Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!


Καιρός: για Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.



Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Η γνώση που ψάχνουμε μέσα στα βιβλία είναι έξω από αυτά και λέγεται ζωή.



Αν η ηλικία αποτελεί ένα είδος κατηγοριοποίησης των ανθρώπων βάση της κατάκτησης ενός μονοψήφιου, διψήφιου ή τριψήφιου αριθμού, τότε άλλη αξία διαδραματίζει η αυτοπεποίθηση στα 5, στα 25 ή στα 105. Ή μήπως όχι; Γιατί ποια η διαφορά του να πιστεύεις στον εαυτό σου από τα 5 έως τα 105 σου;
 Θυμάσαι, άραγε, τον εαυτό σου στην τάξη του νηπιαγωγείου καθισμένο πάνω σ’ ένα χαλί κάτω στο πάτωμα να παλεύει να φτιάξει πύργους με τουβλάκια;

Γιατί οι νέοι μένουν ακόμη στο σπίτι των γονιών τους; Δεν είναι μόνο η κρίση. Έχουν αλλάξει και οι γονείς


Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις χώρες, στις οποίες οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μένουν ακόμη στο σπίτι των γονιών τους.Με το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει συνεχώς, είναι λογικό ότι οι νέοι αδυνατούν να φύγουν από το πατρικό τους. Ακόμη και αν έχουν δουλειά, οι περισσότεροι παίρνουν χαμηλούς μισθούς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα ενός νοικοκυριού.

Πρόστιμο €1.500 για όσους καπνίζουν με παιδί στο αυτοκίνητο


Βαριά "καμπάνα" και υψηλά πρόστιμα προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για όσους καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, αλλά και για όσους ανάβουν τσιγάρο στο αυτοκίνητο όταν επιβαίνουν ανήλικοι.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, για την παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης,

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Ο Γαβρόγλου μεθοδεύει την αλλαξοπιστία των παιδιών


«Ο κ. Γαβρόγλου επιμένει να προχωράει αυταρχικά και φασιστικά στην εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησής του στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, ιδιαίτερα μάλιστα στον τομέα της θρησκευτικής αγωγής, μη λαμβάνοντας υπόψη του τις αντιδράσεις που αυτή προκαλεί -όπως ακριβώς πράττει η Κυβέρνησή του και στο μέγα εθνικό θέμα της Μακεδονίας- προφανώς,

H Ελλάδα φθίνει: Τρεις στους τέσσερις είναι μακροχρόνια άνεργοι - Το 51% στηρίζεται σε συντάξεις


Ένα στα πέντε νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του -Το 70% των νέων θέλουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό
Διευρύνονται οι ανισότητες μεταξύ των χαμηλών μεσαίων εισοδημάτων και ελλοχεύει κίνδυνος για το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης σύμφωνα με τα ευρήματα της 6ης κατά σειρά έρευνα οικονομικού κλίματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Capital controls: Τι άλλαξε από χθες 1 Φεβρουαρίου

Σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προχωρεί η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, αυξάνοντας από αύριο τα όρια αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, το συνολικό μηνιαίο ποσό που μπορεί να διακινείται στο εξωτερικό μέσω των 10 ιδρυμάτων πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί στη χώρα μας αυξάνεται στα 38.950.000 ευρώ από 36.000.000 ευρώ που είναι σήμερα.

ΥΠΕΞ της πΓΔΜ: Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε μακεδονικά, είναι δικαίωμά μας


undefined

«Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, μετά τη συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια.
«Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

"Ε, ΟΧΙ και το νερό!

Το «SOSτε Το Νερό», το «Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ», η «Καλλιστώ» και οι «Water Warriors», απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε μια ανοιχτή συνάντηση με θέμα την συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, μετά και την πρόσφατη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.
Το κάλεσμα με σύνθημα «ε, ΟΧΙ και το νερό!" και τίτλο «100 δράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ» είναι για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι «φίλοι» μας οι Σκοπιανοί: Σχολικά βιβλία γεμάτα μίσος για τους Έλληνες!Αποκαλούν «σφαγέα» τον Παύλο Μελλά, «αντάρτες» τους Μακεδονομάχους και «εγκληματίες» τους Έλληνες – Η απόλυτη διαστρέβλωση της ιστορίας! (Bίντεο)

Γεμάτα αλυτρωτισμούς, ψεύτικους χάρτες και ιστορικές διαστρεβλώσεις, με αναφορές προς τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι τα βιβλία ιστορίας και θρησκευτικών που διδάσκονται εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, στα γυμνάσια και τα λύκεια των Σκοπίων.


Όπως αναφέρει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, ιστορικός-σλαβολόγος, με τα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία της γειτονικής χώρας «τα παιδιά μαθαίνουν και εντρυφούν μέσα στο μίσος», παρουσιάζοντας μάλιστα τους Έλληνες ως «σφαγείς».

Ο ελληνικών συμφερόντων στόλος σε αριθμούς -Ξεπερνάει τα 4.500 πλοία

Σύμφωνα με στοιχεία του οίκου αποτίμησης αξίων στην ναυτιλία VesselsValue η αξία του ελληνόκτητου στόλου υπολογίζεται στα 99,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αξίας προέρχεται από τα δεξαμενόπλοια (36 δισ. δολ.) ενώ έπονται τα ποντοπόρα μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην (35,75 δισ.) και τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου ή LNG (13,5 δισ.).

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/2/2018

                                                           

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων