Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017



Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα, ενώ ενδέχεται να συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

5 μυστικά που πάντα πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας






Δε θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν τα πάντα για σας, καθώς όπως ίσως ξέρετε κάποιοι μπορεί να διαδώσουν τις λεπτομέρειες της ζωής σας. Οπότε, βοηθά το να έχετε προσωπικές πληροφορίες μυστικές αντί να τις μοιράζεστε με όλους. Τις περισσότερες φορές το να πείτε στους άλλους τις λεπτομέρειες τις προσωπικής σας ζωής καταλήγει σε απογοητευτικά αποτελέσματα.

Η Ιστορία ενός 19 χρονου φαντάρου «ερωτευμένου» με τη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Σημαία!


ΔΡΑΜΑ. Ήταν αρχές Δεκέμβρη του 1969, χιόνι μέχρι το γόνατο, θερμοκρασία κάτω απο 5 μείον. Το στρατόπεδο 31η ΕΜΑ (μαυροσκούφηδες) εκτός απο τις τοπικές σκοπιές είχε αναλάβει και τις σκοπιές στα Σύνορα Κάτω Νευροκοπίου, 40 περ. χιλιόμετρα απο την πόλη σε υψόμετρο κάπου 1500 μέτρα, παντού πάγος και χιόνι και λίγες δεκάδες μέτρα απο τη γραμμή των συνόρων με τη Βουλγαρία μία και μοναδική σκοπιά όπου κυμάτιζε η Ελληνική Σημαία.

Τσίπρας: Θα αλλάξουμε τρόπο εκλογής αρχιμουφτή, όχι όμως επειδή το ζήτησε ο Ερντογάν | Φράγκος: Να µην αγγίξουν τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ως προπομπός για τις πρωτοβουλίες που ετοιμάζεται να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση- για τη μειονότητα στη Θράκη- ήρθαν σήμερα οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με την εκλογή αρχιμουφτή από τη μουσουλμανική μειονότητα.
Σε επίσημη επιβεβαίωση προχώρησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε: «Αυτή τη συζήτηση η κυβέρνηση την έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στο εσωτερικό της. Είναι αντικειμενική ανάγκη και δεν αφορά τον Τούρκο Πρόεδρο και πρέπει να επεκταθεί δημοσιά και ανοικτά με τη μειονότητα. Με τη μουσουλμανική μειονότητα που είναι τριφυλους προέλευσης».

Θα τρελαθούμε τελείως: Βάζουν λαθρομετανάστες μέχρι και σε ξενοδοχεία της Πίνδου!



Στέλνονται βαθιά μέσα στον ηπειρωτικό κορμό.

Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται εδώ και λίγη ώρα 156 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από την Χίο.
Οι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το πιο μεγάλο Χαμάμ στην Ελλάδα, στο Μακεδονία Παλλάς!




To Hammam Baths ανοίγει τις πόρτες του στο εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Palace και σας καλωσορίζει στο μεγαλύτερο χαμάμ της Ελλάδος, σε ένα ταξίδι στο σώμα και την ψυχή.
Ενσωματώνοντας την παράδοση του λουτρού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Hammam Baths είναι ένα τόπος αφιερωμένος στα μυστικά της ευεξίας και της ομορφιάς του χαμάμ.

Ο Τελικός Του Ελληνικού Δράματος

Έχω την εντύπωση πως η κυβέρνηση, αυτή που έδωσε τη χαριστική βολή στους Έλληνες, θα προσπαθήσει να αποδράσει, γνωρίζοντας πως δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί το χάος που θα προκύψει όταν ξεκινήσουν οι εξώσεις, μετά τις κατασχέσεις και τους μαζικούς πλειστηριασμούς.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Γίνεται γραφικός κανείς σήμερα εάν τοποθετείται εναντίον των μνημονίων, όταν τα πάντα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους.

Η επιτυχία των Μνημονίων: Ένας στους τρεις Έλληνες στερείται υλικά και κοινωνικά αγαθά – "Ευχαριστούμε" τον Γιωργάκη και την παρέα του που ξεπούλησαν την πατρίδα μας και τους υπόλοιπους μέχρι σήμερα που συνεχίζουν απτόητοι!


Την τρίτη θέση στην θλιβερή κατάταξη των ευρωπαϊκών κρατών αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού τους που βιώνει στέρηση υλικών και κοινωνικών αγαθών κατέλαβε η Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Κοινωνικό Μέρισμα: Δείτε Ποιες Είναι Οι Νέες Οδηγίες Για Τις Αλλαγές Στα Κριτήρια

Χρήσιμες οδηγίες για την περίοδο παράτασης του κοινωνικού μερίσματος αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr.


Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο παράτασης του κοινωνικού μερίσματος, έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές αναφορικά με τα κριτήρια:

Όλη η χώρα «στο σφυρί» μετά τις γιορτές … Από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «κρέμεται» η δόση


Η δέσμευση της κυβέρνησης να βγαίνουν «στο σφυρί» οι πρώτες κατοικίες και όσων οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία είναι δεδομένη – Πρέπει όμως να εφαρμοστεί στην πράξη τον Ιανουάριο, λένε οι Θεσμοί – Τι να κάνετε για να προστατευθείτεΣε ένα νέο, ασφυκτικό περιβάλλον εισέρχεται η υπερχρεωμένη μικρομεσαία τάξη της χώρας από το νέο έτος, καθώς η κυβέρνηση ανέλαβε μια διπλή δέσμευση στο τρέχον μνημόνιο και μένει τώρα να την εφαρμόσει και στην πράξη ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους νέους από 18 έως 24 ετών

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/12/2017

                                                               

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων