Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018



Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο, στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Θεσσαλίας και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, με γρήγορη βελτίωση στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα νησιά του Αιγαίου περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

"Ποτάμι" κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ

Για τη Μακεδονία μας.........!


Αριστοτέλης: Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου…

«Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου…» είπε κάποτε ο Αριστοτέλης. Μια φράση που διάβασα στο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη: «Ο παλιάτσος και η Άνιμα».
Αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς παραδεχόμαστε πως για ό,τι μας πληγώνει, εμείς έχουμε την ευθύνη.
Κάποιοι θεωρούν πως η μοίρα μας, καθορίζει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και πως εμείς δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τίποτα.

Μπορείτε κ. Ιερώνυμε με τις δηλώσεις σας να απαγορεύσετε να πάει στο συλλαλητήριο ο Παύλος Μελάς, ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ , ο μακαριστός Παντελεήμων ο Β΄ και τόσοι άλλο


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ!!!

Και ποιος σας είπε Μακαριότατε ότι η Εθναρχούσα Εκκλησία δεν θα είναι παρούσα στα συλλαλητήρια για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας;
Ο παραλογισμός στις μέρες μας φαίνεται να ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΑΛΒΑΝΟΥΣ


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Όλο αυτό το διάστημα ακούγονται από όλους αυτούς που έχουν υποκύψει στο να εκχωρήσουν το όνομα «Μακεδονία», διάφορες αναλύσεις. 
Λίγο πολύ θέλουν να μας πείσουν ότι η Μακεδονία είναι λίγο σκοπιανή, λίγο βουλγαρική και λίγο ελληνική, και ως εκ τούτου, τάχα δικαιούνται και τα Σκόπια μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (όπως δηλ. λέμε Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα κ.λ.π.). 

Ποιοι συνταξιούχοι πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις για τα αναδρομικά

Νέα αναδρομικά ποσά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, λόγω λάθος κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Οι κρατήσεις, παρά τη μείωση στις επικουρικές συνέχισαν να μένουν στα ίδια επίπεδα και έτσι οι συνταξιούχοι μπορούν και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη Δικαιοσύνη να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

ΠΑΝΤΑ πρώτοι οι Έλληνες και κυρίαρχοι των θαλασσών - Αύξηση 7% για τον ελληνόκτητο στόλο που έφτασε τα 5.281 πλοία


Η χρονιά που μας πέρασε ήταν αρκετά καλή για την ελληνική ναυτιλία, καθώς σημαδεύτηκε κυρίως από συγχωνεύσεις ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων. Μπορεί ο αριθμός των ελληνόκτητων εταιρειών να μειώθηκε κατά 6,43% σε σύγκριση με το 2016, καθώς «έκλεισαν» 41 εταιρείες, όμως ο αριθμός των πλοίων αυξήθηκε.

Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ στη Λάρισα. Πότε ξεκινούν τα μπλόκα

Ο κύβος ερρίφθη για τους αγρότες που πρόσκεινται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, δηλαδή στο πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων.
Η απόφαση που πάρθηκε κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, είναι να στηθεί μπλόκο στη Λάρισα, την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Μήνυμα Στρατηγού Φράγκου στην Ηγεσία της Εκκλησίας

Ο Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος απευθύνεται στην Εκκλησία λίγες ώρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας.

Μήνυμα στην Ηγεσία της Εκκλησίας στέλνει λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος.

H συγκλονιστική ομιλία Χριστόδουλου για τη Μακεδονία και η προδοσία των σημερινών δεσποτάδων

Σε μία ιστορική ομιλία του, πριν από 11 χρόνια, στις 3 Ιουνίου του 2006 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος είχε πει πώς:
«η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει».
Είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος:

Τζιτζικώστας για Σκοπιανό: Η κατάλληλη ώρα για λύση χωρίς το Μακεδονία

«Είναι η κατάλληλη ώρα να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται, σήμερα, στο Δημαρχείο της πόλης.

Ποιοι θα λάβουν σύνταξη στις 30 Ιανουαρίου

Ανακοινώθηκαν οι ημέρες πληρωμής για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 για όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΚΕΑΝ, Δημόσιο και ΕΤΕΑΕΠ)
Συγκεκριμένα:
1.Το δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018
2.ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/1/2018

                                                               

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων