Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στη Θράκη και κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να θυμηθείς να τη ζεις.



Μερικές φορές νομίζουμε ότι τα πράγματα που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους κοστίζουν πολύ ή μας παίρνουν πολύ χρόνο για να τα αποκτήσουμε. Λάθος! Μπορείς να βρεις πολλά μικρά πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, να δεις την ζωή με άλλο μάτι και έστω για μια στιγμή να θυμηθείς ότι η ζωή είναι ωραία αρκεί να την ζεις στο έπακρον.

Κατάργηση μετρητών: Η νέα θανατηφόρος ασθένεια που προωθεί ο κρατισμός.


Το σχέδιο για τον περιορισμό της χρήσης μετρητών ή για την σταδιακή κατάργηση τους, δεν έχει καμία σχέση με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι τα κράτη (και οι κεντρικές τους τράπεζες) θέλουν να εισαγάγουν αρνητικά επιτόκια.

Αβάσιμα αφελή και επικίνδυνα τα επιχειρήματα για την κατάργηση των μετρητών

Το Εθνικό Ζήτημα σε Σχέση με την Ονομασία του Κρατιδίου των Σκοπίων και η Στάση μας


Η ιστορία του ελληνισμού της Μακεδονίας αποτελεί πηγή γνώσης και παράδειγμα πως η διαχείριση των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία η αποτυχία ανάλογα με τον τρόπο που γίνεται και την αντοχή που επιδεικνύεται. Οι μεγάλες δυνάμεις, η διπλωματία, οι διεκδικήσεις και οι πολεμικές συγκρούσεις για τη Μακεδονία από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις ελληνικές νίκες των Βαλκανικών Πολέμων είναι το ιστορικό βάθρο που πάνω του συνεχίζει να γράφεται ιστορία.

Οι Τούρκοι ύψωσαν την ημισέληνο στον Αστέρα Βουλιαγμένης! Η εθνική προδοσία αποκτά πλέον και κατοχική διάσταση


ΣΟΚ από την Απόβαση των Τούρκων στην καρδιά της Βουλιαγμένης. Από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 κυματίζει εδώ η ημισέληνος! To αραβο-τουρκικό fund Jermyn Street Real Estate που είναι ο νέος ιδιοκτήτης του θρυλικού Αστέρα Βουλιαγμένης (που κάποιοι ξεπούλησαν για 400 εκατ. ευρώ) πριν καλά καλά ολοκληρώσει την ανακαίνιση (που την ανέλαβε ο ΑΚΤΩΡΑΣ του Μπόμπολα) ύψωσε την τουρκική σημαία στην καρδιά του μοναδικού city resort της Ευρώπης, στην καρδιά της Βουλιαγμένης.

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο - Σαρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές

Σε αγώνα δρόμου αναμένεται να επιδοθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων και την καταβολή των αναλογούντων προστίμων από τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν φροντίσει να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη υποχρέωση. 

Οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί σε όλα τα αρχεία των συναρμόδιων υπουργείων και της αστυνομίας προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα ο κύκλος διασταυρώσεων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη και η ταλαιπωρία των πολιτών.

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες πρώτοι σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη

Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον «δυτικό κόσμο» όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους, κράτη, δείχνουν ότι η Ελλάδα
είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις για 4 Κυριακές – Δείτε το πρόγραμμα!

Και φέτος ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος συνεχίζει το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων «Τα Μονοπάτια της Μνήμης – Τα Μονοπάτια του Σήμερα», θέλοντας να δώσει έμφαση στο παρελθόν της πόλης μας, αλλά και να τονίσει τη σύνδεσή του με το παρόν. Έτσι, για τέσσερις Κυριακές, 04/02, 11/02, 25/02 και 04/03, καλεί τους Θεσσαλονικείς να τον ακολουθήσουν στις ακόλουθες διαδρομές:

Θέλουμε Πανεπιστήμια χωρίς βία: Φοιτητές από όλη τη χώρα μαζεύουν υπογραφές στο διαδίκτυο

«Απαιτούμε τα Πανεπιστήμια που μας αξίζουν»: Με αυτή την λιτή και αυτονόητη φράση φοιτητές των ελληνικών Πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν την «πληγή» της βίας και της ανομίας ζητούν την υπογραφή όλων όσοι θέλουν να σπάσουν την σιωπή και  να ζητήσουν να  επιστρέψουν τα Πανεπιστήμια στην καθημερινότητα τους μακριά από το κλίμα φόβου.

Θεσσαλονίκη: Ένας εμπορικός δρόμος αποκτά και πάλι ζωή – Τι λέει ο ΕΣΘ

Το Μετρό Θεσσαλονίκης παραδίδει και πάλι στην κυκλοφορία μετά από 11 χρόνια «ομηρίας» την οδό Μοναστηρίου, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, κ. Παντελή Φιλιππίδη, μπορεί να αποκτήσει και πάλι εμπορική ζωή.
Ο κ. Φιλιππίδης σχολιάζοντας την απόδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της οδού Μοναστηρίου, που παρέμενε κλειστό λόγω των έργων του Μετρό, εξέφρασε την ελπίδα του ότι δρόμοι που είχαν νεκρωθεί όπως η Μοναστηρίου και η Εγνατία θα αποκτήσουν ξανά ζωή και τόνισε ότι η τελευταία διοίκηση του μετρό ακολουθεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών.

Συλλαλητήριο Αθήνας: Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για τα μέτρα ασφαλείας και την κίνηση συμμετεχόντων

Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες που πιστεύουν πως ο όρος "Μακεδονία" δεν θα πρέπει να υφίσταται ως προσδιορισμός του κράτους των Σκοπίων και ο στόχος είναι να εκφραστεί ξεκάθαρα η βούληση του Ελληνικού λαού.
Όσον αφορά στις προθέσεις μεμονωμένων και ολιγάριθμων ομάδων, που φέρεται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων, η συντονιστική επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία,

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/2/2018

                                                           

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων