Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.



Διατήρηση της κακοκαιρίας στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, περιμένουμε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.

13 προειδοποιητικά σημάδια ότι αντιμετωπίζετε ένα κακόβουλο άτομο


13 προειδοποιητικά σημάδια ότι αντιμετωπίζετε ένα κακόβουλο άτομο

Η κακία υπάρχει σε διαφορετικές μορφές και σχήματα και η ανθρώπινη είναι η πιο επικίνδυνη.

Και σχεδόν πάντα φορά μάσκα ώστε να ξεγελάσει το θύμα.

Μεγάλες Αλήθειες Για Την Ελληνική Μακεδονία (...Από Τους Ίδιους Τους Σκοπιανούς) Και ...Διαδώστε !

...Και όσον αφορά και όλες αυτές τις δηλώσεις (τους) των επίσημων Σκοπιανών πολιτικών κ.α. που αναγράφονται παραπάνω και που ομολογούν και οι ίδιοι επισήμως ότι δεν είχαν και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Ελλάδα και την Μακεδονία
και με την αρχαιοελληνική γλώσσα (και με ότι (άλλο) επίσης συνεπάγεται) και γιά όποιους και όσους μπορεί να υπάρχουν και δεν δέχονται ως αληθινές τις επίσημες αυτές δηλώσεις των Σκοπιανών πολιτικών κ.α. και τις αμφισβητούν, τους προκαλώ να ψάξουν στο διαδίκτυο και σε όλες τις ειδησεογραφικές και ενημερωτικές ιστοσελίδες και πληροφορίες κ.α. και όχι απλά όλες αυτές τις δηλώσεις τους θα τις βρούν, αλλά εάν μπορούν ας τις διαψεύσουν...!

Στρατιωτική εγκατάσταση απέναντι από τα Ίμια φτιάχνουν οι Τούρκοι!

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύει φωτογραφίες
από την παραλία Gümüşlük, όπου διακρίνονται τα μηχανήματα να έχουν αρχίσει τις εργασίες Στρατιωτική εγκατάσταση στο μικρό νησί Τσαβούς, κοντά στα Ίμια κατασκευάζουν οι Τούρκοι μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επιστροφές αναδρομικών: Οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν τώρα (διαδικασία)



Αναδρομικά ποσά επιστροφών από παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που φτάνουν τα 1.868 ευρώ και 640 ευρώ αντίστοιχα για 20 μήνες που ήδη διαπιστώνεται η λαθροχειρία στις μνημονιακές κρατήσεις, κατοχυρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι υποβάλλοντας τρεις αιτήσεις σε ΕΦΚΑ, Γενικό Λογιστήριο και ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα με την περίπτωση της παράνομης κράτησης που διαπιστώνουν ότι έχουν οι συντάξεις τους.

«Παραπληροφορεί η Ελληνικός Χρυσός για το αρσενικό στην Ολυμπιάδα»


Παραπληροφορεί η Ελληνικός Χρυσός ως προς την περιεκτικότητα σε αρσενικό του χρυσοφόρου κοιτάσματος της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, σύμφωνα με την εισήγηση του Δρ Κυριάκου Αρίκα, υφηγητή Ινστιτούτου Ορυκτολογίας–Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Αμβούργου, που δημοσιεύει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Καθαρά Δευτέρα: Δεν είναι αργία για όλους -Τι ισχύει, πώς πληρώνεται



H Καθαρά Δευτέρα φέτος είναι στις 19/02/2018. Η συγκεκριμένη ημέρα δεν θεωρείται εξαιρέσιμη αργία για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συνεπώς είναι γι’ αυτούς εργάσιμη μέρα. Έτσι κατά την ημέρα αυτή, επιτρέπεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών είναι νόμιμη και δεν δημιουργεί αξίωση για πρόσθετη αμοιβή.

Οι εκδηλώσεις των δημοτικών κοινοτήτων του Δ. Θεσσαλονίκης για την Καθαρά Δευτέρα


undefined

Πλήθος εκδηλώσεων για την Καθαρά Δευτέρα προγραμματίζουν οι δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 19 Φεβρουαρίου 2017, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρή Δευτέρα «Κούλουμα 2018», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρινό Λόφο) με διάρκεια από τις 11:00 – 15:00, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών.

Παγκόσμια πρωτοτυπία το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος CityMobil2, που υλοποιήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και για έξι μήνες στα Τρίκαλα.

Ήταν ένα «πάντρεμα» καινοτομίας, παράδοσης και τουριστικής προβολής και φαίνεται πως αποτέλεσε παράδειγμα και για το Ντουμπάι, όπου με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αρχής Μεταφορών της πόλης, λεωφορεία χωρίς οδηγό δοκιμάζονται αυτές τις μέρες σε ξεχωριστή λωρίδα, με την ευκαιρία της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

1.850 μετανάστες μπήκαν στα ελληνικά νησιά τον Ιανουάριο

Στις 1.850 υπολογίστηκαν οι αφίξεις των «παράτυπων μεταναστών» στα ελληνικά νησιά τον Ιανουάριο σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Frontex.

Ειδικότερα, η Frontex σημειώνει ότι τον περασμένο μήνα, ο αριθμός των «παράτυπων μεταναστών» που εντοπίστηκαν στη λεγόμενη «διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου», φθάνοντας κυρίως στα ελληνικά νησιά, μειώθηκε κατά 43% από τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τους 1.850. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ κοντά στις αφίξεις του Ιανουαρίου του 2017, ενώ οι αφιχθέντες είναι κατά κύριο λόγο Σύροι και Ιρακινοί.

Θεσσαλονίκη: Πολίτες κατά του Μπουτάρη στο δημαρχείο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Φρούριο είναι αυτή την ώρα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία κατά των δηλώσεων Μπουτάρη για τα ονόματα σε αεροδρόμιο και ΚΤΕΛ Μακεδονία.
Αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι περίπου 60 διαμαρτυρόμενοι και ζητούν την παραίτηση του Μπουτάρη μετά τις γνωστές δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο (δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις).

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/2/2018

                                                                       

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων