Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Νέα πλατφόρμα: Βάζεις το ΑΦΜ και μαθαίνεις ποια επιδόματα δικαιούσαι

Νέα πλατφόρμα: Βάζεις το ΑΦΜ και μαθαίνεις ποια επιδόματα δικαιούσαι
Το 2018 θα είναι έτος με στόχευση στο παιδί, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.
Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στόχος είναι ο σχεδιασμός ενός πλέγματος παροχών και υπηρεσιών για το παιδί.

Όπως είπε, ιδιαίτερα σημαντικά προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα αποτελέσματα της τρίτης αξιολόγησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν την αξιολόγηση, η κυβέρνηση κατάφερε όλα τα χρήματα από τις οικονομίες που έγιναν από κάθε υπουργείο, τα οποία ήταν 315 εκατ. ευρώ, να δοθούν αποκλειστικά για το παιδί.

Συγκεκριμένα, 260 εκατ. ευρώ επιπλέον προορίζονται για τα οικογενειακά επιδόματα, 40 εκατ. ευρώ για σχολικά γεύματα- 130.000 σχολικά γεύματα δίνονται, αυτήν τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα- και 15 εκατ. ευρώ θα δοθούν για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς». Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για τα σχολικά γεύματα, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης απάντησε ότι τα σχολικά γεύματα αποτελούν μία κανονικότητα σε όλες τις χώρες και είναι βασικό μέτρο για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό.
Αναφορικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι, σήμερα, 110.000 παιδιά εισέρχονται δωρεάν στους βρεφονηπιακούς, του χρόνου θα αυξηθούν σε 120.000 και το 2020, θα εισέλθουν 165.000 παιδιά, έχοντας δημιουργηθεί επιπλέον 2.200 βρεφονηπιακοί σταθμοί στους σημερινούς 1.800.
Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι υπήρξε μία μεγάλη ανισοτιμία του συστήματος. Ανέφερε δε ότι 800.000 οικογένειες λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα και από αυτές, το 92%, δηλαδή 738.000 οικογένειες, θα δει αυξήσεις.
«Σε λιγότερο από το 50% των τριτέκνων και πολυτέκνων, οι οποίοι εντάσσονται στα δύο ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν εντός του 2018» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, διαπιστώνοντας ότι, στην κρίση και ένα ευρώ να κόβεται είναι κόστος.


 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου