Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

"Λαδώνονται" οι βουλευτές; Τα κομματικά ταμεία είναι έξω απ τις μίζες;



"Λαδώνονται" οι βουλευτές;

Αποκλείεται.
Μας το είχε βεβαιώσει στο παρελθόν ο Τσοχατζόπουλος, μας το επιβεβαίωσε ο Μαντέλης, μας το ανέλυσε ο Παυλίδης, είχαμε διαβάσει την διατριβή που είχε κάνει για το θέμα ο Τσουκάτος και το εμπεδώσαμε με την διάλεξη Μιχελάκη».


Μια άλλη παράμετρο, για το πόσο σάπιο και διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα, μας δίνει με ανάρτησή του (αρχική φώτο) στο twitter ο Γιάννης Μανώλης.

Ο τύπος αυτός υπήρξε για δεκαετίες πρωτοκλασάτο συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ –εδώ και χρόνια έχει διαγραφεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης-  και ως εκ τούτου γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Οπότε είναι ξεκάθαρο το υπονοούμενο που αφήνει με την ανάρτησή, η οποία έγινε με αφορμή το σκάνδαλο της Novostris.

Μας λέει δηλαδή ότι πέρα από πρόσωπα η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία έδινε και μίζες στα ταμεία των κομμάτων εξουσίας.

Αλλωστε γιατί αυτή να ακολουθούσε διαφορετική τακτική από την Ζήμενς;

Ολοι θυμόμαστε την κατάθεση που έδωσε  η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ΑικατερίνηΤσακάλου, στην δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την «σύμβαση 8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ. 

Σύμφωνα μ’ αυτή, η μάρτυρας, τόνισε στους δικαστές ότι το «πρόγραμμα χορηγιών» σε πολιτικά κόμματα αντιστοιχούσε στο ..
2% του τζίρου του τμήματος τηλεπικοινωνιών και επίσης ότι θεωρεί πως για αυτό είχαν γνώση τα αρμόδια στελέχη της μητρικής Siemens.

Εξάλλου και το δεξί χέρι του Σημίτη ο Τσουκάτος ομολόγησε δημόσια ότι πήρε χρήματα από τη «Ζήμενς», τα οποία – κατά τον ισχυρισμό του – τα παρέδωσε στα ταμεία ενός κόμματος, του ΠΑΣΟΚ,

Δικαιολόγησε μάλιστα την ενέργεια του λέγοντας: «ήταν καθιερωμένο - επί πολλές δεκαετίες - να λαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτήσεις μεγάλων ποσών από χρηματοδότες που δεν ήθελαν δημοσιότητα. Ακόμη, ήταν και παραμένει πραγματικότητα, πως τα εκλογικά έξοδα, πάντοτε υπερέβαιναν τα επίσημα έσοδα των κομμάτων».

Νόμιμο και ηθικό για τους καπιταλιστικούς κανόνες αυτό όπως μας είχε διαβεβαιώσει τότε και ο Θόδωρος Πάγκαλος:

«Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; (…). Δηλαδή, τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους; (…).Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».






Θέλουμε να πούμε δηλαδή και άσχετα αν κάποτε αποκαλυφθεί ή όχι. ότι θα μας εντυπωσιάσει αν η Novartis περιοριζόταν να «λαδώνει» μόνο κάποια πολιτικά στελέχη χωρίς να κάνει το ίδιο και στα πολιτικά κόμματα εξουσίας.






http://wwwaristofanis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου