Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς,

Η αγκαλιά είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που η φύση σχεδίασε για μας.

Κάθε άνθρωπος έστω και για μια φορά στη ζωή του έχει βιώσει την έντονη επιθυμία να αγκαλιάσει κάποιον. Αυτή η ανάγκη μπορεί να προκληθεί είτε από αγάπη, είτε από αίσθημα άνεσης με κάποιον είτε από μοναξιά.
Είναι γεγονός ότι η αγκαλιά ενισχύει τις σχέσεις μας. Έχει πέρασε από το μυαλό σας ότι ίσως υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι ‘αυτό; Λοιπόν, υπάρχει!
Οι ορμόνες στο σώμα μας ξέρουν τι κάνουν.

Ένα συγκινητικό βίντεο για τη μοναξιά που νιώθουν οι ηλικιωμένοι τα Χριστούγεννα

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ηλικιωμένοι θα περάσουν μόνοι τους τα φετινά Χριστούγεννα στην Αγγλία σύμφωνα με στοιχεία φιλανθρωπικής οργάνωσης Age UK.

Η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση θέλησε να δώσει έμφαση στο θέμα της χρόνιας μοναξιάς εστιάζοντας στην περίοδο των γιορτών κι έτσι πραγματοποίησε μια συγκινητική καμπάνια.

Η εποχή … των πνευματικών ταγών.

Του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη Ιστορική καμπή.
Κρίση και ένδεια..ηθών και ήθους
Ας δούμε την παρούσα κατάσταση. Χωρίς μυωπικούς κομματικούς φακούς, Ιδεοληψίες, Ιδιοτέλειες, προσωπικά συμφέροντα.

α. Κοιτάζοντας αντικειμενικά και προσεκτικά, φαίνεται ότι:
- Έκλεισε η μεταπολεμική περίοδος.
- Έκλεισε η μεταπολίτευση.

Ελλάδα: Μια χώρα σε πορεία πληθυσμιακής μετάλλαξης...


Του Αναστάσιου Λαυρέντζου

Ενώ η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, σε ένα άλλο πεδίο – πολύ πιο θεμελιώδες – συντελούνται διεργασίες, οι οποίες θα αλλάξουν μεσοπρόθεσμα την πληθυσμιακή της υπόσταση: η μία διεργασία είναι η εν εξελίξει και πλέον επιταχυνόμενη δημογραφική της κατάρρευση και η άλλη είναι η αθρόα είσοδος μεταναστών και προσφύγων, φαινόμενο το οποίο θα μας συνοδεύσει στις επόμενες δεκαετίες...
Γιατί ο ελληνικός πληθυσμός καταρρέει δημογραφικά;

Αλλαγές στα δημοτικά σχολεία: Πώς θα αξιολογούνται οι μαθητές, πότε θα μένουν στην ίδια τάξη

Τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών του δημοτικού ορίζει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, «αξιολόγηση του μαθητή είναι η συνεχής παιδαγωγική διαδικασία με την οποία παρακολουθείται η πορεία της μάθησης, προσδιορίζονται τα τελικά αποτελέσματα και εκτιμώνται συγχρόνως και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία σχετίζονται με το έργο του σχολείου.

Τεράστια ιατρική ανακάλυψη: Ποια θανατηφόρα ασθένεια φτάνει στο τέλος της;


Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα νέο σούπερ-αντίσωμα, το οποίο για πρώτη φορά επιτίθεται στο 99% των στελεχών

του ιού HIV Το νέο αντίσωμα κατά του AIDS, που δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε μαϊμούδες και απέτρεψε την μόλυνσή τους με τον ιό, επιτίθεται ταυτόχρονα σε τρία ζωτικά μέρη του ιού, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο στον HIV να αμυνθεί.

Πόσα χάνουν οι συνταξιούχοι το 2018 και το 2019



Τις νέες περικοπές στις συντάξεις, κατά τη διετία 2018-2019, παρουσιάζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων(ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.), επισημαίνοντας ότι σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι «βουλιάζουν» στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς

Πεντέμισι χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε το 2012 στην Πάρο η δεκαπεντάχρονη τότε Μυρτώ από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους.

Μιλώντας στο radio1d.gr, η Μ. Κοτρώτσου εξήγησε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Όπως επισήμανε, η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θεσσαλονίκη: Ανθρώπινο «αστέρι» από… 1.000 Αϊ Βασίληδες – Πότε θα γίνει!

Στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων καλεί μικρούς και μεγάλους ο Αστερόκοσμος, που ανοίγει τις πύλες του στις 9 Δεκεμβρίου, εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, και θα ταξιδέψει τους επισκέπτες με το έλκηθρο του Άη Βασίλη μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2018.

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς χιλιάδες δικαιούχοι το χάνουν λόγω... αυτοκινήτου

Την απίστευτη αδικία σε βάρος χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που αποκλείονται από τη χορήγηση μερίσματος καταγγέλλει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Η απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξαιρεί από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος όσους φορολογούμενους με 4 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ. εκ., παλαιότητας μέχρι 10 ετών, μόνο και μόνο επειδή τα αυτοκίνητα αυτά εξακολουθούν να υπάγονται σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/12/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων