Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.



Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά περιμένουμε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017. Αρχικά βροχές και σποραδικά καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στην Ήπειρο, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και θα ενταθούν σημαντικά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην Πελοπόννησο και από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θράκη.

Η ενέργεια του θυμού και η μετατροπή του σε δύναμη.

Ο θυμός είναι και αυτός μία παρεξηγημένη ενέργεια, την οποία την μαχόμαστε. Ο θυμός είναι η γεννήτρια ενέργειας στο σώμα μας, η οποία όταν συναντηθεί με τον έρωτα και γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο χειρισμού της τότε αποκτάμε απόλυτα την δύναμη που χρειάζεται τόσο το σώμα αλλά και το Πνεύμα μας.
Ο θυμός είναι κι αυτός στο στόχαστρο, μία έννοια που την έχουμε κατατάξει στην κακή μεριά, αφού δεν μπήκαμε ποτέ στην διάθεση να αναζητήσουμε τι εστί θυμός.

ΑΣΤΕΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ! Πέθανε αβοήθητη στο κέντρο της Αθήνας...Το "εγκλημα" της...; ηταν Ελληνίδα.



16 μέρες πριν τα Χριστούγεννα... Πέθανε πριν τρεις μέρες. Δεν το ανέφερε κανένα ΜΜΕ, διότι σχεδιάζουν να βγάλουν άλλα 100.000 άτομα στο δρόμο. 

Θανασης Μανιατοπουλος 

Πέθανε η άστεγη γυναίκα που ζούσε στην Καποδιστρίου, τα τελευταία λόγια που ψέλλισε η"ελπίδα έρχεται.. εγώ φεύγω". Απάντηση ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ και χρησιμοποιούν Απελπισμένους που οι ίδιοι δημιούργησαν

Η Ολλανδία παράγει σε αξία 1700 ευρώ το στρέμμα, το Ισραήλ 1290 και η Ελλάδα μόλις 190…


«Η Ολλανδία ακολουθεί πολιτική αγοράς, το Ισραήλ πολιτική καινοτομίας και η Ελλάδα πολιτικές σκοπιμότητες»
Σε σύγκριση της αγροτικής οικονομίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ολλανδία και το Ισραήλ προέβη, ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank κ. Ιάκωβος Γιαννακλής μιλώντας στο 3ο συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Economist.

Τσουχτερό πρόστιμο στην Τάνια Ιακωβίδου κάθε φορά που αναφέρει το όνομα της Ελένης Μενεγάκη

Κάθε φορά που θα προφέρει το όνομα της Ελένης Μενεγάκη θα βγάζει από την τσέπη της... 2.000 ευρώ η Τάνια Ιακωβίδου. Αυτήν τη χρηματική ποινή της επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δικαιώνοντας την παρουσιάστρια του Alpha που είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια της τελευταίας, το περασμένο καλοκαίρι.

Το επίδομα των 600 ευρώ που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν! ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ανοιχτές είναι και φέτος οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ: 7.180 θέσεις. Τα κριτήρια μοριοδότησης

Ξεκινάει την Πέμπτη 14/12/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Τετάρτη 27/12/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους,
ηλικίας 18 ετών και άνω, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β΄κύκλος) σε 34 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.

Καταστήματα: Ανοιχτά τις επόμενες τρεις Κυριακές - Δείτε το ωράριο

Ως το τέλος του έτους τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές ως το τέλος του έτους.

Τα καταστήματα τις φετινές γιορτές θα λειτουργήσουν και τις δυο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 17 και 24 Δεκεμβρίου αντίστοιχα και στις 31 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Τα καταστήματα αυτές τις Κυριακές θα είναι ανοιχτά από 11:00 το πρωί έως 20:00 το απόγευμα.

Όσοι μετακομίζουν πρέπει να ενημερώνουν την εφορία

Αν αλλάξατε πρόσφατα κατοικία εκτός από τους συγγενείς και τους φίλους σας θα πρέπει να ενημερώσετε για την νέα διεύθυνση κατοικίας σας και την εφορία. Η δήλωση της νέας διεύθυνσής σας είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, είτε με την υποβολή του εντύπου Μ1 στο Τμήμα Μητρώου της εφορίας σας.

Economist: Γιατί η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν να συμφιλιωθούν

Στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις διαφορές του παρελθόντος και να υλοποιήσουν μία πραγματική επαναπροσέγγιση αναφέρεται άρθρο του Economist, με τίτλο "Γιατί η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν να συμφιλιωθούν", με τον αρθρογράφο να επιρρίπτει ευθύνες στην ρητορική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ποιες είναι οι εναλλακτικές για τις πλαστικές σακούλες

Από την αρχή του έτους παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σ’ ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες.

Σήμερα η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε πάνω από 1,3 εκατ. νοικοκυριά



Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα γίνει σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.
Συνολικά εγκρίθηκαν 1.313.148 αιτήσεις νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 3.249.000 δικαιούχους, δηλαδή στο 30% του πληθυσμού της χώρας.
Το ύψος του υπό διανομή ποσού ανέρχεται σε 727 εκατ. ευρώ με μέσο ποσό καταβολής ανά εγκεκριμένη αίτηση 554 ευρώ.