Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Γυναίκες από τη Φλώρινα γεννούν στα... Σκόπια - Ντροπή για τον τόπο ο Πολάκης (VIDEO)

undefined
Μαίνεται για τα καλά ο "πόλεμος" μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τη νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη, ο οποίος τόνισε πως "αυτό δεν είναι συνδικαλισμός, είναι αυτοϊκανοποίηση", χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό "ντροπή για τον τόπο μας".

"Η πραγματικότητα είναι ότι το δημόσιο σύστημα καταρρέει και είναι ντροπή για τον τόπο μας και για τον κ. Τσίπρα να έχει υπουργό Υγείας, στο πιο ευαίσθητο και κοινωνικό υπουργείο τον κ. Πολάκη" υποστήριξε ο κ. Γιάννακος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε, επίσης, πως υπάρχουν πολλές καταγγελίες από γυναίκες στη Φλώρινα, οι οποίες, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας Παιδιατρικής κλινικής από τις 15 Δεκεμβρίου 2017, αναγκάζονται να γεννήσουν σε νοσοκομεία της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας ακόμα και στα Μπίτολα των Σκοπίων.
"Παρότι υπάρχουν γυναικολόγοι, δεν μπορούν να γίνουν τοκετοί στην κλινική. Επειδή σκέφτονται τα έξοδα και την ταλαιπωρία να πάνε στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη, πολλές έγκυες γυναίκες επιλέγουν να πάνε στα Μπίτολα, διότι είναι λιγότερα τα έξοδα. Αν είναι δυνατόν! Στο Διδυμότειχο έχουμε ασθενείς που πηγαίνουν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Η κυβέρνηση έπρεπε να έδινε ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος στην Υγεία, έως ότου συγκληθούν οι δαπάνες με τον μέσο όρο της Ευρώπης. Εδώ οι δημόσιες δαπάνες είναι 5% του ΑΕΠ και στις υπόλοιπε χώρες 7,5%" εξήγησε ο κ. Γιαννάκος.
Η λειτουργία της κλινικής ανεστάλη, επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική κλινική έχει άδεια τοκετού.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε, όπως ορίζει ο Νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του διευθυντή. Επίσης ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος. Ωστόσο, δεν υπήρξε εξέλιξη σε κανένα εκ των δύο αιτημάτων.
Ο ίδιος έκανε λόγο, ακόμη, για σοβαρή έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. "Στα χρόνια της κρίσης το νοσοκομειακό προσωπικό έχει μειωθεί κατά 25.000 άτομα, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώθηκαν κατά 7.000. Τα νοσοκομεία της πόλης έπρεπε να αριθμούν 380 εργαζομένους και τώρα έχουν 240".
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του οργανωτικού γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ και προέδρου της ΕΔΟΘ, Πέτρου Κετικίδη, ο οποίος σημείωσε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική.
"Το προσωπικό είναι γονατισμένο από τις διπλοβάρδιες, τα συνεχή και εναλλασσόμενα ωράρια χωρίς άδειες. Μία νοσοκόμα αντιστοιχεί σε 40 χειρουργημένους ασθενείς" υπογράμμισε ο κ. Κετικίδης.
Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου