Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 3-11-2017



Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στην Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πελοπόννησο, περιμένουμε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας και κυρίως της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθεί παγετός. Παράλληλα, τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Όσο ζω μαθαίνω…



Της Λίτσας Φιλίππου.
Όσο ζω αντιλαμβάνομαι,  πως οι πιο όμορφες στιγμές μας είναι εκείνες που έχουμε υπογραμμίσει με το μελάνι της καρδιάς μας. Οι ωραιότερες είναι αυτές που προσθέτουν τις κόκκινες μικρές πινελιές στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας. Και οι σημαντικότερες έχουν σμιλεύτεί από εκείνους που έχουμε ανταλλάξει αμοιβαία συναισθήματα.

O Βαρδάρης Δεν Είναι Πλέον «Ροζ», Όμως Παραμένει το Σημείο Μηδέν της Θεσσαλονίκης



Ο Βαρδάρης είναι ο ομφαλός της Θεσσαλονίκης, εκτός από συναισθηματικά και πρακτικά – στο κάτω παρτέρι, πίσω από τις λαμαρίνες του μετρό, υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα με τον αριθμό μηδέν, που ορίζει ότι από τον Βαρδάρη μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις της Θεσσαλονίκης με τις άλλες πόλεις. 
Ελάχιστοι αποκαλούν τον Βαρδάρη ως Πλατεία Δημοκρατίας - έτσι λέγεται μόνο το αστυνομικό τμήμα στην αρχή της Δωδεκανήσου, στο οποίο είχαν κάνει μία από τις πρώτες καταδρομικές επιθέσεις οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Σε ετοιμότητα τα χιονοδρομικά -Μέχρι μέσα Δεκεμβρίου τα πρώτα πυκνά χιόνια


Επεσαν οι πρώτες νιφάδες, φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα αναμένοντας τα πυκνά χιόνια, για να ξεκινήσει η φετινή χειμερινή περίοδος. 
Οι πρώτες νιφάδες, που έπεσαν ήδη στα ορεινά, κάνουν τους αρμόδιους να αισιοδοξούν πως φέτος θα είναι μια «λευκή χρονιά».

ΟΙ δέκα πληγές-μαγαρισιές


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

Θυμάμαι, πριν από μερικά χρόνια, υπηρετούσα σε σχολείο χωριού του νομού Κιλκίς, που βρίσκεται στις υπώρειες του όρους Μπέλες, στα σύνορα με το υπερφίαλο ανθυποκρατίδιο των Σκοπίων. Το σχολείο παλιό, με θέα εξαιρετική στο κατάφυτο βουνό, χρησιμοποιούσαμε ακόμη τις ξυλόσομπες. Κάποια μέρα με επισκέφτηκε ο σχολικός σύμβουλος.

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Όλες οι βαλκανικές χώρες, αλλά και η Τουρκία, είναι σε υψηλότερες θέσεις από τη χώρα μας στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε σύνολο 190 χωρών σχετικά με τις ευκολίες που δίνονται στις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν.

Αποκαρδιωτικά είναι για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία στο επιχειρείν (Ease of Doing Business 2018) σε σύνολο 190 χωρών.

Δεν Υπάρχει: Χαρίστηκε Ποινή Για Κατοχή Και Πώληση Ναρκωτικών Για Να Διοριστεί Στη ΔΕΗ Χωρίς «Κώλυμα»!



Σύμφωνα με καταγγελία της Ρ.Μακρή την οποία όμως την 
στηρίζει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χαρίστηκε ποινή σε κρατούμενο για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών για να μπορέσει να διοριστεί στη ΔΕΗ! 
Την παραπάνω απόφαση αποκάλυψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κυρία Ραχήλ Μακρή η οποία σχολίασε:

Χαράτσι -και- στην άρση φορολογικής ακινησίας των αυτοκινήτων..

Μία δυσάρεστη έκπληξη «έκρυβε» το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς προβλέπεται χαράτσι σε περίπτωση άρσης ακινησίας.


Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου πως αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του για διάστημα 2 συνεχόμενων ετών τότε για να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στο όχημά του θα πρέπει να καταβάλλει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 30 ευρώ!

Taxis: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλάζουν τα έντυπα των δηλώσεων

taxisnet9.jpgΕπιχειρώντας να ενσωματώσει όλες τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη ημέρα, το Taxis μπαίνει σε φάση ριζικής αναμόρφωσης, μετά από διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε, φέρνοντας τα πάνω- κάτω στην υποβολή δηλώσεων, στις σχέσεις πολίτη- Φορολογικής Διοίκησης και στους ελέγχους νέου τύπου.
Με βάση τη σύμβαση έργου, οι βασικές αλλαγές που έρχονται είναι οι εξής:

Γιατί καθυστερεί η λοταρία αποδείξεων - Διπλή κλήρωση μέσα στο Νοέμβρη


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την λοταρία αποδείξεων στήθηκε και πλέον στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όλα είναι έτοιμα για την πρώτη κλήρωση που θα μοιράσει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς.

Όμως η κλήρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν αποστείλει ακόμη στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία για τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι το Σεπτέμβριο.

Όλες οι αλλαγές στον ΚΟΚ - Πότε θα αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα για 60 ημέρες

Ανατροπές αλλά και σαρωτικές αλλαγές έρχονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, τα πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς θα πρέπει να έχουν παιδευτικό περιεχόμενο και όχι εισπρακτικό χαρακτήρα, γι' αυτό και σε κάποια σχεδιάζεται μείωση ακόμα και κατά 40%, με εξαίρεση τις παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη, STOP, κατανάλωσης αλκοόλ και παραβάσεις των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/11/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων