Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ισλαμικός Συναγερμός Στα Γερμανικά Δημοτικά Σχολεία Σύμφωνα Με Τη Bild

Ο ισλαμισμός μπήκε στα σχολεία της Γερμανίας. Οργή των γονέων. Φοβούνται για τα παιδιά τους

Η BILD αναφέρθηκε στο θρησκευτικό εκφοβισμό που υπάρχει στις σχολικές αίθουσες της Γερμανίας. Ο δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller (SPD) δήλωσε στο «Tagesspiegel» ότι «ελπίζαμε ότι ήταν μόνο μια μεμονωμένη περίπτωση». Δυστυχώς όχι!




Η BILD προσέγγισε γονείς από όλη τη Γερμανία, οι οποίοι ανέφεραν γεμάτοι θυμό και αμηχανία τις δικές τους εμπειρίες, ενώ από φόβο για τα παιδιά τους, δεν ήθελαν να δώσουν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

«Διευθυντής Σχολείου: Μπορείτε να δώσετε στην κόρη σας μια μαντίλα για ασφάλεια»


Η μητέρα μιας μαθήτριας από τη Φρανκφούρτη ανέφερε: «Η κόρη μου (ο πατέρας Νότιος, εγώ Γερμανίδα) ήταν μια τέτοια περίπτωση μαζικού εκφοβισμού στο νέο σχολείο της στη Φρανκφούρτη / Μάιν από μουσουλμάνες μαθήτριες και το γεγονός έπρεπε να να ληφθεί υπόψη του σχολείου για την προστασία της.

Οι λόγοι: Έχει ξανθά μαλλιά, δεν φορά μαντίλα, έχει ένα γερμανο-εβραϊκό όνομα και είμαστε Χριστιανοί! Η κόρη μου έχει συνεχώς μια έντονη νευρικότητα στην πέμπτη τάξη. Είχε κράμπες και φόβο να πάει στο σχολείο. Έχει δεχθεί και κτυπήματα και και προφορικές επιθέσεις στο δρόμο προς το σχολείο. Ο διευθυντής το μόνο που είπε για όλα αυτά ήταν: «Η κόρη σου δεν χρειάζεται να πει ότι είναι Γερμανίδα. Εκτός αυτού, μπορείτε να της δώσετε μια μαντίλα!» Έχουμε αλλάξει σχολείο τώρα και ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλύτερα τώρα.»


«Αφιερώστε χρόνο και μιλήστε για το για το χοιρινό κρέας»


Σε άλλο δημοτικό σχολείο η διευθύντρια Κύρια Isabelle Steinkuhler ανέφερε ότι αποστέλλονται σε όλους τους γονείς-mail: « Έχετε μιλήσει στα παιδιά για το θέμα της «θρησκευτικής ελευθερίας» - «λόγω των πρόσφατων περιστατικών». 

Το BILD ρώτησε τοπικά. Αυτό έγινε στην αρχή του έτους στην περιοχή Friedenstal σχολείο σε μια διαμάχη μεταξύ ευσεβών μουσουλμάνων και λιγότερο ευσεβών μουσουλμάνων μαθητών. Οι γονείς αναφέρουν ότι τα κορίτσια του σχολείου εκφοβίστηκαν επειδή έτρωγαν «ακάθαρτα» μολυσμένα κρέατα και τα γλυκά που έτρωγαν περιέχουν ζελατίνη χοιρινού κρέατος.



Η διευθύντρια Isabelle Steinkühler ενημέρωσε τους γονείς του σχολείου της για τα "πρόσφατα περιστατικά" που επηρεάζουν τη θρησκευτική ελευθερία


«Απειλούν να μας αποκεφαλίσουν επειδή είμαστε Χριστιανοί»


Ο πατέρας δύο μαθητών από τη Βαυαρία ανέφερε: «Πέρυσι, τα παιδιά μου ήρθαν από το σχολείο εντελώς εξαντλημένα. Ο γιος μου φώναζε, η κόρη μου κοίταζε απλά φοβισμένη. Όταν ρώτησα τι συνέβη, το αγόρι είπε: «Αυτός ο μαθητής είπε ότι θα κόψει τα κεφάλια μας επειδή είμαστε Χριστιανοί».


Όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα στο σχολείο: Πρέπει κανείς να καταλάβει ότι για τα παιδιά από τη Συρία δεν είναι εύκολο να προσαρμοσθούν. Μια επιστολή που έγραψα στο γραφείο του σχολείου απαντήθηκε με τη φράση «Λαμβάνουμε σοβαρά τις ανησυχίες σας». Χαίρομαι τελικά που τα παιδιά μου αποφοίτησαν από το δημοτικό σχολείο το καλοκαίρι και άλλαξαν πια σχολεία!»


«Οι γονείς σου θα καούν στην κόλαση»


Η μητέρα άλλης μαθήτριας από τη Βόννη (NRW): «Η κόρη μας και αρκετοί συμμαθητές της τρίτης τάξης τέθηκαν υπό μαζική πίεση από έναν συμμαθητή.


Απειλούνταν με τα λόγια: «Οι γονείς σας θα καούν στην κόλαση αν δεν πιστεύουν στον Αλλάχ». Είμαστε άπιστοι τους δίδαξε μέχρι και ο δάσκαλος της τάξης, ο οποίος είναι μουσκουλμάνος.»


«Μουσουλμάνοι δάσκαλοι κάνουν διακρίσεις εναντίον καθολικών μαθητών»


Μία άλλη μητέρα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ανέφερε: «Ως καθολικός, ο γιος μου πηγαίνει σε ένα γυμνάσιο, το οποίο επισκέπτονται κυρίως παιδιά και έφηβοι μουσουλμανικής πίστης. Συχνά βιώνει λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές καθώς και διακρίσεις εις βάρος του από δασκάλους που είναι και οι ίδιοι μουσουλμάνοι ».


http://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου