Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται;




Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Στα 35 δισ. ευρώ περίπου ανέρχεται λέει η «επίσημη» αξία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων του ευρώ που κυκλοφορούν σήμερα σε φυσική μορφή στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Ακόμα υπολογίζεται ότι περί τα 10 δις ευρώ είναι αποθηκευμένα στα σεντούκια και στις θυρίδες, ενώ έξω από το τραπεζικό σύστημα, υπολογίζεται ότι κινούνται επιπλέον 35 δις ευρώ, που δεν μπορεί να τα καταγράψει η ΤτΕ. 
Από την άλλη, η παραοικονομία ανέβηκε στα χρόνια της κρίσης από το 25% στο 40%. 
Αν τώρα βάλουμε κάτω τα χρήματα που είναι έξω από το τραπεζικό σύστημα και την τεράστια αύξηση της παραοικονομίας, εύκολα αντιλαμβανόμαστε γιατί η Ελλάδα μοιάζει να συνεχίζει να επιβιώνει κανονικά, έστω και με κάποια οικονομική στενότητα. 
Αυτό το «βόλεμα» των Ελλήνων (αλλά και μαζί και των ξένων μεταναστών που ζουν εδώ), σε συνδυασμό και με την τρομοκρατική προπαγάνδα του συστήματος ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, αποδεικνύει παραχρήμα, γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται. Αν όμως δεν υπήρχε αυτό το "βόλεμα", που (μαζί με την αποχώρηση από την Ελλάδα πεντακοσίων χιλιάδων από τα πιο δυναμικά στοιχεία της χώρας) επιφέρει εκτόνωση της ασφυκτικής κατάστασης από τα εξοντωτικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, η εξέγερση της κοινωνίας εναντίον του παρασιτικού διεθνιστικού καθεστώτος, θα ήταν το λιγότερο που θα είχε συμβεί. 
Με τον τρόπο αυτό όμως, το "μάρμαρο" το πληρώνουν μόνο εκείνοι που δεν μπορούν να φύγουν ή να αποκρύψουν τις συναλλαγές τους και να φοροδιαφύγουν. Οι δε φοροδιαφεύγοντες ενδέχεται να παίρνουν και επιδόματα και γενικότερη κοινωνική προστασία από πάνω. 
Όποιος δε τολμήσει να μιλήσει για πλήρη ψηφιοποίηση όλων των συναλλαγών, έστω πιλοτικά τουλάχιστον για ένα διάστημα, ώστε να έρθει όλο το χρήμα στην επιφάνεια και να σταματήσει αυτόματα κάθε φοροδιαφυγή και εγκληματικότητα, βάλλεται από παντού (συστημικούς και αντισυστημικούς) ως ο έξω από εδώ και ως ο 666. Το ίδιο παθαίνει και όποιος μιλήσει για φορολόγηση όλων με βάση τα "Έσοδα - Έξοδα" του καθενός και μικρό σταθερό φορολογικό συντελεστή. Αυτός βάλλεται από δήθεν προστάτες των οικονομικά αδυνάτων. 
Εννοείται ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα βολεύεται από αυτό που συμβαίνει με την οικονομία της χώρας σήμερα και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθόσον προτιμά μια παρηκμασμένη κοινωνία της παραοικονομίας, παρά μια ζωντανή επαναστατημένη κοινωνία. Κακοί είναι, χαζοί δεν είναι. 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου