Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018



Την Κυριακή 11/2 αναμένεται άστατος καιρός με βροχές σε όλη την χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 4, στη Θεσσαλία από 6 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 15, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 20.

Ποτέ μην ξεχνάς το καλό που σου έκαναν


Ήταν μια φορά ένας βασιλιάς που ταξίδευε και, περνώντας μέσα από ένα δάσος, του επιτέθηκε μια αγέλη πεινασμένων λύκων. Ο βασιλιάς κατάλαβε πώς δεν μπορούσε να αμυνθεί, οπότε σπιρούνισε το άλογό του προσπαθώντας να ξεφύγει.
Μπαίνοντας πιο βαθιά στο δάσος κατάφερε να απομακρυνθεί από τους λύκους, αλλά χάθηκε. Όσο κι αν προσπαθούσε να προσανατολιστεί, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για να γυρίσει στην πόλη και, όσο πιο πολύ έψαχνε, τόσο περισσότερο χανόταν.

Έως 17.500 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες (αιτήσεις)



Στα τέλη Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις υπαγωγής στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον ΙΙ» μετά την χθεσινή υπογραφή της Κοινής υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Οι αιτήσεις υπαγωγής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα τέλη του μήνα, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα.

Μεγάλος Ξεσηκωμός! Συλλαλητήριο στις ΗΠΑ ετοιμάζουν οι ομογενείς μας - Σχεδιάζεται για τον Μάρτιο στη Ν. Υόρκη έξω από τον ΟΗΕ!!!


Αποφασισμένοι να φωνάξουν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» στην καρδιά της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο είναι οι ομογενείς. Ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι εκπρόσωποι των ομογενειακών σωματείων επιστρέφουν στις ΗΠΑ έχοντας στις αποσκευές τους το μεγάλο «ΟΧΙ» των χιλιάδων διαδηλωτών στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Δημόσιο: Ξεκινάει η αύξηση μισθών -Διευκρινίσεις για προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά (εγκύκλιος-παραδείγματα)

 
Διευκρινιστική ΕΓΚΥΚΛΙΟ για «την άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης της παρ. 2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015 ΓΛΚ» εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Με την εγκύκλιο τονίζεται ότι, όπως προβλέπεται το άρθρο 11 του ιδίου νόμου 4354/2015, από 1.1.2018 ξεκινούν οι αυξήσεις των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους «συνυπολογιζομένου και του τυχόν πλεονάζοντος χρόνου που είχε υπολογιστεί κατά την αρχική κατάταξη, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από 1-1-2016 μέχρι και 31-12-2017».

Οι Ρώσοι αγαπούν και μαθαίνουν τα Ελληνικά!


Η ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή όλων των Ελλήνων, Διονυσίου Σολωμού, καθιερώθηκε και ως η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου).

Μπορεί να είναι απλή σύμπτωση, αλλά πολύ σημαδιακή. Ένας άλλος Διονύσιος, αλλά με επώνυμο Μαρούλης, υπηρετεί σήμερα το θέμα τής διάσωσης της ελληνικής γλώσσας στη Ρωσία. Αυτές τις ημέρες ο Διονύσης Μαρούλης και οι φίλοι του γιορτάζουν την έκδοση και την κυκλοφορία του νέου βιβλίου (εγχειρίδιο) της Ελληνικής Γλώσσας, σε δύο τόμους, για προχωρημένους διδασκόμενους.

Θεσσαλονίκη: Τα Έργα Του Μετρό Αποκάλυψαν Αυτές Τις Εικόνες – Έκπληκτοι Οι Αρχαιολόγοι [Pics, Vids]

Τα έργα του μετρό προχωρούν και φέρνουν στο φως εικόνες που παρέμεναν καλά κρυμμένες στα έγκατα της γης. Τι διαπιστώνουν οι αρχαιολόγοι...

Την εικόνα της παλαιοχριστιανικής Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια, αίγλη και δύναμη, σκιαγραφούν τα ευρήματα των ανασκαφών στον σταθμό του μετρό της Αγίας Σοφίας.

Προσλήψεις αλλοδαπών στην ΕΛΑΣ εξετάζει ο Ν. Τόσκας

Την ένταξη αλλοδαπών στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να προωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο κ. Τόσκας επικαλέστηκε το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ, σημειώνοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κι εμείς τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η τάξη».

Αναδρομικά έως 800 ευρώ από επικουρικές δικαιούνται χιλιάδες συνταξιούχοι

Περίπου 200.000 συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αναδρομικά έως και 800 ευρώ λόγω των παράνομων περικοπών στις επικουρικές τους συντάξεις.

Οι παράνομες μειώσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος,  φαίνονται στα ενημερωτικά σημειώματα δύο μηνών και αφορούν σε πρώτη φάση όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που είχαν άθροισμα συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ και με το άρθρο 96 του ν. 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ και Κατρούγκαλου) αποφασίστηκε να γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών και να μειωθούν τα ποσά που έπαιρναν μέχρι τον Ιούνιο του 2016 οι συνταξιούχοι.

«Χαράτσι» από την εφορία 22% - Τι πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες


Μία μεγάλη παγίδα κρύβεται στην φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί μετά τον Μάρτιο στην εφορία. 
Κρύβεται ένα χαράτσι που είναι συνδεδεμένο με το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα και φτάνει ως και το 22% του ποσού ηλεκτρονικών αποδείξεων που δεν μπόρεσαν να καλύψουν οι φορολογούμενοι.

Η εφορία επιβάλλει πρόστιμο και καλό είναι μισθωτοί, αγρότες και συνταξιούχοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ στο οποίο έχουν αλλάξει τα κριτήρια υπαγωγής, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού.

Για την ένταξη στο νέο ΚΟΤ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (www.idika.gr). Αίτηση για ένταξη στο νέο ΚΟΤ πρέπει να υποβάλουν στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/2/2018

                                                                        

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων