Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως μετά το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Τα χαρακτηριστικά των ελεύθερων ανθρώπων

Ελεύθερος λοιπόν είναι όποιος:
-δεν καταβάλλεται από φοβίες, κρίσεις πανικού, αγωνία, άγχος
-δεν βασανίζεται από αμφιθυμία
-έχει βρει τι θέλει και το ακολουθεί
-δεν ακολουθεί την πλειοψηφία αν κρίνει ότι αυτό είναι παράλογο
-ξέρει ότι η ζωή του είναι στο χέρι του κι ότι μπορεί να την αλλάξει όποτε θελήσει

Η ανηθικότητα της ουδετερότητας


Η ηθική δεν είναι ένα κουστούμι που το φοράς όποτε θέλεις να κάνεις φιγούρα.
Είναι ένα ρούχο που φοράς καθημερινά και σε χαρακτηρίζει.

Η ανηθικότητα της ουδετερότητας

Έχω πετύχει πολλές φορές ανθρώπους οι οποίοι κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο, φουσκώνουν το ηθικό «Εγώ» τους πλέκοντας οι ίδιοι το εγκώμιο της ακεραιότητας του χαρακτήρας τους, ενώ οι πράξεις τους φωνάζουν από χιλιόμετρα πόσο υποκριτές είναι.

Τι έψαξαν οι Έλληνες στο Google το 2017 - Λίστες



Το Year in Search της Google αναδεικνύει τα πρόσωπα, τα θέματα, τα γεγονότα και τα μέρη που κέντρισαν φέτος την προσοχή του πλανήτη μέσα από τη μηχανή αναζήτησης.


Η Google ανακοινώνει τη λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων ανεξαρτήτως θέματος, αλλά και 4 ακόμα λίστες που αφορούν σε γεγονότα, διασημότητες, ταινίες και σειρές που τράβηξαν την προσοχή μας! 

Σε νέα γραφεία η ΕΥΑΘ

Σε νέα γραφεία επί της 26ης Οκτωβρίου 26, απέναντι από τα δικαστήρια, θα λειτουργεί από τη Δευτέρα το υποκατάστημα εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΕΥΑΘ στο Βαρδάρι.

Για τεχνικούς λόγους, τα παλιά γραφεία στην πλατεία Δημοκρατίας 6 θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή στην Αθήνα «πέφτουν» οι υπογραφές για το 67% του ΟΛΘ

Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αθήνα, αναμένεται να υπογραφεί τελικά η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των εκπροσώπων της κοινοπραξίας, στα γραφεία του Ταμείου στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, όπου με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να μπουν οι υπογραφές, το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς: Τι να κάνετε για να γλιτώσετε από τις κατασχέσεις

Aντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών βρέθηκαν έως και τον Οκτώβριο πάνω από 1.014.295 φορολογούμενοι.

Μόνο τον Οκτώβριο επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα σε 22.903 φορολογούμενους σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα γίνονται κατασχέσεις σε 1.000 οφειλέτες κατά μέσο όρο.

Zεσταίνεται" η συζήτηση για την πλωτή διώρυγα Δούναβη-Μοράβα-Αξιού με κατάληξη το λιμάνι Θεσσαλονίκης




Στη δημιουργία πλωτού διαδρόμου μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Δούναβη, τον Μοράβα και τον Αξιό με έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ενημέρωσε για την τελευταία επίσκεψή του στα Σκόπια. 

Ανατροπές στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων

Αντιμέτωπες με δυσάρεστες εκπλήξεις θα βρεθούν από το νέο έτος 250.000 οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων, λόγω των αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση στα οικογενειακά επιδόματα. Πολλοί εξ αυτών θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα των 500 ευρώ για κάθε παιδί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα το λάβουν αισθητά ψαλιδισμένο.
Για το λόγο αυτό και πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Κοινωνικό Μέρισμα: Παράταση δηλώσεων για πολίτες που το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτησή τους

Την ύπαρξη «αστοχιών» στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα παραδέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ενώ προανήγγειλε παράταση για πολίτες που το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτησή τους από το σύστημα προκειμένου να διορθωθούν οι αστοχίες.

Η «σούπερ» κλήρωση στη λοταρία των αποδείξεων θα βγάλει 10.000 νικητές τον Δεκέμβριο

Πλησιάζει η μέρα που θα γίνει η μεγάλη κλήρωση στη λοταρία των αποδείξεων. Η κλήρωση του Δεκεμβρίου δεν θα βγάλει 1.000, αλλά 10.000 νικητές, καθώς στη λοταρία θα μετέχουν οι συναλλαγές που έγιναν 10 μήνες, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς και οι αποδείξεις του Νοεμβρίου.

Το μέτρο είχε μεγάλη απήχηση στην πρεμιέρα του και η κλήρωση του Δεκεμβρίου θα λάβει ακόμη μεγαλύτερης προσοχής από τους πολίτες από θα υπάρξουν 10.000 τυχεροί.