Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση στη συνέχεια και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους περιμένουμε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Τοπικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές.

Βάζω τα όρια μου: από την παθητικότητα στην διεκδικητικότητα

Παθητικότητα, επιθετικότητα ή διεκδικητικότητα; Η διεκδικητικότητα είναι μια απαραίτητη δεξιότητα που διατηρεί τις ισορροπίες στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την διεκδικητικότητα με την επιθετικότητα, την δυναμικότητα, την απαιτητικότητα.
Η διεκδίκηση όμως είναι στην ουσία η χρυσή τομή ανάμεσα στην παθητικότητα και την επιθετικότητα. Ο παθητικός άνθρωπος δεν αξιώνει τίποτα από τους γύρω του αλλά περιμένει οι άλλοι να ενδιαφερθούν για τις ανάγκες του και να τις ικανοποιήσουν. 

Πανελλαδικές 2018 με αλλαγές. Ημερομηνίες και εξετάσεις στο σχολείο

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, μεταξύ 4 και 8 του μήνα, θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας.

Όπως φαίνεται,  το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αφήσει μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση των απολυτηρίων εξετάσεων στη Γ' τάξη του Λυκείου, μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούνιο, ώστε οι υποψήφιοι να κάνουν τις τελικές επαναλήψεις στα μαθήματά τους.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΒΡΟΝΤΕΡΟ μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος για το εθνικό ζήτημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έστειλε η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ εδώ και ΤΩΡΑ!



Το δικό της βροντερό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας έστειλε η έστειλε η Οργανωμένη Ομογένεια με ομόφωνη απόφαση σε μία ιστορική Συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην εδρα της Ομοσπονδιας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες των ΗΠΑ και με πρωτοβουλία της Παμμακεδονικης Ενωσης Αμερικής ψηφίστηκε ομόφωνα το ψήφισμα που θέτει τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους.

Σκληρές τάπες στον ανιστόρητο και επικίνδυνο Μπουτάρη από την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής!

Σε απάντηση της απαράδεκτης και άθλιας επίθεσης στην οποία προέβη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάνοντας αναφορά στην Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, αλλά και σε όλους όσους κινητοποιούνται για το Εθνικό Θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η Οργάνωση προβαίνει στις παρακάτω επισημάνσεις: 

Ο Ερντογάν ξεκίνησε το σκάψιμο της διώρυγας 45 χλμ που θα κάνει την Κωνσταντινούπολη νησί


Οι εκσκαφές για την κατασκευή της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αποκαλέσει «τρελό σχέδιο» ξεκίνησαν τη Δευτέρα.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Συγκοινωνιών ανακοίνωσε την πορεία του καναλιού, το οποίο θα συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά, καλύπτοντας απόσταση 45 χιλιομέτρων.

Τι να κάνετε όταν γίνεται σεισμός - Συμβουλές από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μας συμβουλεύει τι να κάνουμε πριν γίνει σεισμός, όταν γίνεται αλλά και μετά από αυτόν.

Πριν γίνει σεισμός

  • Μέσα στο σπίτι
  • Στερεώστε γερά στους τοίχους τα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Απομακρύνετε από τις πόρτες τα ψηλά έπιπλα που μπορούν να ανατραπούν και να εμποδίσουν την έξοδο.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Το 1% μιας μικρής ολιγαρχίας κατέχει το 50% του συνολικού πλούτου.
Το 10% μιας ευρύτερης ολιγαρχίας κατέχει το 90% του πλούτου
Αντίθετα το 90% του λαού κατέχει μόνο το 10% του πλούτου

ΕΡΩΤΗΜΑ:
Αφού έχουμε λέει «δημοκρατία», πως είναι δυνατόν το 1% (μαζί με το βολεμένο 9%) να εξουσιάζει το 90% του λαού;

Στο μικροσκόπιο και πάλι όσοι είχαν έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Από κόσκινο θα περάσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τις περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν είτε έκπτωση είτε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, διασταυρώνοντας τα στοιχεία με τις φορολογικές δηλώσεις.

Στο μικροσκόπιο θα μπουν από τον επόμενο μήνα όσοι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει πολύ χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2016 και έτυχαν εκπτώσεων κατά 50% από τον ΕΝΦΙΑ που χορηγήθηκαν με τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων του 2017.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δωρεάν για όλους και το 2018 – Οι 2 νέοι κύκλοι!

Έναρξη εγγραφών και μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Με δύο νέους θεματικούς κύκλους μαθημάτων, συνεχίζεται η λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά το εαρινό εξάμηνο 2017-2018. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα.
Για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018, θα λειτουργήσουν οι εξής θεματικοί κύκλοι:

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/1/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Ο Φραγκούλης Φράγκος ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στο Λευκό Πύργο: