Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά τμήματα και αργότερα βαθμιαία στα βόρεια, κεντρικά, το Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και δυτικά ορεινά τμήματα, ενώ μετά το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Παράλληλα, η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, ενώ σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 7 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 9 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στον Κορινθιακό Κόλπο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ .
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου