Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017



Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες στη Δυτική Ελλάδα καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Από την αρχή της ημέρας λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται στα Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική χώρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

7 συμβουλές ζωής που μου έδωσε η γιαγιά μου & δε συγκρίνονται με τίποτα άλλο στον κόσμο

Μαμά μου, πότε θα στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;» με ρωτάει ο μικρός μου. «1η Δεκεμβρίου αγάπη μου.» του απαντώ. «Όταν ήσουν μικρή πότε το στολίζατε και ποιος έβαζε το αστεράκι στην κορυφή;» συνεχίζει να με ρωτά. Μέσα σε δευτερόλεπτα κάνω flashback την εποχή που ήμουν κι εγώ μικρούλα. Τότε που δεν έπαιζα το δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του ενήλικα, αλλά ήμουν ένα παιδάκι που απολάμβανε τη φροντίδα τόσων ανθρώπων που με  λάτρευαν.

Το Ρεμπέτικο ανήκει πλέον στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας

Η ανακοίνωση της UNESCO για «μία ζωντανή μουσική παράδοση με ισχυρό καλλιτεχνικό, συμβολικό και ιδεολογικό χαρακτήρα» 
Η μουσική παράδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού εντάχθηκε στον κατάλογο της UNESCO για την «Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», σε μία ακόμη στιγμή αναγνώρισης της ξεχωριστής θέσης που κατέχει στην λαϊκή παράδοση.

Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα θέρμανσης

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις σχετικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει τη σχετική απόφαση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων.
Για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις, με τους κωδικούς του Taxisnet στη σχετική σελίδα της ΑΑΔΕ.

Πλειστηριασμοί: Χιλιάδες εγγυητές δανείων κινδυνεύουν και αυτοί να χάσουν τα σπίτια τους!


Πρόκειται για συζύγους, γονείς, αδέλφια και εν γένει συγγενείς ακόμη και φίλους οι οποίοι εγγυήθηκαν για δάνειο που έλαβε ένας δικός τους άνθρωπος τα χρόνια της «οικονομικής ευημερίας» και βάσει των συμβάσεων που υπέγραψαν θεωρούνται συνυπεύθυνοι για το δάνειο.

Εγκλωβισμένοι στη χιονοστιβάδα των κατασχέσεων φαίνεται ότι θα βρεθούν σύντομα και οι εγγυητές των δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην αποπληρωμή των ακινήτων τους.

Θεσσαλονίκη: "Βροχή" οι κλήσεις με το νέο σύστημα παρκινγκ

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Κατά εκατοντάδες πέφτουν πλέον οι κλήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για όσους καταλαμβάνουν παρανόμως θέσεις στάθμευσης, στο πλαίσιο του νέου συστήματος «Thesi».
Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesi» εφαρμόστηκε αρχικά πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα περίπου δυόμισι εβδομάδων, οπότε οι παραβάτες λάμβαναν απλά μια προειδοποιητική –ενημερωτική κλήση.

Πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας και το δώρο του 2017

Φέτος το Δώρο Χριστουγέννων 2017 αλλά και τα επιδόματα ανεργίας στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, θα καταβληθούν νωρίτερα.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα καταβάλλει νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές το δώρο Χριστουγέννων 2017 όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του.

Θεσσαλονίκη: Μένει το Αβέρωφ, επισκέψιμο μέχρι και 17/12 – Οι ώρες!

Ούτε ο καιρός δεν θέλει να φύγει το Θωρηκτό Αβέρωφ από τη Θεσσαλονίκη, εξ ου και το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε νέα παράταση παραμονής.
Το σχέδιο προέβλεπε απόπλου για αύριο Κυριακή (10/12), ωστόσο, το Αβέρωφ έλαβε νέα παράταση και θα είναι επισκέψιμο μέχρι και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΝ και τις ώρες επισκεπτηρίου για το κοινό.

"Κατρούγκαλος", θα λέτε και θα κλαίτε! Ειδικά όσοι συνταξιούχοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Επικουρικές συντάξεις που θα φτάνουν μόλις στα 30 ευρώ θα παίρνουν χιλιάδες συνταξιούχοι μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον νόμο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Σκάι ο γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Νίκος Καλάκος  ότι με τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου οι επικουρικές που θα καταβάλλονται θα φτάνουν ακόμα και τα 30 ευρώ.

Οι νέες αναλυτικές οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα 3 μέρες πριν το τέλος των αιτήσεων

Νέες αναλυτικές οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα ανέβηκαν στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr μόλις τρεις μέρες πριν το τέλος της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων.

Οι νέες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα αφορούν σε διορθώσεις που μπορούν να γίνουν για να μην απορριφθεί η δήλωση.

Δείτε αναλυτικά τις νέες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα

Έτσι δεν πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας

Δε θέλετε να πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας;

… Τότε πρέπει να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω αυτοκίνητα! Γιατί μπορεί το όριο για την απαλλαγή να έχει γίνει αρκετά αυστηρό, στα 90 g/km πλέον, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα στην ελληνική αγορά που αποφεύγουν το χαράτσι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/12/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων