Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τι σημαίνει όταν λέει ο επαγγελματίας "αριστερός" ψεύτης ότι «το 2018 δεν υπάρχουν νέα μέτρα» - Υπάρχουν, και μάλιστα πολλά

Παρά την δυσφορία που εκφράζεται τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το πολυνομοσχέδιο με το... μπαράζ των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα περάσει χωρίς απώλειες από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.


Ίσως επειδή οι βουλευτές πείστηκαν από το χθεσινό ... διάγγελμα του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ότι με τα προαπαιτούμενα, την αξιολόγηση και την... επερχόμενη ανάπτυξη, δημιουργείται εν Ελλάδι ένα «νεο κοινωνικό κράτος, με αριστερό πρόσημο»!

Αυτή η... «ανώδυνη γκρίνια», αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην απογευματινή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην οποία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα εξειδικεύσει τις «δυσάρεστες, πλην αναγκαίες» επιπτώσεις των προαπαιτούμενων, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα να μπει σε τροχιά «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια. Πιο δύσκολη αποστολή, επίσης χωρίς κινδύνους όμως, θα έχει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου, η οποία έχοντας απέναντί της βουλευτές που πολιτικά σμιλεύτηκαν  στα πεζοδρόμια με την αρχή ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», θα επιχειρήσει να τους πείσει ότι οι ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, και κυρίως αυτό το «50+1» που εφεξής θ’ απαιτείται για να κηρυχθεί απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, αποτελεί... «νίκη» της κυβέρνησης έναντι των δανειστών που απαιτούσαν το ίδιο να ισχύει και στα τριτοβάθμια...

Ο κ. Τσίπρας, δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση-μασάζ της Κ.Ο. Έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση στο τμήμα της πρωθυπουργικής ομιλίας. Και στο οποίο, ο κ. Τσίπρας εν είδει... διαγγέλματος προς τον λαό, επανέλαβε ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, η ανάπτυξη έχει έρθει, τα μνημόνια σε λίγους μήνες θα είναι κακό παρελθόν, και ότι η περιβόητη τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί οσονούπω «χωρίς να ληφθεί ούτε ένα πρόσθετο μέτρο...»!

Αυτό που δεν είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι το 2018  θα επιβληθούν μέτρα, ορισμένα μάλιστα δυσβάστακτα, αλλά... «απλώς» δεν θα θεσμοθετηθούν μέσα στον χρόνο, επειδή απλούστατα... έχουν προκαταβολικά ψηφισθεί, και άρα η εφαρμογή τους αποτελεί υπόθεση... παρελθούσης χρήσεως!

Το ΕΚΑΣ (στήριγμα ζωής για χιλιάδες συνταξιούχους)  είτε κόπηκε  ειτε περιορίστηκε στα... 35 ευρώ μηνιαίως για μια σχετικά περιορισμένη κατηγορία απόμαχων. Σ’ ότι δε αφορά στην αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων (από 650 σε 900 εκατομμύρια ευρώ), η αλήθεια είναι ότι σχεδόν οι μισοί από τους σημερινούς δικαιούχους αναμένεται να βγουν ζημιωμένοι από την ανακατανομή, ενώ μεγάλοι χαμένοι είναι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, δηλαδή οι κατηγορίες εκείνες που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες!

Παρά την ... πραγματική αυτή πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε (γι’ άλλη μια φορά) να προβάλλει την δική του και της κυβέρνησής του εικονική, τονίζοντας με... περηφάνια ότι με την (λογιστική, μόνο) αύξηση των επιδομάτων, εγκαινιάζεται το «νέο κοινωνικό κράτος»! Και μάλιστα, όπως τόνισε με έπαρση, αυτό το νέο κοινωνικό κράτος θα έχει «αριστερό πρόσημο»!

Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία, την ελλιπή (επιεικώς...) νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το ξεχαρβάλωμα των υποδομών, την διάχυτη ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, μια «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση, επαγγέλλεται και πανηγυρίζει για ένα «κοινωνικό κράτος» που δεν θα στηρίζεται στην κανονικότητα, την συνέχεια και την διάρκεια, αλλά στην.... παροχή επιδομάτων, τα οποία οι λίγοι «απολαμβάνοντες» έχουν ήδη πληρώσει στο πολλαπλάσιο μέσω της υπερφορολόγησης.

http://thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου