Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017



Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της νότιας και στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, στην Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη έως και το απόγευμα, και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο προς το βράδυ, θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους


Paidia Adikia

γράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Πολλές φορές ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα των παιδιών μας και σπεύδουμε να πάρουμε θέση, να πούμε την άποψη μας και να δώσουμε συμβουλές.
Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν παιδί, να γυρνάτε από το σχολείο με κάτι που σας προβλημάτιζε και όταν το εκστομίζατε στη μαμά σας, άρχιζε εκείνο τον ατελείωτο μονόλογο, λες και αγόρευε σε δίκη. Είχε κάποια πρακτική αξία; Σας είχε βοηθήσει κάτι από όλα εκείνα που μονολογούσε;

Η Αριστοτέλους από ψηλά κέρδισε τον διαγωνισμό φωτογραφίας του ΟΤΘ στο Instagram

Η φωτογραφία της Άννας Ανδριανίδου που κέρδισε στον διαγωνισμό φωτογραφίας στο Instagram

Δύο γυναίκες, μια φοιτήτρια και μια ιδιωτική υπάλληλος , είναι οι νικήτριες των διαγωνισμών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Instagram και στο Facebook.

Γνωρίζουν ότι έρχεται ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και αυτοί θέλουν να κατάσχουν την οικογενειακή στέγη των Ελλήνων


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πριν εισέλθουμε στα μνημόνια και πριν αρχίσει το αιματοκύλισμα στην Συρία επισκέφτηκε το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ένας Ιερέας από την Βηρυττό, πνευματικό παιδί του Γέροντος Ισαάκ του
Λιβανέζου . 

ΟΑΕΔ: Έξι προγράμματα με 59.180 θέσεις εργασίας για ανέργους

Έξι προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο τη δημιουργία 59.180 θέσεων εργασίας, βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2018.
Συγκεκριμένα:
1) Προσλήψεις 7.180 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης από 34 δήμους

Έκτακτο ειδικό κοινωνικό μέρισμα από 500 έως 2.100 ευρώ για τους νησιώτες - Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια

Έκτακτο ειδικό κοινωνικό μέρισμα από 500 ευρώ έως και 2.100 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, θα λάβουν οι κάτοικοι των νησιών ως αντιστάσθμισμα της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών από το 2018. 
Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή που προβλέπει την παράταση για ένα εξάμηνο έως και 30 Ιουνίου 2018 του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Λέρος, Σάμος και Κω) τα οποία δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.

Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια - Τσουχτερά πρόστιμα..

Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης, από την 1η Ιανουαρίου 2018, και για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετική ενημέρωση από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλάδος είναι έτοιμος και δεν θα ζητηθεί παράταση για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.

Χαλκός: Ένα Μέταλλο Που Αφανίζει Όλα Τα Μικρόβια! Το Παλαιότερο Μέταλλο Στην Ιστορία Του Ανθρώπινου Πολιτισμού

Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του
νερού….

Ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές και δερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις.

ΜΟΝΟ η επαγγελματική "αριστερά" με "ψεκασμένους" ακροδεξιούς θα μπορούσε να ψηφίσει κάτι τέτοιο: Στη φυλακή όσοι εμποδίζουν πλειστηριασμούς - Κατατέθηκε τροπολογία

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Οι επιλογές στην περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να να τα πληρώσει


Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των τελών.
Η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία.

Πρόεδρος Σκοπίων: H λέξη Μακεδονία προέρχεται... από την Ινδία!




H βλακεία και η προπαγάνδα ...μόλις ανέβηκαν επίπεδο.



Σε μια προκλητική όσο και παντελώς ανιστόρητη δήλωση φαίνεται πως προέβη ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρέσβης της Ινδίας στην Βραζιλία.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στα εγκαίνια της πρεσβείας της πΓΔΜ στην Μπραζίλια πριν από λίγες ημέρες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων