Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018



Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα και σε βόρειες ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Για τη Μακεδονία μας.........!


Υπάρχουν 5 πράγματα που είναι πάντα καλύτερο να τα κρατάτε μυστικό…

Πόσο εύκολο είναι να κρατάτε μυστικό; Μερικές φορές, μπορεί να είναι για λόγους ασφαλείας. Άλλες φορές, μπορεί να είναι για τη διασφάλιση της δικής σας αυτοεκτίμησης ή για την προστασία της συναισθηματικής και ψυχολογικής ισορροπίας σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν πάντα ορισμένες πτυχές της ζωής σας που είναι καλύτερο να κρατηθούν μυστικές και να μην τις μοιραστείτε με κανέναν.

Στα παιδιά αρκούν τα λίγα : Μη φοβάστε να το πιστέψετε!

Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας (paidi-efivos.gr)

Τα υπέροχα παιδιά μας είναι ο καρπός της υπεροχής μας. Είναι το στεφάνι της περηφάνιας που μας στολίζει και μας φουσκώνει… Τα μονάκριβα παιδιά μας είναι η χαρά της ζωής μας, το ξεχωριστό νόημα των στόχων μας, η αρχή και το τέλος των φιλοδοξιών μας…

8+1 ερωταπαντήσεις για το Σκοπιανό - Γιατί δεν πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά της Μακεδονίας


Του Σταύρου Καλεντερίδη

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Η ελληνική κυβέρνηση μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, επέστρεψε με την υπόδειξη να λύσει άμεσα το Σκοπιανό ζήτημα για να ανοίξει το θέμα της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Τα Σκόπια από το 1991 έχουν εγείρει εξωφρενικές αξιώσεις εναντίον της Ελλάδας, διεκδικώντας από το όνομα και την ιστορία μας μέχρι και εδάφη της ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας.

Οικογενειακό επίδομα: Tα ποσά ανάλογα με παιδιά -εισόδημα (πίνακας)



Σε πλήρη ισχύ είναι το νέο επίδομα παιδιού που αντικατέστησε τα οικογενειακά επιδόματα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης.
Η προκαταβολή του νέου επιδόματος παιδιού, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, θα δοθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018 με βάση τα εισοδήματα που απέκτησαν οι οικογένειες το 2016 και δήλωσαν το 2017.

Την Τετάρτη αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι αγρότες



Σε γραμμή αφετηρίας των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκονται από σήμερα οι Έλληνες του πρωτογενούς τομέα, «αγκαλιάζοντας» σε σημερινή τους σύσκεψη στην Σίνδο, την πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, για σύσταση ενός Αγροτικού Συντονιστικού Ελλάδας, με στόχο την ένωση δυνάμεων και την από κοινού διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Τα 58 νέα επαγγέλματα που πρέπει να εγκαταστήσουν POS έως τις 11 Μαρτίου

Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων για αποδοχή πληρωμών με κάρτα.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο: με τα άρθρα 1 και 2 της υπ' αριθμ. 133473/11.12.2017 (Β' 4309) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017,

Πώς θα προσδιορίζεται η αξία ακινήτων που κατάσχονται για χρέη στο δημόσιο



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος με την οποία προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της εμπορικής αξίας ακινήτων που κατάσχονται ή εκπλειστηριάζοναι για χρέη προς το δημόσιο.

Η εγκύκλιος προβλέπει τα ακόλουθα:

Στο «σφυρί» βγαίνουν τώρα ...σπήλαια, μουσεία και ιαματικές πηγές




Από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)




Στο «σφυρί» βγάζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που διαχειρίζεται το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σπήλαια, μουσεία, ιαματικές πηγές. 

Στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου παραχωρούν τα ΕΛΠΕ το αθλητικό πάρκο «ΕΚΟ»

Στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου παραχωρεί ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων τη χρήση των χώρων του Αθλητικού Πάρκου «ΕΚΟ», που λειτουργεί την τελευταία εικοσαετία στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

Το Αθλητικό Πάρκο «ΕΚΟ» περιλαμβάνει τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ καθώς και ζώνες πρασίνου, τη συντήρηση και διατήρηση των οποίων είχε από το 1988 έως και το τέλος του 2017 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν παραχώρησης του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Κλείνουν τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων - Πώς θα γίνεται η κατάταξη


Είναι μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα. 
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι από τα σημερινά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα μείνουν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς μόνο δύο. Στα υπόλοιπα θα μπει λουκέτο και μάλιστα άμεσα. 
Το Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κλείνουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/1/2018

                                                               

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων