Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η ώρα των Πολιτών!


Vassilis Viliardos

Μετά την εφαρμογή του εκ προμελέτης εγκλήματος των μνημονίων κατακρεουργήθηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματα, εκατομμύρια έχασαν τις δουλειές τους, χιλιάδες επιχειρήσεις καταδικάστηκαν στη χρεοκοπία, ενώ οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις τους: με τα δάνεια τους απέναντι στις τράπεζες, με τα χρέη τους στο κράτος που αυξάνονται από τους υπερβολικούς φόρους, με τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία κοκ.



Εν τούτοις η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν αυτές τις συνθήκες, για την καταπολέμηση των οποίων εξελέγη, συνεχίζει να ψηφίζει μέτρα, τα οποία έχουν οδηγήσει σε μαζικές κατασχέσεις κατοικιών, σε εκτεταμένες ποινικές διώξεις, σε φυλακίσεις κοκ. – δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, το οποίο φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο για το μέλλον της χώρας. Την ίδια στιγμή υιοθετεί φορολογικές διατάξεις, σε μία έκταση που αδυνατούν να παρακολουθήσουν ακόμη και οι πιο έμπειροι λογιστές - με αποτέλεσμα οι Έλληνες να καθίσταται εν δυνάμει υποψήφιοι κατασχέσεων και φυλακίσεων. Ειδικά οι επιχειρήσεις έχουν σε τέτοιο βαθμό τρομοκρατηθεί, ώστε να αναζητούν εναγωνίως τρόπους είτε να κλείσουν, είτε να «δραπετεύσουν» από τη χώρα - αφού είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν πιεζόμενες ταυτόχρονα από την εφορία, από τους νέους νόμους, από τις τράπεζες, από τους προμηθευτές, από τους πελάτες τους κοκ.

Στα πλαίσια αυτά η μεγαλύτερη απορία μου ήταν γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες, παρά το ότι βιώνουν μία τρομακτική επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο, στις δημοκρατικές τους ελευθερίες και στον πλούτο της χώρας τους – ειδικά όταν κανένας δεν βλέπει κάποιες μελλοντικές προοπτικές. Υπάρχουν φυσικά κάποιες ερμηνείες, όπως η χειραγώγηση τους από τα ΜΜΕ, το παράδειγμα του βατράχου, οι επιβαρύνσεις τους με τόσα καθημερινά προβλήματα, η ελπίδα της βοήθειας που θα τους προσφέρει η Ευρωζώνη, η ενοχοποίηση του εαυτού τους για το κατάντημα της χώρας τους, η επιλογή του βολικού καναπέ επειδή θέλουν την ησυχία τους κοκ.

Εν τούτοις, οι ερμηνείες αυτές δεν με έπεισαν οπότε, όταν ο κόσμος πλημμύρισε τη Θεσσαλονίκη, θεώρησα πως το ζήτημα των Σκοπίων δεν ήταν η κυριότερη αιτία - παρά το ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Με την οργάνωση δε της διαδήλωσης στην Αθήνα, έχω την άποψη πως οι Έλληνες αποφάσισαν επιτέλους να αγωνισθούν για τον εαυτό τους, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους, προστατεύοντας ως οφείλουν ότι τους ανήκει - όπως ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος τους, η εδαφική τους ακεραιότητα, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ιστορία τους. Αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο γνώρισμα του συλλαλητηρίου της Αθήνας, οπότε λογικά προβληματίζονται οι δανειστές και η κυβέρνηση - ελπίζοντας να μην είναι αυτοί που οπλίζουν τις εξτρεμιστικές ομάδες που θα εμφανιστούν, ούτε τους τρομοκράτες στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη. Όπως και να είναι όμως όταν έλθει η ώρα των Πολιτών, όταν ένα ποτάμι μετατραπεί σε χείμαρρο, τίποτα και κανένας δεν το σταματάει.


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου