Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η Κύπρος «βγάζει» φυσικό αέριο, η Ελλάδα τι κάνει;


Του Γιώργου Φαρμάκη

Η Κύπρος είναι μια χώρα «μικρή» για τα δεδομένα της Ελλάδας, αυτό όμως δεν έκανε τους Κύπριους να κάτσουν ήρεμοι και απλά να περιμένουν πότε θα τελειώσουν τα μνημόνια. Ο Κυπριακός Ελληνισμός φέρεται πολύ έξυπνα στα οικονομικά θέματα. Η Κυπριακή οικονομία ανέκαμψε πολύ γρήγορα από την κρίση και όχι απλά ανέκαμψε αλλά βγήκε κερδισμένη (από την κρίση). Οι Κύπριοι φρόντισαν να κάνουν συμφωνίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην κυριολεξία με όλους.



Τι πέτυχε η Κύπρος

Ενώ η Τουρκία είναι πάνοπλη σε σχέση με την Κύπρο (δεν υπάρχει καν σύγκριση), οι Κύπριοι έκαναν κάτι πανέξυπνο. Έκαναν συμφωνίες με τους Ρώσους, τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Ισραηλινούς κλπ με αποτέλεσμα αυτές οι χώρες να εγγυώνται την ασφάλεια των Κυπρίων αφού έχουν μεγάλο συμφέρον να το κάνουν. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν τολμάει να προκαλέσει όλες αυτές τις χώρες γιατί γνωρίζει ότι αν το κάνει, θα δεχτεί τις συνέπειες. Βέβαια σήμερα έγινε γνωστή η είδηση ότι η Τουρκία παρενόχλησε το γεωτρύπανο της Ιταλικής εταιρίας ENI η οποία επιχείρησε να πραγματοποιήσει γεώτρηση στο τεμάχιο 3, αλλά αυτή η κίνηση είναι σπασμωδική και δεν θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα για την Τουρκία. Με βάση όλα τα παραπάνω έρχεται η εξής λογική ερώτηση στο μυαλό μας:

Η Ελλάδα τι κάνει;

Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα με τον ισχυρό για τα δεδομένα της στρατό που έχει, να μην τολμάει να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο που έχει; Πως είναι δυνατόν η «μικρή» Κύπρος να ορθώνει το ανάστημα της μπροστά στην μεγάλη Τουρκία και η ισχυρή (σε σχέση με την Κύπρο) Ελλάδα να μην τολμάει να κάνει βήμα για να μην…προκαλέσει τους Τούρκους; Η μόνη λογική απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι η εξής:

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν είναι δυνατόν να απαντάς με παθητικότητα και υπερφορολόγηση στην κρίση. Στην κρίση απαντάς με ανάπτυξη. (κανονική ανάπτυξη). Μειώνεις τους φόρους, κάνεις διακρατικές συμφωνίες και φυσικά «ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ». Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα υπάρχει και την ξέρουν όλοι οι πολιτικοί, απλά δεν θέλουν λύση από ότι φαίνεται.


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου