Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Οι Τούρκοι έχοντας απέναντι τους μια κυβέρνηση εθνομηδενιστών θεωρούν ότι μπορούν να αρπάξουν το μισό Αιγαίο



Η ώρα μηδέν πλησιάζει και οι μεγάλες δυνάμεις βολιδοσκοπούν την αποφασιστικότητα και την εναπομείνασα δύναμη των Αθηνών.

Όλα τα επιτελεία Αμερικανών και Ευρωπαίων φοβούνται ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Με αυτό τον κομψό τρόπο διατυπώνουν την πρόβλεψή τους για πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.



Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν πλέον ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει να εξάγει την κρίση και την αναταραχή, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Όνειρο του Σουλτάνου είναι να διχοτομηθεί το Αιγαίο, όπως και η Κύπρος.

Αντί ο πολιτικός κόσμος της χώρας να οδηγηθεί λόγω της μεγίστης απειλής σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σε πρόωρη λαϊκή ετυμηγορία, διασπάται ακόμα περισσότερο, διευρύνει τη διχόνοια και τσαλακώνει ό,τι έχει απομείνει από τις εθνικές δυνάμεις για αντίσταση κατά της τουρκικής επιβουλής.



Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου θα περάσει και αυτό στην ιστορία. Θα περάσουν ως καταστροφείς και μειοδότες, όχι μόνο για την καταπιεστική και τυραννική εφαρμογή του μνημονίου αλλά κυρίως για την έλλειψη προετοιμασίας, τις απερίσκεπτες και μειοδοτικές ενέργειες και φυσικά για το γεγονός ότι παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες ως εκπρόσωποι ισχνότατης λαϊκής μειοψηφίας.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο απερίσκεπτος και ελλιποβαρής είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, φτάνει να παρακολουθήσει κανείς τις δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα και την αλληλουχία των δηλώσεων και ενεργειών. Από χθες ανακάλυψε ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επιτέλους αυτή η γιγαντιαία πολιτική μορφή που διαθέτει η χώρα μας βρήκε ή έμαθε ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα και ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Παλαιότερα, αυτός ο ιδιότυπος Απριλιανής στόφας Μαρξιστής έλεγε και το άκουγαν οι γείτονες ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα.

Ο Κος Τσίπρας δήλωσε χθες ότι δεν θα δεχτούμε καμία αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας, αφού προηγουμένως με όλες τις ενέργειές του, τόσο στο Μακεδονικό, όσο και στο Αλβανικό έδειξε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί βήματα υποχώρησης σε όλα τα θέματα. Αποκορύφωμα, για να τα λέμε όλα, ήταν η φράση του ενώπιον του Ερντογάν, ότι μετά από τόσα χρόνια πρέπει να υπάρχει εκσυγχρονισμός της Λωζάνης.

Αποκορύφωμα ήταν η ηττοπάθεια με την οποία αντιμετώπισε την επίσκεψη τσαμπουκά του Ερντογάν στην Αθήνα.

Ήδη του έγραψαν στο εξωτερικό, ότι όταν βήχει ο Σουλτάνος κρυολογεί ο Τσίπρας και τρέχει να υπακούσει σε ό,τι ζητήσει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός που κακή τη μοίρα έχει η Ελλάδα σε αυτή τη φάση, δεν έχει καταλάβει ότι τα μέτρα που πήρε κατά του ελληνικού λαού, η φτώχεια που σοβεί, η γιγαντιαία μετανάστευση και η συνεχιζόμενη εθνική ταπείνωση, άνοιξε την όρεξη των γειτόνων.

Φώναζε χθες ενώπιον των ανδρών του λιμενικού ότι δεν θα δεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ στην πράξη έχει βάλει τον Κοτζιά να παραδίδει στους Σκοπιανούς το όνομα, την ιστορία και τη γλώσσα της Μακεδονίας. Αυτά ο κος Τσίπρας δεν τα θεωρεί αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας.

Όταν δείχνεις στους γείτονες ότι είσαι έτοιμος να γίνεις εκτός από φοροεισπράκτορας και μέγας καρπαζοεισπράκτορας, τότε θα υποστείς τις συνέπειες της αφρόνου πολιτικής σου.
Όταν οι γείτονες γνωρίζουν ότι στην Αθήνα υπάρχει μία πρόθυμη κυβέρνηση, ένας τραχανάς πολιτικών θέσεων και απόψεων, μια παρέα εθνομηδενιστών που πριν από λίγες ημέρες έλεγαν τους ενεργούς πατριώτες, έλεγαν 1 εκατομμύρια Έλληνες, φασίστες και μιάσματα, τότε είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αρπάξουν το μισό Αιγαίο και ό,τι άλλο διεκδικούν. Ο Τσίπρας και η παρέα του πάνε για πόλεμο με την Τουρκία. Και πάνε ξεβράκωτοι, γιατί δεν έχουν μαζί τους την ψυχή όλων εκείνων που πήγαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και καθυβρίστηκαν. Ο κος Καμμένος αν ήταν έστω και ελάχιστα σώφρων, δεν θα στήριζε μία κυβέρνηση που διαλύει την κοινωνική και εθνική συνοχή. Πρέπει να πω στον κο Τσίπρα ότι το να καταγγέλλεις τώρα, τη θρασύτητα και την προκλητικότητα των Τούρκων, είναι λόγια του αέρα. Το να ανακαλύπτεις ενώπιον ανδρών του λιμενικού ότι η θάλασσα έχει σύνορα, αποδεικνύει στην πράξη ότι έχεις τρικυμία εν κρανίω.

Το να λες ότι οι απέναντι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο, δείχνει ότι είσαι σε κατάσταση πολιτικά κωματώδη. Η Τουρκία επί των ημερών σου παραβίασε εκατοντάδες φορές όλους τους στοιχειώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου και εσύ ουσιαστικά δεν προέβης σε καμία δυνατή διπλωματική ενέργεια. Το μόνο που σε ενδιέφερε, ήταν να εφαρμόζεις το μνημόνιο, να ξηλώνεις τα εθνικά χαρακτηριστικά και να στρέφεσαι εναντίον όλων εκείνων που αγαπάνε την πατρίδα και αύριο θα κληθούν να δώσουν το αίμα τους για την πατρίδα. Για αυτό το λόγο, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ήδη θεωρεί τον κο Τσίπρα ως απερίσκεπτο, μειοδότη και ιδιοτελή.

Ο Κος Τσίπρας πιστεύει ότι η Τουρκία έχει απλά μια επιθετική ρητορική και ότι δεν θα στραφεί εμπράκτως με πολεμικές ενέργειες, εναντίον ενός μέλους που ανήκει στην Ευρωζώνη και είναι κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ. Κούνια που τον κούναγε…

Δεν έχει απλά την ίδια στόφα ολοκληρωτισμού όπως οι Απριλιανοί, έχει και την ηλιθιότητά τους. Δεν ξέρει ιστορία και δεν έχει κοπιάσει να διαβάσει έστω και τις νεότερες σελίδες της. Οι Τούρκοι περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, όπως έκαναν και με την Κύπρο. Όπως την εποχή που οι φαντάροι μας άνοιγαν τα κασόνια των όπλων και έβλεπαν μέσα σαντάλια και παντόφλες!!!!

Όπως τότε που κάποιοι έσπρωξαν τους τρελούς, τους παράφρονες των Αθηνών, να ανατρέψουν το Μακάριο. Και ήρθαν οι Τούρκοι ως μία από τις 3 εγγυήτριες δυνάμεις, με παρότρυνση του Μακαρίου να αποκαταστήσουν τη Συνταγματική Τάξη στη Μεγαλόνησο. Έτσι ήρθε η διχοτόμηση. Ουδείς από τους μεγάλους επενέβη. Η Κύπρος βυθίστηκε στα ερείπιά της και απλά ανατράπηκε η δικτατορία στην Αθήνα, φωνάζοντας : «με γέλασαν, με γέλασαν!». Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, πολιτικά ατάλαντο και βούλιμο μόνο για εξουσία, οδηγείται στην ίδια παγίδα, νομίζοντας ότι θα επέμβει το ΝΑΤΟ ή η Ευρώπη ή οι Αμερικανοί επειδή μέχρι τώρα έκαναν τις Φιλιπινέζες τους. Επειδή μέχρι τώρα έσφαζαν τον ελληνικό λαό.

Η εκτίμησή μου είναι ότι αν δεν προλάβουν να δραπετεύσουν με πρόωρες εκλογές ή δεν ζητήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα απορροφήσουν όλη την ευθύνη μιας εθνικής τραγωδίας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο. Οικονομικά η Ελλάδα είναι στο γκρεμό. Είναι η 5η πιο δυστυχής – σύμφωνα με το Bloomberg -οικονομία στον πλανήτη. Μας έχει προκύψει ανεγκέφαλος και βούλιμος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν καταλαβαίνει ότι η παρατεινόμενη ένταση στο Αιγαίο ή ένα επεισόδιο έστω και δύο ημερών, θα ρίξει τη χώρα στα τάρταρα μιας απίθανης και ιστορικής οικονομικής και πολιτικής καταστροφής.
Δεν θα έχουμε Αυγουστιάτικες αποδράσεις από το μνημόνιο, αλλά ελικόπτερα και αεροσκάφη θα μεταφέρουν πολιτικούς άνδρες προκειμένου να γλιτώσουν από την οργή ενός ρημαγμένου λαού. Η μόνη ευκαιρία του, είναι να σπεύσει τώρα, να ζητήσει σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης ή κάλπες. Και να μην το παίζει μαέστρος της διεθνούς διπλωματίας. Όλες του οι κινήσεις δείχνουν χαρτοπαίκτη που έχει χάσει όλα τα λεφτά του και πιστεύει ότι θα ρεφάρει στην τελευταία στροφή. Και σε αυτό πρέπει να τον συμβουλέψει και ο Καμμένος. Ο οποίος ενημέρωσε το ΝΑΤΟ προσεκόμισε υλικό, βίντεο της προκλητικότητας των Τούρκων αλλά πρέπει να το καταλάβει καλά, δεν πρόκειται να εμπλακούν οι δυνάμεις της συμμαχίας και οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Φίλες και φίλοι, έχουμε να κάνουμε με ένα δίδυμο οικονομικής και εθνικής καταστροφής. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο κος Αποστολάκης είχε προβλέψει από την πρώτη μέρα της εισβολής τους Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, ότι το επόμενο βήμα είναι να εξάγει την κρίση στο Αιγαίο. Η σθεναρή αντίσταση των Κούρδων, τον υποχρεώνει να κάνει την κίνηση πιο γρήγορα προς την πλευρά του Αιγαίου. Η Τουρκία –όπως σωστά είχε εκτιμήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού – θέλει να δείξει υπερδύναμη. Μια περιφερειακή υπερδύναμη που μπορεί να υποστηρίξει δύο και τρεις πολέμους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προειδοποίησε τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ ότι αν οι Τούρκοι τραβήξουν και άλλο το σχοινί θα σπάσει. Αυτό βέβαια δεν λέει τίποτα, γιατί η ανεγκέφαλη και ανερμάτιστη ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιούργησε ήδη όλες τις προϋποθέσεις για να κάτσουμε κάποια στιγμή σε τραπέζι διανομής του Αιγαίου. Ήδη οι ανακοινώσεις Ουάσινγκτον, Λονδίνου και Βρυξελλών δείχνουν ότι δεν πρόκειται ουδείς να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων. Επίσης, η χθεσινή έκκληση του ΝΑΤΟ να μην κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο, υπογραμμίζει ως έκκληση, ότι η συμμαχία δεν πρόκειται να επέμβει. Μόλις ανάψει το πράγμα θα πούνε: «Βρείτε τα μεταξύ σας!». Τσίπρας και Καμμένος ακολουθούν τη μοίρα τους. Θα είναι υπεύθυνοι μιας τεράστιας, απίστευτης εθνικής τραγωδίας. Θα είναι υπεύθυνοι και ένοχοι της διχοτόμησης του Αιγαίου. Ο Τσίπρας ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες αλλά το ανακάλυψε αργά. Εκτιμώ ότι μαζί με τον Καμμένο θα εξαερωθούν μέσα στα εθνικά θέματα και κυρίως μέσα στην ένταση και το παζάρι με τον Ερντογάν. Ήδη μέρος του γερμανικού τύπου συμφωνεί με όσα σας λέω τον τελευταίο καιρό. Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου γράφει ότι η αποκλιμάκωση στο Αιγαίο «δεν λύνει τη διαμάχη που κρύβεται πίσω από το επεισόδιο. Η ένταση μάλιστα επιτείνεται, επειδή αυτή τη στιγμή επικαλύπτονται δύο διενέξεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η παρέα των εθνομηδενιστών με την στήριξη του κου Καμμένου που υποσχόταν ότι θα πάει μέχρι το τέλος μαζί με τον Τσίπρα, φρόντισαν να πέσει η άμυνα της χώρας. Ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκαν οι πολιτικά ηλίθιοι, ότι η κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου, το πλήθος των διώξεων εναντίον Ελλήνων πολιτών, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, θα ροκανίσουν και θα μειώσουν την εθνική συνοχή και κυρίως την άμυνα της χώρας. Ούτε μία στιγμή αυτοί οι πανηλίθιοι, καιροσκόποι και καρεκλοκένταυροι δεν κατάλαβαν ότι ανοίγουν όλες τις πόρτες στα πάγια και διαχρονικά αιτήματα και τις εδαφικές διεκδικήσεις των Τούρκων και των γειτόνων. Ακόμη μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία, η Αμερικανική πλευρά θα στείλει τα αεροπλανοφόρα της να χτυπήσουν την Άγκυρα. Υπάρχουν επίσης ηλίθιοι μέσα στην κυβέρνηση που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι Βρυξελλιώτες αξιωματούχοι θα ζωστούν με φυσεκλίκια και θα κατέβουν να πολεμήσουν υπέρ των ευρωπαϊκών συνόρων του Αιγαίου.
Τσίπρας και Καμμένος αφού διέλυσαν πλήρως τη χώρα οικονομικά, τώρα την οδηγούν και σε αλλαγή συνόρων. Φυσικά, το σύνολο του πολιτικού κόσμου άφωνο περιμένει να απορροφήσει το δίδυμο της συμφοράς, τις ευθύνες μιας εθνικής τραγωδίας. Ανενεργός παραμένει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βλέπει που πάνε τα πράγματα. Πάντως, όπως τουλάχιστον γράφτηκε, η ελληνική πλευρά και το υπουργείο Άμυνας ξεκαθάρισαν στους Αμερικανούς, ότι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν οποιασδήποτε μορφής ακρότητα ή αποβίβαση τουρκικών δυνάμεων έστω και σε ένα βράχο, η απάντηση θα είναι αυτοματοποιημένη και στρατιωτική. Αυτό το μήνυμα, μεταφέρει στις αποσκευές του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα που βρίσκεται στην Άγκυρα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κο Ρεξ Τίλερσον. Εκτιμώ ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να περάσει στην άλλη πλευρά το μήνυμα ότι με μυστική διπλωματία, με εντατικοποίηση των ελληνοτουρκικών συνομιλιών, μπορούμε να βρούμε άκρες όπως με την Αλβανία και τα Σκόπια. Θέλει να κερδίσει χρόνο. Θέλει να παζαρέψει υποχωρήσεις. Όπως αυτή με το μουφτή στη Θράκη. Έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο για το λιλιπούτειο πολιτικό ανάστημά του.

Από την άλλη πλευρά πρέπει να πω και στον κο Μητσοτάκη, ότι όσο παραμένει στο μνημονιακό πλαίσιό του και σε όλες αυτές τις θέσεις του για το Σκοπιανό, δεν κερδίζει τίποτα. Και αν περιμένει άπραγος να έρθει στα πράγματα μετά από εθνική καταστροφή, ο λαός έχει μνήμη. Η ανέχεια, η ανεργία και οι περίφημες γερμανικές μεταρρυθμίσεις έριξαν το ηθικό του κόσμου και την άμυνά του. Οι κατηγορίες κατά του Τσίπρα,οι ευθύνες του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου είναι αυταπόδεικτες. Επομένως ο κος Μητσοτάκης ας δείξει πως μπορεί να αναστήσει έναν λαό που διαλύθηκε από το μνημόνιο που ψήφισε και αυτός και οι συνάδελφοί του. Και ας δείξει επίσης, ότι μπορεί να βοηθήσει με τις διεθνείς επαφές του την πατρίδα, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο Σαμαράς είναι καλαματιανός και όσο θα ζει θα κυνηγάει τον Τσίπρα, τον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη. Επειδή γνωρίζω τον άνδρα, σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται να κυνηγήσει το παρελθόν του, όπως λέει το Μαξίμου, αλλά το ήδη δυσοίωνο μέλλον του Τσίπρα και των συνεργατών του. Η μήνυση που κατέθεσε δείχνει ότι ο Σαμαράς θα το τραβήξει πάρα πολύ το σχοινί και με την πρώτη ευκαιρία θα κάτσει στο σκαμνί όσους των δυσφήμισαν. Μαθαίνω ότι θα αποδείξει με στοιχεία, ότι ενώ η κυβέρνησή του μείωνε δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης, η αντιπολίτευση του Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα που χτυπούσαν την ασυδοσία των φαρμακευτικών βιομηχανιών. Όπως και να ‘χει πρόκειται να ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους στη σύγκρουση των δύο πλευρών. Πάντως τα εθνικά θέματα δεν είναι καλοί οιωνοί για το μέλλον των εθνομηδενιστών, υπηρετών του μνημονίου.
Γιώργος Τράγκας

http://amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου