Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 11 -11-2017



Το Σαββάτο 11 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από το ξημέρωμα στα βόρεια ηπειρωτικά, την Ήπειρο και το Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Οι καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, και το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, από το μεσημέρι και ύστερα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Το καλό ψέμα θέλει χρόνο για να στηθεί όμορφα.



Της Χριστίνας Καζανιάτορα.
Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Οι άνθρωποι μοιράζονται λεπτομέρειες της ζωής τους και περιγράφουν τα συναισθήματά τους κάθε μέρα, σε Facebook, Instagram, Twitter.
Αν πιστεύεις πως αυτή η αίσθηση ανοιχτού βιβλίου ισχύει κάνεις λάθος. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η όλη εικόνα είναι πλασματική. Για την ακρίβεια υπάρχει μεγάλη απόσταση από τα αληθινά συναισθήματα μας.

Το εκπληκτικό κείμενο που γράφτηκε για την Ελλάδα


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και φανταστείτε, τι θα συνέβαινε!..

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη…

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. Από την ιατρική σας, την… … φαρμακευτική σας.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η Έξοδος από τα Μνημόνια



Όσο πλησιάζει το 2018 τόσο μικραίνει και η απόσταση για τον επόμενο Αύγουστο, μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου, όλοι θα θέλαμε να δούμε τη χώρα μας να αποχαιρετά τα μνημόνια. 
Η προοπτική και μόνο της εξόδου δημιουργεί μια ψυχολογική τόνωση στην προσπάθεια αναζήτησης της χαμένης μας αυτοπεποίθησης σε προσωπικό, κοινωνικό, επαγγελματικό, και οικονομικό επίπεδο.

«Οχι» γερμανικού δικαστηρίου σε μουσουλμάνο μαθητή-Ζήτησε εξαίρεση από το μάθημα θρησκευτικών


Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των μουσουλμάνων γονέων ενός μαθητή, που ήθελαν ο γιος τους να εξαιρεθεί από το μάθημα των Θρησκευτικών σ’ ένα δημόσιο Καθολικό σχολείο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί για οδοντιάτρους και φυσικοθεραπευτές



Καταργούνται σύμφωνα με τροπολογία του υπ. Υγείας οι περιορισμοί ως προς τα γεωγραφικά όρια άσκησης επαγγέλματος για οδοντιάτρους και φυσικοθεραπευτές. 
Με την ίδια τροπολογία, καταργείται επίσης η απαγόρευση διατήρησης περισσότερων του ενός οδοντιατρείων ή εργαστηρίων φυσικοθεραπείας. 

Να Χέσω Τις Έδρες Σας Και Τις Σπουδές Σας!

Έδρες και σπουδές. 

Έδρες υπουργικές, βουλευτικές, δικαστικές, πανεπιστημιακές. Και πολλά καντάρια σπουδές. 

Βαρείς (να ουμ) νομικοί, πεφωτισμένοι (και καλά) πανεπιστημιακοί, επιφανείς (λέμε) γιατροί. Πολλή γνώση, πολλή επιστήμη, πολλή σοφία. Τόσο πολλή που γίνεται επικίνδυνη. Θανατηφόρα. 

ΗΠΑ: Στα διαβατήρια των παιδόφιλων θα αναγράφονται τα εγκλήματά τους


 ΗΠΑ: Στα διαβατήρια των παιδόφιλων θα αναγράφονται τα εγκλήματά τους

Στα διαβατήρια όσων έχουν καταδικαστεί για παιδοφιλία ή για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά θα αναγράφονται πλέον οι καταδίκες και τα εγκλήματά τους. Αυτή η απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει λάβει έντονη κριτική και έχει προκαλέσει διχασμό στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους. Δικαιούχοι,κριτήρια

Ανεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν από σήμερα έως και τις 13 Δεκεμβρίου τις αιτήσεις τους σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία επιχείρησης σχετικής με τις σπουδές τους. Οι δικαιούχοι θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 100%.

"Τσίμπησαν τον αδερφό του Σημίτη"


Τσίμπησαν τον αδερφό του Σημίτη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «kontranews» οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών που συνδέονται με τη διαδρομή ενός εμβάσματος 845.000 ευρώ το οποίο κατατέθηκε το 2010 στην Εμπορική Τράπεζα.

«Αναμόρφωση Τιμολογιακής Πολιτικής στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από 15 Νοεμβρίου 2017»

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή της αριθμ. Α οικ.70061/ 3873/2017 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, από την 15η Νοεμβρίου 2017 γίνεται αναπροσαρμογή των κομίστρων του.

Η  νέα πολιτική κομίστρου γίνεται δικαιότερη έναντι της προϊσχύουσας, αφού αφαιρείται η επιπλέον επιβάρυνση των δέκα λεπτών από τα εισιτήρια που εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων