Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 12 /11/ 2017



Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και μετά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά και κεντρικά τμήματα περιμένουμε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η ζωή μου είναι δικός μου λογαριασμός.



Της Λίτσας Φιλίππου.
Δεν έχω να δώσω σε κανένα εξηγήσεις για το πώς επέλεξα να ζω. Σε ποιους δρόμους βαδίζω και ποια πορεία ακολουθώ. Με ποιους επιλέγω να συντροφεύομαι και ποιους ανθρώπους αντιπαθώ. Δεν έχω να απολογηθώ σε τούτον τον κόσμο για το χρόνο που επιλέγω να μένω ‘’εκτός’’. Για τις ώρες που συμβιώνω με την μοναξιά μου η εκείνες που αλητεύω με την συντροφιά μου. Δεν ψάχνω δικαίωση από τούτον τον κόσμο και ούτε επιδιώκω να επικροτηθώ.

Η.. Αράχωβα της Μακεδονίας


Το πιο κοσμικό ορεινό χωριό της Μακεδονίας βρίσκεται στο νομό Πέλλας, μόλις 123χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 603 χλμ. από την Αθήνα.

Ελληνικός Χρυσός: Κλείνει το εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!Στην ανακοίνωση ότι θέτει σε καθεστώς συντήρησης το υπό ανάπτυξη έργο των Σκουριών στη Χαλκιδική προχώρησε ο καναδικός όμιλος της Eldorado Gold, επικαλούμενος την παρατεταμένη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει την σχετική άδεια.

Σταθμός Μετρό Βενιζέλου: Εκεί που το ένδοξο παρελθόν ενώνεται με το μέλλον! (βίντεο)

Η Θεσσαλονίκη συναντά την ιστορία της και διαγράφει το δίλημμα «αρχαία ή μετρό»

Βρισκόμαστε στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου. Στο σημείο που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται το εργοτάξιο του μετρό για τη δημιουργία του σταθμού «Βενιζέλου». Ενός πολύπαθου σταθμού, που πέρασε από… χίλια μύρια κύματα εξαιτίας των αρχαίων που αποκαλύφθηκαν και αποτέλεσε γι’ αρκετό χρονικό διάστημα αντικείμενο αντιπαραθέσεων, διχασμού και δικαστικής διαμάχης.

Με e-mail θα ενημερώνονται οι γονείς πλέον για τις απουσίες των παιδιών σε Γυμνάσια και Λύκεια



Σύμφωνα με το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας, το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους. 
Όσον αφορά συγκεκριμένα στα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα λήγουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

«Όχι» στη λογοκρισία του χριστιανισμού στην ΕΕ λέει η Πολωνία – Επίσης λέει «όχι» στους μουσουλμάνους

Η Πολωνία θέλει να είναι σίγουρη ότι οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται «ιδεολογική λογοκρισία» στην
Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο, υπογραμμίζοντας την αντίθεση του κόμματός της, του εθνικοσυντηρητικού – δεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS)

στη μετανάστευση των μουσουλμάνων. Μαζί με την Ουγγαρία, η Πολωνία αρνήθηκε να αποδεχθεί το μερίδιό της στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή στις χώρες της Ε.Ε. χιλιάδων αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα.

Πότε δεν πληρώνετε φόρο κληρονομιάς




Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αποφασίζουν σήμερα να αποποιηθούν την περιουσία που κληρονομούν από τους γονείς ή τους συγγενείς τους.


Ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως τα χρέη που αφήνει ο συγγενής τους που απεβίωσε σε εφορία και τράπεζες, ο ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται στα ακίνητα και λιγότερο ο φόρος κληρονομιάς που θα πρέπει να πληρώσουν.

Ψαλίδι στις συντάξεις ως και 18%. Δείτε τις μειώσεις σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΟΑΕΕ και τράπεζες

Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), του Δημοσίου και των πρώην ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ - Τραπεζών) δείχνουν τα αποτελέσματα από τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας στους εκπροσώπους των δανειστών, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα, έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός του 75% των συντάξεων, με στόχο έως το τέλος του έτους να έχει καλυφθεί το 100%.

Handelsblatt: Ορισμένα ασθενοφόρα στην Αθήνα έχουν κάνει τρεις φορές την απόσταση... ως το φεγγάρι




Στη χθεσινή 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Ελλάδα αναφέρεται σειρά γερμανικών εφημερίδων.


Ο γερμανικός Τύπος δράττεται της ευκαιρίας για να αναφερθεί μεταξύ άλλων στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του κλάδου της Υγείας στην Ελλάδα. 

Παγκόσμια αναγνώριση για την 'Αννα Κορακάκη


Παγκόσμια αναγνώριση για την 'Αννα Κορακάκη

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη επελέγη ως αθλήτρια -πρότυπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Μπουένος Αϊρες.
Η Κορακάκη είναι μεταξύ των 25 αθλητών και αθλητριών που πρότειναν οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες για να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στη διάρκεια των Αγώνων, προκειμένου να συμβουλεύσουν αλλά και να υποστηρίξουν τους 3.998 νέους αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων