Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Η επιχείρηση συκοφάντησης του συλλαλητηρίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση


Από τον Μανώλη Κοττάκη

Νέστωρ» της παρατάξεως, από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της συντηρητικής πτέρυγας στον Δήμο Αθηναίων, μου διηγήθηκε προσφάτως την εμπειρία του από τη συνύπαρξη με τον Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πρωτευούσης.

Αν και η συζήτησή μας αφιερώθηκε στον επιδέξιο τρόπο με τον οποίο ο νεαρός Τσίπρας συνάσπισε ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων κατά του σχεδίου της διπλής αναπλάσεως -ταλέντο από τότε-, εντούτοις ο «Νέστωρ» στάθηκε στο κατ' αυτόν αδύναμο σημείο του νυν πρωθυπουργού.

«Δεν αντέχει να βλέπει το πεζοδρόμιο απέναντί του» γνωμοδότησε και πρόσθεσε: «Του αρέσει να ηγείται του πεζοδρομίου, αλλά όχι να το παρακολουθεί εναντίον του». Για να είμαι ειλικρινής, δεν διαπίστωσα να ιδρώνει και πολύ το αυτί του στα τρία χρόνια της πρωθυπουργίας του, αλλά, από την άλλη, πάντα ακούω τι μου λένε οι σοφοί γέροντες της παρατάξεως. Στο κάτω κάτω, άλλωστε, από ένα σημείο και μετά, ο Τσίπρας δεν είχε πεζοδρόμιο απέναντι, γιατί το κόμμα του ήταν το πεζοδρόμιο - από την ώρα που του εδόθησαν καρέκλα και αυτοκίνητο, έγινε καπνός. Θυμήθηκα τον γέροντα την επαύριον του συλλαλητηρίου. Τις πρώτες αμήχανες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για τον τεράστιο όγκο κόσμου που συγκεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς την κινητοποίηση της αντιπολίτευσης ή της Εκκλησίας τις διαδέχθηκε ένα μπαράζ συκοφαντίας.

Η πρώτη αντίδραση ήταν η απόπειρα «γραφικοποίησης» του στρατηγού Φράγκου, επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ενώ, αν έλεγε, «ζήτω ο Τσε»... Η δεύτερη αντίδραση ήταν να παρουσιαστούν χιλιάδες πολίτες ως θύματα. Για «αντικείμενα εκμετάλλευσης από τους εθνικιστές» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είδε «μίσος και εξαλλοσύνη» στο συλλαλητήριο. (Τι περίεργο! Με τις ίδιες ακριβώς λέξεις το σχολίασε και ο Σκοπιανός ομόλογός του!) Η τρίτη ήρθε από εφημερίδα, που άρχισε να ψάχνει ποιοι ήταν οι διοργανωτές. Και το αποκορύφωμα: Γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή υποστήριξε ότι όσοι πήγαν στη συγκέντρωση έγιναν «φόντο των ναζί». Στην πραγματικότητα, όσοι ήταν στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν ότι το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο, που «κατάπιε» τα άκρα.

Η μεγάλη πλειονότητα των συγκεντρωθέντων ήταν οικογένειες με τα παιδιά τους. Αλλά, όταν χάνει η Αριστερά, δύσκολα συμβιβάζεται με τις ήττες της... Δύσκολο να χωνέψει ότι το Μακεδονικό συνήγειρε πλήθος κατά πολύ ανώτερο και μεγαλύτερο ακόμη και από εκείνο που κινητοποίησε την Παρασκευή πριν από το δημοψήφισμα, στο Σύνταγμα, ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι μελαγχολικό το ότι δεν μπορεί να χειραγωγήσει τον κόσμο αυτή τη φορά... Γι' αυτό ετοιμαστείτε, αγαπητοί, για τη δεύτερη φάση της αμηχανίας. Το πρώτο συλλαλητήριο το υποτίμησαν και δεν ασχολήθηκαν, παρά μόνο κατόπιν εορτής. Με το δεύτερο θα ασχοληθούν!

Οι ατρόμητοι του βουνού παιανίζουν από χθες υποχώρηση για τη Μακεδονία, με το επιχείρημα: «Τι θέλετε; Πόλεμο; Φέρετρα;» Λογικό. Αυτοί μόνο έναν πόλεμο αποθέωσαν και τα φέρετρά του: τον Εμφύλιο. Χλευάζουν τα νέα παιδιά ως καθυστερημένα, οπισθοδρομικά και ως εθνικιστές. Και, βεβαίως, ετοιμαστείτε για ρατσιστικά φωτορεπορτάζ εναντίον φτωχών ανθρώπων. Τους παρακολουθώ και τους λυπάμαι! Χορηγοί επικοινωνίας ενός νέου ρεύματος, που θα τους πνίξει όλους. Πού να ήξεραν οι ανόητοι πόσο πεισμώνουν υγιείς άνθρωποι από κάτι τέτοιες συκοφαντίες...

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου