Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ο Ελληνικός Λαός μόνο με αυτό το όνομα:

Καλοδέχεται την αγαπητή γείτονα
Vardarsca
ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ


(Δικό τους γραμματόσημο του 1936, που ονομάζει την περιοχή Vardarsca.)
(Οι γεννηθέντες το 1936 ζουν.)

Τους καλωσορίζουμε:

Στην γειτονιά μας.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ΝΑΤΟ.

Καιρός: για Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018



Την παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 έως και τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Γρήγορα στο Ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα οι τα φαινόμενα θα περιοριστούν. Σταδιακά, οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνθρωποι σε μειώνουν γιατί σε φθονούν…



Στην καθημερινότητά μας , όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες , έχουμε βιώσει ή έχουμε και εμείς οι ίδιοι προσπαθήσει με λόγια και με πράξεις να μειώσουμε έναν άλλο άνθρωπο. Απαξιωτικά σχόλια για το βάρος μίας γυναίκας, «αθώα» γελάκια για την εμφάνιση κάποιου, υποτίμηση των δυνατοτήτων ενός ανθρώπου, ειρωνικά σχόλια για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την καταγωγή κάποιου και άλλα τόσα παραδείγματα.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, μας υπενθυμίζει το δάκρυ του Καραμανλή

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το όνομα των Σκοπίων



Την αντίθεσή του στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, εκφράζει με απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. 
Μεταξύ άλλων, στην απόφασή του ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναφέρει ότι «οι ηγέτες της FYROM,

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ούτε «Μακεδονία», ούτε παράγωγό της στο όνομα των Σκοπίων

H Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί όνομα με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία εξηγεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις με την ονομασία  της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας» και καλεί την κυβέρνηση να κατανοήσει την ανησυχία της.

Παραγράφηκε η «λίστα Λαγκάρντ»- «Χάθηκαν» πάνω από 3 δισ. ευρώ!



Ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Δημοσίου να εισπράξει σημαντικού ύψους έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής πλουσίων χάρη στις 2 αποφάσεις που εξέδωσε το 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, σε 3 γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στις ενέργειες της Α.Α.Δ.Ε. που έσπευσε άρον άρον, με αποφάσεις και εγκυκλίους της, να κάνει δεκτές στο σύνολό τους όλες αυτές τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις.

Ποιες ΔΕΚΟ περνάνε στο υπερταμείο


Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά των κρατικών εταιρειών στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ γνωστή και ως υπερταμείο).


 Σύμφωνα με διατάξεις που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η διαχείριση των δημόσιων επιχειρήσεων μεταφέρεται απευθείας στην ΕΕΣΥΠ, ενώ καταργείται η ίδρυση της Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) στην οποία θα μεταβιβάζονταν οι συμμετοχές του Δημοσίου.

Μεγάλη επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, αφιερωμένη στον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μ.Ε.Τ., Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, θα δοθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1 - Αίθουσα Φίλων Μουσικής).

Νέο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών από την 1η Μαΐου





Αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στη Βουλή και πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 219, ο νέος τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών θα είναι περισσότερο αξιόπιστος και αξιοκρατικός, με τη χρήση διαδικτυακών και τεχνολογικών μέσων από την 1η Μαΐου 2018.

Τι προβλέπεται για την μετατροπή της σύνταξης αναπηρίας σε σύνταξη γήρατος – Ποιοι την δικαιούνται

Διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για τη μετατροπή αναπηρικής σύνταξης σε σύνταξη γήρατος, παρέχει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι παρέχεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος, με ειδικές προνομιακές διατάξεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες-ασφαλισμένους των ασφαλιστικών Οργανισμών.

Ηλεκτρονική κάψουλα καταπίνεται και αποκαλύπτει τα μυστικά του εντέρου



Ερευνητές στην Αυστραλία πραγματοποίησαν σε ανθρώπους την πρώτη κλινική δοκιμή μιας πρωτοποριακής ηλεκτρονικής κάψουλας που καταπίνεται και, χάρη στους αισθητήρες της, μετρά σε πραγματικό χρόνο τα αέρια του εντέρου (υδρογόνο, οξυγόνο, διοξείδιο άνθρακα κ.α.).

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/1/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων