Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017



Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ πάντως τα φαινόμενα στη στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά ορεινά, αλλά τη νύχτα προς Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά κατά τόπους θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών στις Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη.

"Το Ταγκό των Χριστουγέννων"

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Κουτελιδάκης με τους: Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου.

Πώς τοποθετούμε σωστά και γρήγορα τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Ήρθε η ώρα (για όσους δεν γνωρίζετε) να μάθετε πώς τοποθετούνται (σωστά) οι λεγόμενες "αντιολισθητικές αλυσίδες" στο αυτοκίνητο. Καλύτερα να ξέρετε από πριν παρά να χρειαστεί να το κάνετε σε συνθήκες... πραγματικού παγετού ή, ακόμα χειρότερα, μέσα στη νύχτα.

Είτε σας αρέσει το χιόνι είτε όχι, πρέπει να γνωρίζετε πώς να τοποθετείτε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς των οχημάτων σας έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα εάν ποτέ χρειαστεί.

«Ελληνική Ζύμη»: Η πρότυπη ελληνική επιχείρηση με βάση τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Το τρίτο της εργοστάσιο “εγκαινίασε” πρόσφατα η εταιρία “Ελληνική Ζύμη” Μιχ. Αραμπατζή στη Σίνδο, ενώ για το 2018 έχει ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5 εκ € σε μηχανολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση εγκαταστάσεων Με το “νέο μέλος” που προστέθηκε στην οικογένεια των κτιρίων της η εταιρία αριθμεί αυτή τη στιγμή γήπεδα μεγέθους 42.420 τ.μ. ενώ η συνολική στεγασμένη ανέρχεται στα 25.500 τ.μ. Τις άρτιες αυτές εγκαταστάσεις επανδρώνει άριστα εξειδικευμένο προσωπικό, με την πλειοψηφία του να αποτελλούν γυναίκες (περίπου το 52%).

Αυτά είναι Χριστούγεννα... Ένα κείμενο αξίζει να το διαβάσετε


Στις μεγάλες πόλεις σημειώνεται η απόλυτη αντίθεση. Ζεστή ατμόσφαιρα στα μαγαζιά και στα εστιατόρια και έξω από τις πόρτες και τα παράθυρά τους άστεγοι, νηστικοί και παγωμένοι άνθρωποι. Χαμόγελα στους ανέμελους  θαμώνες τους και έξω άνθρωποι απογοητευμένοι σχεδόν «ημιθανείς». Άνθρωποι που αναζητούν «το πνεύμα των Χριστουγέννων» και άλλοι που είναι μόνοι τους «χριστοί», αλλά αόρατοι για τους πρώτους.

Επίδομα θέρμανσης 2018: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση


undefined

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της επίσημης απόφασης σχετικά με το επίδομα θέρμανσης 2018 αλλά και για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στο TAXISnet.
Το σχετικό ποσό θα περιορισθεί κατά 50% βάσει των υποχρεώσεων του Μνημονίου. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα παραμείνει ο ίδιος, τα ποσά του επιδόματος θα περιορισθούν έως και κατά 50% για τους δικαιούχους.

Αντί ευχών παρέμβαση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Σ. Φράγκου για την αναθεώρηση του άρθρου 21 του Συντάγματος, που αφορά το Δημογραφικό πρόβλημα

Αγαπητοί φίλοι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Απανταχού Έλληνες αντί ευχών για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και με δεδομένο την κρατούσα αδιαφορία, για το μέγιστο πρόβλημα, που είναι το δημογραφικό, και την δραματική μείωση των γεννήσεων που παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των θανάτων, ώστε το έτος 2100 να μειωθεί δραματικά στα. τρία περίπου εκατομμύρια ο πληθυσμός της Ελλάδος (Η ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ παρατίθεται στην ιστοσελίδα "ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ")

Χριστόψωμο 400 κιλών «μέλωσε» όλη τη Χαλκιδική!

Αρναία, παραμονή Χριστουγέννων, ώρα 7.30 μμ. Στους πρόποδες του Χολομώντα σε ύψος 600 μέτρων το κρύο μπορεί να είναι τσουχτερό, η ατμόσφαιρα, όμως, στην κεντρική πλατεία αποπνέει μία μοναδική ζεστασιά. Είναι τα χνώτα των εκατοντάδων ανθρώπων που τη ζεσταίνουν, είναι τα βαρέλια με τις φωτιές, είναι η χορωδία και τα παιδιά με τα φαναράκια στα χέρια που τη ζεσταίνουν, είναι οι μελωδίες που παίζει η μπάντα κι είναι στο κέντρο της πλατείας ένα τεράστιο αχνιστό Χριστόψωμο, βάρους 400 κιλών, που μόλις έχει βγει από τον φούρνο.

Αγώνας δρόμου από την Πρωτοχρονιά για ξεπούλημα - εξπρές από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ενα δύσκολο μονοπάτι εσωκομματικών αντιδράσεων καλείται να ανέβει το 2018 η κυβέρνηση, καθώς καλείται να φέρει σε πέρας μια σειρά πολιτικά δύσκολων ιδιωτικοποιήσεων, καθώς οι επιταγές του Μνημονίου προβλέπουν  είσπραξη εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, ολοκλήρωση πολλών διαγωνισμών έως τον Ιούνιο, αλλά και υλοποίηση όλων των ενεργειών που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του master plan του ΤΑΙΠΕΔ.

Το επίδομα των 600 ευρώ που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν!



Ανοιχτές είναι και φέτος οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. 

Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Στο Άγιο Όρος φυλάσσονται τα τρία δώρα των Μάγων του Ιησού

Έφεραν χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα - Τι αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ποιοι ήταν και πώς έφτασαν στον Ιησού

Χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα, ήταν τα δώρα που πρόσφεραν οι Μάγοι στη Μητέρα και στο Θείο Βρέφος, κατά την γέννησή του, ως προσφορά συμβολική και με νόημα διαχρονικό. Το χρυσάφι αναφέρεται στη βασιλική ιδιότητα του Χριστού, το λιβάνι στην θεϊκή και ιερατική και τα σμύρνα στην ανθρώπινη ιδιότητα του τιμώμενου. Αν και τα δώρα ήταν τρία, οι Μάγοι πιθανολογείται ότι ήταν περισσότεροι.