Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Όλοι οι διορισμοί συγγενών της κυβέρνησης (ονόματα)



Σε χαρακτηριστικό στοιχείο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται ότι αναδεικνύονται οι διορισμοί συγγενών κυβερνητικών στελεχών σε υπουργικά γραφεία και κρατικούς οργανισμούς, με τις συγκεκριμένες «τακτοποιήσεις» να αποτελούν παράδειγμα της νέας... ηθικής της κυβερνώσας Αριστεράς.


Πρώτος «διδάξας» της συγκεκριμένης τακτικής υπήρξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τον διορισμό του εξαδέρφου του, Γιώργου Τσίπρα, αρχικά στη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, του υπουργείου Εξωτερικών και εν συνεχεία στη θέση του προϊσταμένου του οικονομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, στο Δημόσιο, και μάλιστα ως διπλοθεσίτισσα, βρέθηκε και η «νύφη» του, Αικατερίνη Λιάκου. Η σύζυγος του αδερφού του πρωθυπουργού, η οποία είναι μόνιμη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ανέλαβε από τον περασμένο Σεπτέμβριο παράλληλα και καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου. Παράλληλα, η σύζυγος του Γιώργου Τσίπρα, Αθανασία Ψαρουδάκη, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη.

Ακολούθησαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν την εν λόγω πρακτική με θρησκευτική ευλάβεια πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, ο εξάδερφός του, Παναγιώτης Καμμένος, είναι διορισμένος μετακλητός υπάλληλος, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., στη Βουλή.
Ιδιαίτερη περίπτωση διορισμών συγγενών αποτελεί ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος. Η μητέρα του, Ξανθή Παπαδοπούλου, είναι διορισμένη μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ενώ παράλληλα κατέχει και τη θέση της αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας Ληπτών Υπηρεσιών. Ο αδερφός του, Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος, είναι διορισμένος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου. Επίσης, διορισμένη είναι και η στενή φίλη (σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων) του γραμματέα της Νεολαίας Σύριζα Χρύσα Πάντου, στη θέση της μετακλητής υπαλλήλου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Η κ. Πάντου είναι, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Αρχής Προμηθειών του υπουργείου Υγείας.

Και οι σύζυγοι σε περίοπτες θέσεις

ο ανιψιός του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, Ευάγγελος Καλπαδάκης είναι αποσπασμένος στη θέση του προϊσταμένου του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ενώ και η σύζυγος του προέδρου της Βουλής είχε αποσπαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και, παράλληλα, ήταν μέλος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνας Θεμάτων Ισότητας).

Ταυτόχρονα, η σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, είναι διορισμένη στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, η σύζυγος του Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ελένη Κουρουμπλή, είναι αποσπασμένη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ η ανιψιά του Πετρονέλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου είναι διορισμένη ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τις προηγούμενες θητείες του ως υπουργού Εσωτερικών και ως υπουργού Υγείας, απασχολούσε στο πολιτικό του γραφείο και άλλους συγγενείς, είτε ως αποσπασμένους είτε ως ειδικούς συνεργάτες.

Αντιστοίχως, η σύντροφος του νυν υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, Θεοπίστη Πέρκα, είναι διορισμένη στη θέση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας. Από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, η σύντροφός του, Κωνσταντίνα Κιντώνη, είχε διορισθεί ειδικής συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, Στέλιος Παππάς, διορίσθηκε (αμισθί) πρόεδρος στον ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), ενώ ο ανιψιός της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, Στέφανος Σίσκος, είναι διορισμένος στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπενθυμίζεται ότι η Σία Αναγνωστοπούλου, όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, είχε διορίσει στο πολιτικό γραφείο της τόσο τον Στέφανο Σίσκο όσο και την αδερφή του, Ελισάβετ Σίσκου. Την ίδια τακτική έχουν ακολουθήσει και συγγενείς κυβερνητικών βουλευτών. Ο αδερφός του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, Ιωάννης Μπάρκας, ήταν διορισμένος μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο της πρώην πλέον αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου. Ωστόσο, μετά την πρόσφατη παραίτησή της, αναγκαστικά έχει μείνει χωρίς εργασία.
Επίσης, ο σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, Αργύρης Αργυρίου, είναι διορισμένος (αμισθί) πρόεδρος στην ΔΕΚΟ ΔΕΠΕΝΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων). Η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ έχει αναλάβει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία «Greek Stream», που θα έρχεται από την Τουρκία.

Επιπρόσθετα, η σύζυγος του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, Ευγενία Φωτονιάτα, είναι διορισμένη ειδική γραμματέας διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας.

Η συνεργάτης Τσακαλώτου και η ανιψιά του Τόσκα

Μια ιδιαίτερη περίπτωση διορισμού συγγενικών προσώπων στον κρατικό μηχανισμό είναι και η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, Ελένη Παπαδοπούλου. Η τελευταία είναι διορισμένη γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, αποτελώντας μία εκ των στενών συνεργατών του Ευ. Τσακαλώτου, ενώ παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και έχει διορισθεί ταυτόχρονα ως μέλος και στην Εθνική Επιτροπή Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Στρατηγικής.
Και ο ανιψιός, όμως, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, Γιώργος Μπαλάφας, είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ενώ στο παρελθόν είχε διορισθεί μετακλητός υπάλληλος τόσο στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής όσο και στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργείου Εσωτερικών, την περίοδο που σε αυτές τις θέσεις ήταν ο θείος του. Επίσης, ήταν μέλος στο Δ.Σ της εταιρείας του Δημοσίου Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., αλλά και της επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι και ο γιος του βουλευτή του Σύριζα Γιώργου Πάντζα, Σπύρος Πάντζας, είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και αναπληρωτής πρόεδρος στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής. Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει διορίσει στο πολιτικό του γραφείο την ανιψιά του Ευαγγελία Καμίδου.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι όποιες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τα νέα ήθη της Αριστεράς έχουν μείνει στα λόγια, γιατί στην πραγματικότητα κυριαρχούν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις συγγενών κάθε είδους και φίλων σε κρατικές θέσεις. Προσλήψεις χωρίς κανέναν ουσιαστικό αξιοκρατικό χαρακτήρα, παρά μόνο με το πιστοποιητικό... συγγένειας. Είναι πασιφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σταθεροποιήσει τα «δικά» του παιδιά στο Δημόσιο, ώστε να αναπτύξει σταδιακά έναν σταθερό κομματικό μηχανισμό, το οποίο δεν είχε ποτέ, μέχρι το διάστημα που κατέλαβε την εξουσία.

http://amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου