Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018



Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 αναμένονται τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές αρχικά σε όλη τη χώρα και από το μεσημέρι κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες υπάρχει από το μεσημέρι και έπειτα στο Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος της ημέρας.

112, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης. Πότε το παίρνουμε και τι λέμε (video)

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει την 11η Φεβρουαρίου ως «Ευρωπαϊκή Ηµέρα του 112», καθώς ο αριθµός 112 σχηµατίζεται από τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία (11/2). Υπευθυµίζεται κάθε χρόνο, για να γίνει γνωστή η σπουδαιότητα αυτού του κοινού αριθµού στους ευρωπαίους πολίτες, που δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξή του. 

Δε μένουμε όπου δε μας θέλουν

Δεν υπάρχει νομίζω άνθρωπος που να μη θέλει να ζει και να χαίρεται μέσα σε καλές σχέσεις.

Σχέσεις οικογενειακές, φιλίες, ερωτικούς δεσμούς, συνεργασίες, συνοδοιπορίες και όλων των ειδών τα πάρε δώσε. Δεν αρκεί όμως να οδηγείς εσύ προσεχτικά και σωστά το αμάξι σου για να φτάσεις στον προορισμό σου, πρέπει να μη σου έρθει ο άλλος κόντρα καταπάνω σου από την απέναντι λωρίδα του δρόμου.

Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Η ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ;


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Χαράς ευαγγέλια. Βρέθηκε το φάρμακο, η συνταγή για την ανάταξη της ημιθανούς Παιδείας μας. 
Ρίγη συγκινήσεως και χαρά ανεκλάλητος επικρατεί στο λαό. Ουρανομήκεις ζητωκραυγές ηχούν απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας-δεν μπορώ να τιθασεύσω τον ενθουσιασμό μου-σκιρτά και αγάλλεται η φύσις.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» 
αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Novartis v/s NovaMacedonia

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Το καθεστώς “έβγαλε απ' το μανίκι” έναν επικοινωνιακό άσσο (το σκάνδαλο NOVARTIS) και τον πέταξε στο τραπέζι των εντυπώσεων γι' αποπροσανατολισμό από τις δύο απρόσμενες γροθιές που έφαγε στο στομάχι, με τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ…

Περιπλανώμενος πριν λίγες μέρες στη γενέτειρα μου Θεσσαλονίκη, αντίκρισα  ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος…» Εκτιμώ ότι η ερωτηματική φράση αναφέρονταν στους προβληματισμούς όλων μας, για το σημαντικό και ευαίσθητο θέμα του 
«Μακεδονικού» που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες να συμμετάσχουν αυθόρμητα και μαζικά στα δύο
πρόσφατα εντυπωσιακά συλλαλητήρια.

Αυτός είναι ο μόνος πολιτικός που αναγνωρίζω. Αυτός μπορεί να φέρει επάξια τον τίτλο πολιτικού.


“Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν.”
Αυτό είπε και αρνήθηκε τον μισθό του κυβερνήτη, και αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Με κάτι τέτοια χάλαγε την πιάτσα. Τον δολοφόνησαν οι ξένες υπερδυνάμεις σε συνεργασία με τις ντόπιες φατρίες.

Xρωστούν στην εφορία έως 500 ευρώ...

...πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνες, αλλά 73 οφείλουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ...

Στο ποσό των 99,970 δισ. ευρώ ανέρχονταν την 1.1.2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές...
προς το δημόσιο και σε 4.068.857 ο αριθμός των οφειλετών.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα κατά την παρουσίαση που έκανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πώς θα υπολογιστούν οι φόροι


Αποτέλεσμα εικόνας για εφορια

Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής που θα λειτουργήσει στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις φορολογικές δηλώσεις 2018 για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017.
Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις επί των εισοδημάτων του 2017, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι, δεν παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι, κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2016.

Φαρμακευτική κάνναβη: Πώς θα πωλείται και για ποιες παθήσεις

Μεγάλη ανάσα σε ασθενείς που χρειάζονται για ιατρικούς λόγους τη φαρμακευτική κάνναβη δίνει το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» που κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, ενώ παράλληλα, ανοίγει τον «δρόμο» για μεγάλες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική ύπαιθρο.

Έρχεται το τέλος της θερινής ώρας

Εξαιρετικά πιθανό να καταργηθεί η θερινή ώρα, μετά από 42 χρόνια, μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε την Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο.
Η συζήτηση για τη χρησιμότητα της θερινής ώρας στην Ευρώπη έχει ανοίξει εδώ και καιρό, με τις φωνές για τις αρνητικές συνέπειες στην αλλαγή της ώρας να πληθαίνουν.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/2/2018

                                                                        

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων