Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018.



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που μέχρι το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στη Μαγνησία, στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο έως 600 μέτρα και της Θεσσαλίας με υψόμετρο έως 300 μέτρα.

Άθικτοι, περήφανοι Άνθρωποι

Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα απ όσα μπορείς… Περηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι…
Είναι κάποιοι άνθρωποι που χαράζουν μια πορεία στην ζωή τους, επιμένοντας να ακολουθούν αξίες που μπορεί να μην εκτιμούνται πια .. κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν «μικρούς», μα μέσα τους να ζηλεύουν την δύναμή που αυτοί δείχνουν. Σαν έναν Δον Κιχώτη που τολμά να τα βάζει με ανεμόμυλους ενώ αυτοί φοβούνται.

Πρώτo θέμα σε διεθνή ΜΜΕ: Καταργούν την λέξη «κορίτσι»


Ένα από τα κορυφαία σχολεία θηλέων στην Βρετανία,

άφησε τους γονείς με το στόμα ανοιχτό, μετά από την απόφαση να απαγορεύσει την λέξη «κορίτσι» από το επίσημο λεξιλόγιό του, προκειμένου να μην νιώθουν «άβολα» οι όποιοι τρανσέξουαλ μαθητές.

Η υπόθεση έχει γίνει πρώτο θέμα σε διεθνή μέσα!

Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι διοργανωτές για το συλλαλητήριο για τα Σκόπια



Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες φορείς και σωματεία και χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.

Κρίσεις πανικού: Μην νοιώθετε ντροπή για αυτό που σας συμβαίνει!

Γράφει ο Γιάννης ΞηντάραςΨυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα(www.xidaras.gr)

...Εκεί που καθόμαστε ήρεμοι και πίνουμε το ποτό μας, ξαφνικά νοιώθουμε ότι ο κόσμος χάνεται, η καρδιά χτυπάει με τους πιο τρελούς ρυθμούς, ανασαίνουμε με τα βίας, μουδιάζουμε, ιδρώνουμε, όλες οι αρνητικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας. Νοιώθουμε ότι θα πάθουμε κάτι κακό. Αν λοιπόν έχετε βιώσει αυτά τα συναισθήματα ίσως να είναι μία κρίση πανικού.

Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος Δήμος που στηρίζει το συλλαλητήριο για τα Σκόπια

Φωτ. αρχείου.
Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου γίνεται ο πρώτος δήμος του νομού της Θεσσαλονίκης που στηρίζει ανοιχτά το συλλαλητήριο για τα Σκόπια, το οποίο διοργανώνεται για τις 21 Ιανουαρίου.
Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου και αναφέρει πως θα προταθεί έκδοση ψηφίσματος στήριξης του συλλαλητηρίου στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Κουφάλες…

του Θανάση Κ.

Σήμερα θα σας πω μια μικρή ιστορία – παλιά, αλλά πολύ επίκαιρη συνάμα…
Μου τη διηγήθηκε κάποιος που συμμετείχε ενεργά στην διαπραγμάτευση της πρώτης φάσης του Σκοπιανού, το 1991-3, αλλά και στη συνέχεια, μέχρι πολύ πρόσφατα…
Όταν διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία λοιπόν, η Ελλάδα ξύπνησε ένα πρωί και διαπίστωσε πως είχε αφήσει να δημιουργηθεί ένα… «τέρας» δίπλα της!

Μπράβο της!!! Η Ντόροθι Κινγκ υπερασπίζεται την ιστορία της Μακεδονίας και αποδομεί τους Σκοπιανούς (vid)


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τι αλλάζει στη χρήση social media από παιδιά κάτω των 13 ετών

Πάνω από το 80% των παιδιών πέμπτης και έκτης δημοτικού στην Ελλάδα έχουν παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Ε.Κ.Α.Δ.), Γιώργος Κορμάς, εθνικός εκπρόσωπος στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe (Internet Safety for Europe), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

5 κανόνες για να μην ζαλίζεσαι στο αμάξι

Δείτε τώρα τα 5 πράγματα, που πρέπει να ξέρετε για να μην ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο και να χαίρεστε πάντα τη διαδρομή χωρίς τα απρόοπτα της ναυτίας.

Σχεδόν σε όλους μας έχει συμβεί να ζαλιστούμε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι κολλητικό. Απλά συμβαίνει. Μάλιστα, δύο στους τρεις έχουν πάθει κάποια στιγμή ναυτία, ενώ ένας στους τρεις έχει νιώσει αδιαθεσία.

Αυτά είναι τα τάμπλετ για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στη Βουλή

Σε νέα εποχή μπήκε το ελληνικό κοινοβούλιο. Από την αρχή του έτους οι βουλευτές κινούνται σε ρυθμούς ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Πλέον έχει εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω κάρτας προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διεξάγονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/1/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων