Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο Ελληνικός Λαός μόνο με αυτό το όνομα:

Καλοδέχεται την αγαπητή γείτονα
Vardarsca
ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ


(Δικό τους γραμματόσημο του 1936, που ονομάζει την περιοχή Vardarsca.)
(Οι γεννηθέντες το 1936 ζουν.)

Τους καλωσορίζουμε:

Στην γειτονιά μας.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ΝΑΤΟ.

Καιρός: για Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018



Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θάλασσες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη με αρκετά χαμηλό υψόμετρο. Τονίζεται ότι τα φαινόμενα στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά,

Λόγοι αρχαίων σοφών «ζωντανοί» και σήμερα

Αποτέλεσμα εικόνας για Λόγοι αρχαίων σοφών «ζωντανοί» και σήμερα
Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, δραματουργοί και ποιητές διακρίνονταν για την ικανότητά τους να παρατηρούν τον κόσμο, τον άνθρωπο και την κοινωνία, και μέσα σε λίγες λέξεις να εκφράζουν την εμπειρία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η βαρύτητα αυτής της σοφίας τους φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα τα λόγια τους διατηρούν αμείωτη την ισχύ τους.
Γι’ αυτό αξίζει να θυμηθούμε ορισμένα από αυτά.

Με τόσους αυτόκλητους "σωτήρες" γιατί δεν σωζόμαστε;


Οκτώ χρόνια πέρασαν και στις τηλεοπτικές συζητήσεις μάταια περιμένουμε να ακούσουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση

Με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για να φέρει την Ελλάδα σε πλήρη ακυβερνησία -προς μεγάλη χαρά αυτών που την επέβαλαν- ο αριθμός των φερομένων και αυτοανακηρυχθέντων σωτήρων έχει αυξηθεί. Το ερώτημα είναι, με τόσους αυτόκλητους σωτήρες, γιατί δεν σωζόμαστε;

Ας είμαστε καχύποπτοι για την εμμονή των Τούρκων να διεκδικούν 18 νησιά από την Ελλάδα! Κάτι “στήνουν”


Ύποπτη πλέον η υστερία της τουρκικής αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής για τα “18 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα”. Ύποπτη ,γιατί δεν μπορεί ο μονίμως …δεύτερος -ακόμη κι αν τρέχει μόνος του- πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ΄χει “σηκώσει μπαϊράκι” μόνος του. Πίσω του ακολουθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δημιουργώντας ένα “εθνικιστικό μέτωπο” που πιέζει -ή παριστάνει πως πιέζει- τον Ερντογάν να ‘ρθει και να διεκδικήσει νησιά του Αιγαίου!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ, ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ!


Τα οικογενειακά επιδόματα από 1ης Ιανουαρίου 2019 καταργούνται όλα! Πρόκειται για την επιτομή της εθνικής γενοκτονίας. Οι Έλληνες που δεν...

κάνουν παιδιά λόγω της κρίσης, οι θάνατοι που πλέον είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, οι Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν,

Ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ εξελέγη «βουλευτής» του ψευδοκράτους

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ
Στη «Βουλή» του ψευδοκράτους της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» εξελέγη ο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρος του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» και εις εκ των καταζητούμενων για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το καλοκαίρι του 1996.

Ο Αρικλί καταζητείται όχι μόνο από τις κυπριακές αρχές, αλλά και από την Ιντερπόλ. Ο Ερχάν Αρικλί, γνωστός για την εμπρηστικό του λόγο και την πολιτική του δράση, εξελέγη στην Αμμόχωστο και είναι ανάμεσα στους 21 νέους «βουλευτές».

Πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά και για τις επικουρικές λόγω παράνομων κρατήσεων. Ποιοι μπορούν να πάρουν χρήματα πίσω

Νέα αναδρομικά ποσά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, λόγω λάθος κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Τα χρήματα είναι αρκετά. Οι κρατήσεις, παρά τη μείωση στις επικουρικές συνέχισαν να μένουν στα ίδια επίπεδα και έτσι οι συνταξιούχοι μπορούν και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη Δικαιοσύνη να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

Σε Ποια Άλλη Γλώσσα Μπορεί Να Συμβεί Αυτό; Η Αρχαία Ελληνική Ευχή Της Μάνας Στον Γιο, Έξι Λέξεις Μόνο Φωνήεντα!

Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».
Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:

Η ρευματοκλοπή αγγίζει το 10% της συνολικής κατανάλωσης!

Σε δυσθεώρητα μεγέθη κινείται η ρευματοκλοπή στην Ελλάδα, καθώς - σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη- προσεγγίζει το 10% της συνολικής κατανάλωσης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Αδαμίδης διατυπώνει την εκτίμηση ότι το πρόβλημα σε κάποιον βαθμό «θα επιλυθεί με την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών»,

Αντιδράσεις στις Σποράδες για τη διακοπή σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη



Μεγάλο πλήγμα για τους επαγγελματίες - Στην Αθήνα θα μεταβούν οι δήμαρχοι των νησιών

Πλήγμα για τον τουρισμό των Σποράδων θεωρείται η ξαφνική απόφαση της "Hellenic Seaways" να αποσύρει το FlyingCat 4 και να διακόψει την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση των τριών νησιών με την Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, όπως είχε καθιερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Το συντομότερο τεστ ευφυΐας: Δείτε πόσο έξυπνοι είστε μέσα σε 1 λεπτό!



Το λένε Cognitive Reflection Test (CRT) και έχει χαιρετιστεί απ’ όλους ως η πιο σύντομη δοκιμασία νοημοσύνης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κάποιοι λένε μάλιστα πως με μόλις τρεις ερωτήσεις μπορείς να ξεχωρίσεις τους Αϊνστάιν αυτού του κόσμου από τους… λιγότερο Αϊνστάιν.

Το τεστ αναπτύχθηκε βέβαια από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2005 και τον ακαδημαϊκό ψυχολόγο Shane Frederick και δεν είναι παίξε-γέλασε. Καθώς αυτό που μετρά ουσιαστικά είναι την ικανότητά μας να αγνοούμε τις ενστικτώδεις αποκρίσεις και να σκεφτόμαστε αργά και προσεκτικά. Και λογικά, πάντα!