Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 7-11-2017



Λίγες νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά περιμένουμε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τμήματα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Τον άντρα δεν τον ορίζει η μυϊκή δύναμή του, αλλά το ανάστημα της ψυχής του.



Της Λίτσας Φιλίππου.
Δεν τον χαρακτηρίζει το φύλο του, αλλά ο αυτοσεβασμός και  η προσωπικότητά του. Δεν ξεχωρίζει για τη σωματική του διάπλαση, αλλά για το ήθος του και την τιμή του. Δεν τον ορίζει η αρρενωπότητά του αλλά η σωστή στάση ζωής και  τα εσωτερικά χαρίσματά του.
Τον άντρα τον καθορίζει η εκτίμηση που απορρέει από κάθε ανθρώπινη συναλλαγή του. Οι αρχές και οι αξίες που καθοδηγούν τον τρόπο ζωής του. O σεβασμός και η αυτογνωσία που εκπέμπει σε κάθε του παρουσία. Η συνάφεια των λόγων και των πράξεων του.

Τραγικό: Έχουν καεί 16,6 εκατ. στρέμματα σε 53.983 πυρκαγιές στην Ελλάδα από το 1980 έως το 2016!!!



Ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα από το 1980 έως το 2016 έφθασε τις 53.983, αποτελώντας το 2% των πυρκαγιών στον Ευρωπαϊκό Νότο (συνολικά 1.783.000). Την ίδια περίοδο, οι συνολικές καμένες δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα ήταν 16.618.160 στρέμματα και αποτελούσαν περίπου το 10% των καμένων εκτάσεων (συνολικά 164.389.330 στρέμματα) στις πέντε χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία).

Τελικά ο Τσίπρας με ποια κριτήρια καλεί και τιμά ανθρώπους στο Μαξίμου

Δεκάδες καταστηματάρχες είδαν τις βιτρίνες τους σπασμένες. Ο Τσίπρας δεν τους κάλεσε στο Μαξίμου.
Πολίτες ειδαν τα αυτοκίνητά τους βανδαλισμένα. Ο Τσίπρας δεν τους κάλεσε στο Μαξίμου.

Κρεοπώλες δέχθηκαν επίθεση από ακροαριστερές "συλλογικότητες". Ο Τσίπρας δεν τους κάλεσε στο Μαξίμου.

Ευέλπιδες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού. Ο Τσίπρας δεν τους κάλεσε στο Μαξίμου.

Σύλλογος γονέων στην Πρέβεζα επέστρεψε στο υπ. Παιδείας τα θρησκευτικά βιβλία ως... ακατάλληλα!


Σύλλογος γονέων στην Πρέβεζα επέστρεψε στο υπ. Παιδείας τα θρησκευτικά βιβλία ως... ακατάλληλα!

Ακατάλληλα και μη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη χαρακτηρίζει τα βιβλία Θρησκευτικών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας.
Σύμφωνα με το atpreveza.gr, ο Σύλλογος αποφάσισε να επιστρέψει στο Υπουργείο Παιδείας τα βιβλία των θρησκευτικών και να ζητά να διδαχθούν τα περσινά βιβλία των θρησκευτικών.

Ν. Παππάς: «Οι μετανάστες θα σώσουν την Ελλάδα από τη δημογραφική γήρανση»

Ιδού ο ένοχος: "Οι μετανάστες θα σώσουν την Ελλάδα από τη δημογραφική γήρανση" υποστήριζε ο Ν. Παππάς
@nikospappas16 σε εργασία του στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Τώρα, απλώς εφαρμόζει τις ιδέες του. Αν μείνουν λίγο ακόμα αυτά τα σκουπίδια στην εξουσία, θα γίνουμε μειονοτικοί στον τόπο μας!

Διαχωρίζονται οι αυτοδιοικητικές και από τις ευρωεκλογές


Διαχωρίζονται οι αυτοδιοικητικές και από τις ευρωεκλογές

Υπέρ της διαχωρισμού της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
«Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος οι ευρωεκλογές διά νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αντιθέτως, η ημερολογιακή ταύτισή τους λειτουργεί παραμορφωτικά για την Αυτοδιοίκηση. Επομένως, μια ολιγόμηνη μετάθεσή τους θα βοηθήσει» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Πωλούν τα σπίτια τους όσο-όσο οι εξαθλιωμένοι Έλληνες για να γλιτώσουν τους φόρους!

Σπίτια 20ετίας σε όλη την Αττική με τιμές πώλησης κάτω του κόστους, χαμηλότερα ακόμη και από
800 ευρώ ανά τ.μ.
Kαι ενώ οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για σταθεροποίηση και πιθανό γύρισμα των τιμών των ακινήτων από το επόμενο έτος, σε μια αγορά όπου οι συναλλαγές είναι πλέον ελάχιστες, έχουν αυξηθεί οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα όριά τους βάζοντας πωλητήριο σε σπίτια μέχρι 20 ετών τα οποία πωλούνται όσο-όσο, ακόμη και κάτω του κόστους κατασκευής. 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Χίο

Με αμείωτο ρυθμό παρά το κρύο συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς τα παράλια της Χίου.


 Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου 63 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Χίου, στο ύψος του Ξενοδοχείου Χανδρής ενώ μετά τις 09:30 το πρωί 62 άτομα αποβιβάστηκαν στην παραλία της Βοκαριάς στα Νένητα. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι 127 μετανάστες της Παρασκευής τότε ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έφθασαν μέσα σε ένα 24ωρο, ανέρχεται σε 252 άτομα.

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί ιερέων και αρχιερέων


-Ποιος ο μισθός ιερέων και αρχιερέων στην Ελλάδα; -Ζητούνται ιερείς επειγόντως, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της αγγελίας. 
-Πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιερείς κυρίως στην επαρχία αφού από τις 10.400 οργανικές θέσεις ιερέων που υπάρχουν οι 2.500 είναι κενές.


Οι μεγάλες επαρχιακές μητροπόλεις στην Ελλάδα έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, λόγω των ελλείψεων.

Μειωμένες 8% - 10% οι νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου


Μειωμένες 8% - 10% οι νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου

Τις πρώτες νέες συντάξεις του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως υπολογίστηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου, παρουσιάζει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
Από τις πρώτες αυτές αποφάσεις που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας (πρώην ΙΚΑ) αποκαλύπτεται μια διττή εικόνα με χαμένους και κερδισμένους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/11/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων