Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σήμερα βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη: Τζιτζικώστας – Δήμαρχοι ζητούν παραιτήσεις για το νερό (Video)

«Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» είπε ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ζητώντας την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ, αναφέροντας μάλιστα πως αν δεν παραιτηθούν μόνοι τους «τότε πρέπει η κυβέρνηση να τους αντικαταστήσει αμέσως». Οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκη, όπου και συνάντησαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα, ο οποίος σημειώνεται πως έχει ήδη παρέμβει ζητώντας την έρευνα του ζητήματος.

«Να μην προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες στους δήμους», τόνισε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου,αναφέροντας πως στην σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΜΑΘ διαπίστωσε πως «η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ανίκανη, ανήμπορη και δεν κατάφερε να διαχειριστεί το σχεδόν 70% του νερού της Θεσσαλονίκης, δεν είχαν σχέδιο για να υπάρξει εκ περιτροπής υδροδότησης σε όλη την πόλη».
Μάλιστα, ο κ. Κυρίζογλου τόνισε πως ακόμη και σήμερα Δευτέρα (2/4) παρατηρούνται ακόμη προβλήματα υδροδότησης σε Πανόραμα και Συκιές.



«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καν εκπρόσωπο στην ΕΥΑΘ» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας σενάρια πως οι δήμοι πρέπει να συνδράμουν όταν δημιουργούνται τέτοια ζητήματα. «Αυτό που είναι το πρώτο είναι ποια είναι τα μέτρα που είχε πάρει η ΕΥΑΘ ώστε να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Το δεύτερο, ποια είναι τα μέτρα συντήρησης της ΕΥΑΘ ώστε τέτοιου ζημιές να αντιμετωπίζονται. Τέτοιες ζημιές θα γίνονται, να μείνει μία μέρα η πόλη χωρίς νερό το καταλαβαίνουμε. Αλλά μία εβδομάδα δεν γίνεται.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πως «είναι απαράδεκτο, είναι αίσχος για μία ολόκληρη χώρα μία πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη να μην έχει για 7 ημέρες νερό. Τώρα που φαίνεται να τελειώνει αυτή απαράδεκτη κατάσταση, είναι η ώρα των ευθυνών. Ζητώ και αναμένω εντός της ημέρας από τους αποκλειστικά υπευθύνους για αυτή την κατάσταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε όχι μόνο τον καταλογισμό των ευθυνών αλλά και τις κινήσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει ξανά τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον».

Γιώργος Καλλίνης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου