Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Σαββάτο 9 Δεκεμβρίου 2017



Το Σαββάτο 9 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται τοπικές νεφώσεις που στη Δυτική Ελλάδα, στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι περισσότερες. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στις προαναφερθείσες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενισχυθούν στα δυτικά, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, και στη Θράκη, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται να πέσει κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Βρες χρόνο ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι.


Βρες χρόνο για δουλειά –
αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας.

Βρες χρόνο για σκέψη –
αυτό είναι η πηγή της δύναμης.

Βρες χρόνο για παιχνίδι –
αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.

                 Βρες χρόνο για διάβασμα –
            αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.

Στα κάγκελα οι Έλληνες δικαστές – Σκληρή απάντηση στον Ερντογάν



«Η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επιβάλλουν η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτέλεσαν τη βάση των αποφάσεων μας».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών & Εισαγγελέων με αφορμή τα όσα σημείωσε σε συνέντευξή του για την Ελληνική Δικαιοσύνη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντα υπάρχει ελπιδα! Η «αντίσταση» σε ένα σχολείο της Ελλάδας (Φωτό)



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η παλιά Ελλάδα του φιλότιμου, η οποία αντικατοπτρίζεται στις παλιές αξεπέραστες ελληνικές ταινίες.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στα μικρά παιδιά προβάλλεται ένας άλλος κόσμος, πολύχρωμος μα τόσο άχρωμος, διαφορετικός μα τόσο αδιάφορος!
Τα σχόλια αλλάζουν! Οι χώροι, τα βιβλία, η ιστορία τα πάντα αλλάζουν! Πλέον τα γνωρίζετε όλα αυτά, δεν είναι ανάγκη να τα επαναλάβουμε.

Οι λίστες των 23.000 οφειλετών σε Εφορία και Ταμεία (ονόματα)

Δύο νέες λίστες, η πρώτη με ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και η δεύτερη με 14.083 νομικά πρόσωπα που εμφανίζουν
ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία ή στα ασφαλιστικά Ταμεία άνω των 150.000 ευρώ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr).
Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις των οποίων τα ονόματα δίνονται στη δημοσιότητα εμφανίζουν οφειλές με καθυστερήσεις πληρωμών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο.

Παιδιά νηπιαγωγείου έως και 3 ετών στη Βρετανία θα διδάσκονται βιβλία που αμφισβητούν το φύλο τους



Τα νηπιαγωγεία στη Βρετανία ενθαρρύνουν τα παιδιά να αμφισβητούν το φύλο τους διαβάζοντας ιστορίες που προκαλούν τα στερεότυπα των ανδρών και των γυναικών.
Τα βιβλία, συμπεριλαμβανομένων χαρακτήρων που πιστεύουν ότι είναι λάθος φύλο, θα αναγνωσθούν σε παιδιά τόσο μικρά όσο και τριών ετών καθώς η ομάδα ενσωμάτωσης των ΛΟΑΤ ”Educate and Celebrate” τα έβαλε σε λίστες ανάγνωσης νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, μεταδίδει η Daily Mail.

Έξι Νέες Περικοπές Συντάξεων Τη Διετία 2018-2019

Απώλειες που ενδέχεται να αγγίξουν σωρευτικά, από την έναρξη των μνημονίων, ακόμη και το 70% αναμένεται να επιφέρει στις συντάξεις η επόμενη δόση περικοπών, που έχει ήδη ψηφιστεί κατά το διάστημα 2015-2017 και θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της επόμενης διετίας, αναφέρει η Καθημερινή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ: ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ


Για ακόμη μία φορά, σήμερα, στην πορεία για την επέτειο μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η αστυνομία είχε το ρόλο του ...

παρατηρητή των κουκουλοφόρων, που σχεδόν ανενόχλητοι βανδάλισαν, έκαψαν, κατέστρεψαν.

Χωρίζουν για να γλιτώσουν από την Εφορία

Το ποσοστό των εικονικών διαζυγίων έχει αυξηθεί κατά 20%, με το φαινόμενο να έχει αρχίσει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στην Κρήτη.
Οπως ανέφερε στο cretapost ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΔΣΗ) Αρης Ροζάκης, στη λύση αυτή καταφεύγουν κυρίως ζευγάρια που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Επανέρχεται χωρίς αλλαγές η τροπολογία που βάζει φρένο στις απεργίες



Χωρίς αλλαγές θα κατατεθεί (πάλι) σύντομα στη Βουλή η τροπολογία που βάζει φρένο στις απεργίες και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. 



Η διάταξη δεν αναμένεται να αλλάξει και θα προβλέπει πως για τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία. 

Τι προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης που αμφισβητεί ο Ερντογάν

Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη). 

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/12/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων