που έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2017, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. 
Για παράδειγμα, ξεχωριστή φορολογική δήλωση πρέπει να υποβάλει ένας 18άρης, ο οποίος μπορεί να μην έχει αποκτήσει εισοδήματα αλλά έχουν πιστωθεί στο όνομά του τόκοι καταθέσεων ακόμη και του ενός ευρώ. 

Φυσικό Αέριο: Το φθηνότερο καύσιμο για οικονομία σε όλο το σπίτι!

Όλες οι βασικές ανάγκες μιας οικίας και μιας επιχείρησης μπορούν να καλυφθούν με την χρήση φυσικού αερίου και να εξοικονομηθεί ενέργεια και κόστος που ξεπερνά το 50%

Το φυσικό αέριο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ιδιωτών και επαγγελματιών, κάτι που μαρτυρά η ολοένα αυξανόμενη εφαρμογή του στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις (βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ) και στα οχήματα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/2/2018

                                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων