Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 26-10-2017



Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, τις παράκτιες προς αυτό περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, και την Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, και την Πελοπόννησο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες υπάρχει στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έως και το μεσημέρι, και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο νότιο Αιγαίο. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

25 πράγματα που θα ήθελα να ξέρουν οι γιοι μου.



Εντάξει, είμαι κοριτσομάνα, δε σημαίνει όμως ότι δεν συντονίζομαι και με τις έννοιες των γονιών που έχουν αγόρια. Κι έτσι, όταν έπεσα πάνω σ΄αυτό εδώ το απίθανο κείμενο στη Huffpost Parents,  ένιωσα αμέσως την επιθυμία να το μοιραστώ μαζί σας, κι ας μην συμφωνώ σε όλα με τον αρθρογράφο Tom Matlack. Η μετάφραση είναι δική μου, σαφώς ερασιτεχνική, αλλά πιστεύω πως η ουσία βρίσκεται στην προσέγγιση και όχι στο συντακτικό και στη γραμματική.

Θεσσαλονίκη: Ύποπτους αγώνες στην ΕΠΣΜ ερευνά η εισαγγελία


Θεσσαλονίκη: Ύποπτους αγώνες στην ΕΠΣΜ ερευνά η εισαγγελία - Media

Ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες για το Κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), οι οποίοι φέρονται ότι περιλαμβάνονταν στη...
στοιχηματική αγορά παράνομων διαδικτυακών σελίδων στοιχήματος, ερευνούν οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. 

Προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία της ΕΠΣΜ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ,

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος


undefined

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές για το πότε θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές  εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 10 Νοέμβριου 2017.

Το χρήμα πάει Θεσσαλονίκη


Το χρήμα πάει Θεσσαλονίκη - Media

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων μέσα στην επόμενη πενταετία
«Φουντώνει» ο επενδυτικός πυρετός στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις ...
εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το οικονομικό και επιχειρηματικό προφίλ της πόλης μέσα στην επόμενη πενταετία. Τα έργα αυτά έχουν ως κύριο άξονα τον ΟΛΘ και το σιδηροδρομικό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας, ενώ προέκυψε εσχάτως και ζήτημα δημιουργίας ενός ενεργειακού κέντρου με τέρμιναλ υγροποιημένου αερίου, δηλαδή ενός LNG Hub.

Αρχαιολογικοί θησαυροί στο φως χάρη στον αγωγό ΤΑΡ - Πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη βόρεια Ελλάδα



Κατά τη διάρκεια των εργασιών του ΤΑΡ στη βόρεια Ελλάδα, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πολύ σημαντικής αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.

Συγκεκριμένα:

Στον νομό Κοζάνης βρέθηκαν οικιστικά και ταφικά κατάλοιπα διαφόρων εποχών, από τους προϊστορικούς μέχρι και τους βυζαντινούς χρόνους.

Στη Δράμα αποκαλύφθηκε τμήμα εργαστηρίου ελληνιστικών χρόνων, με πίθους και πολλές μήτρες για μεγαρικούς σκύφους με θέματα από την Ιλιάδα, καθώς και μεγάλος αριθμός επιγραφών.

Πολ Τόμσεν: Η κυβέρνηση του Τσίπρα έκανε περικοπές των συντάξεων

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Πολ Τόμσεν μίλησε για την Ελλάδα και τη σκληρή λιτότητα που προκάλεσε «κοινωνική δυστυχία».

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά ομόλογα, στα φορολογικά βάρη που κλήθηκαν να σηκώσουν οι Ελληνες, αλλά και στις περικοπές των συντάξεων, με τις οποίες συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αιφνίδια κατάργηση σημαντικών προνομίων Οδοντιάτρων και Φυσικοθεραπευτών


Συγκεκριμένα,καταργούνται 

  • οι περιορισμοί ως προς τα γεωγραφικά όρια άσκησης του επαγγέλματος
  • η θέσπιση υποχρεωτικής κατώτατης αμοιβής 
  • όπως επίσης και η απαγόρευση διατήρησης περισσοτέρων του ενός οδοντιατρείων ή εργαστηρίων φυσικοθεραπείας.

Πότε ξεκινά το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ - Πότε συμφέρει

Σε ισχύ τίθεται σε λίγες μέρες το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Η χειμερινή περίοδος ορίζεται από την
1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου και οι ώρες που ισχύει το τιμολόγιο είναι οι εξής:

02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
02:00-08:00 και 15:30-17:30,

Δημόσιο: 15.683 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις έως το τέλος του έτους

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους σε φορείς όπως υπουργεία, ΔΕΚΟ, δήμους, νοσοκομεία, σωφρονιστικά ιδρύματα, μουσεία κ.λπ.

Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν σε προσωπικό που θα προσληφθεί στους ΟΤΑ είτε με μόνιμες συμβάσεις είτε με εποχικές. Παράλληλα, εκτός από τις τρεις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού που έχουν ανακοινωθεί, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται άλλους τέσσερις διαγωνισμούς για 1.511 θέσεις.

Γιατί πας με αναμμένα φώτα ομίχλης;

Πολλές φορές βλέπουμε οδηγούς να οδηγούν με φώτα ομίχλης ακόμα κι όταν δεν απαιτείται. Για ποιο λόγο το κάνουν;

Ο λόγος είναι απλός. Τα φώτα ομίχλης υπάρχουν για αυτό ακριβώς που λέει η ονομασία τους. Η χρήση τους λοιπόν είναι πολύ συγκεκριμένη. Χρησιμοποιούνται μόνο για να διαχέουν σωστά το φως στην ομίχλη. Κάθε άλλη χρήση τους είναι άσκοπη και τιμωρείται από τον Κ.Ο.Κ.