Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 17-10-2017


 

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη, περιμένουμε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς και τοπικά στη Ρόδο στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι γνήσιοι και αυθεντικοί αναζητούν πάντα την αλήθεια.



Της Λίτσας Φιλίππου.
Οι γνήσιοι και αυθεντικοί αναζητούν πάντα την αλήθεια και ας τυφλώνονται από την λάμψη της.
Ψάχνουν το βαθύτερο νόημα πίσω από κάθε σκόπιμη πράξη κι ας τους αφήνει βαθιές χαρακιές. Την ουσιαστικότερη σημασία πίσω από κάθε λέξη κι ας τους στιγματίζει αιώνια. Την κρυμμένη ουσία πίσω από κάθε εσκεμμένη συμπεριφορά κι ας τους συνθλίβει ολοκληρωτικά. Και απαιτούν πάντα την ειλικρίνεια.

Στα άδυτα του θωρηκτού "Αβέρωφ" - Το στολίδι του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά από 72 χρόνια (ΦΩΤΟ)


undefined

«Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα», «τιμή μας που επισκεφτήκαμε το Θωρηκτό με το οποίο πολεμήσανε οι πρόγονοί μας», «ένα ταξίδι στην ιστορία να μας θυμίζει πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε ως Έλληνες». Γεμάτο από λέξεις που δείχνουν τα συναισθήματα που νιώθουν οι Θεσσαλονικείς που επισκέφτηκαν το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» είναι το βιβλίο επισκεπτών στο χώρο του πλοίου, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Φορολογούμενοι καλούνται ν’ αποδείξουν τον τρόπο ζωής τους τα τελευταία 10 χρόνια

Να αποκαλύψουν πώς ζούσαν εδώ και δέκα χρόνια, όχι μόνο σύμφωνα με τα εισοδήματα που δήλωναν ή τις τραπεζικές καταθέσεις τους, αλλά με βάση τους λογαριασμούς που πλήρωναν για κινητά τηλέφωνα και δίδακτρα για σχολεία ή φροντιστήρια
για να σπουδάσουν τα παιδιά τους καλούν εκατοντάδες φορολογούμενους οι εντολές ελέγχου που εκδίδουν ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πάνω από 300 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία ..σε ένα μήνα




Σε 5.826 ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας τον πρώτο μήνα της σχολικής περιόδου (11 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου) βεβαιώθηκαν 317 παραβάσεις. 
Οι περισσότερες αφορούν παραβίαση ορίου ταχύτητας, ταχογράφους και μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν οι εξής: Παραβίαση ορίου ταχύτητας 63, ταχογράφος 47, μη χρήση ζωνών ασφαλείας 37, έλλειψη πυροσβεστήρα 16,

Με το «έτσι θέλω» κάνουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία σε Ξάνθη και Ροδόπη



Με υπογραφή Γαβρόγλου, ετοιμάζονται να «επιστρατεύσουν» νηπιαγωγούς που αρνούνται να συμμετάσχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, που ικανοποιεί έτσι ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας
Στη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», και παραβλέποντας αποφάσεις των Διδασκαλικών Συλλόγων Ξάνθης και Ροδόπης καθώς και ομόφωνων ψηφισμάτων νηπιαγωγών της περιοχής,

Ποιοι «κλειδώνουν» σύνταξη από τα 55 με το νέο Ασφαλιστικό και ποιοι πρόωρη από τα 52 (παραδείγματα)



Σύνταξη από 55 έως 60 ετών παίρνουν πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων με τα νέα όρια ηλικίας.

Κλειδί για την έξοδο είναι τα 25 έως 35 έτη, ενώ θα πρέπει να έχουν κάνει έναρξη ασφάλισης, έστω και με ένα ένσημο, μέχρι τις 31/12/1992.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η σύνταξη είναι πλήρης σε αυτές τις ηλικίες, ενώ για τη μειωμένη τα όρια ηλικίας είναι χαμηλότερα.

Στα ράφια των super market φάρμακα από τον Δεκέμβριο

Τα σούπερ μάρκετ μέσα στον Δεκέμβριο θα διαθέτουν τα λεγόμενα Γενικής Διάθεσης Φάρμακα, όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιου είδους συνταγή.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προ ετών θα σήμαινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του κλάδου, ωστόσο τώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Οι αντιδράσεις είναι υποτονικές, ενδεικτικές της υποκρισίας πολιτικών και συνδικαλιστών του χώρου.

Ποια χώρα απειλεί με φυλάκιση όσους καπνίζουν στην παραλία





Κακά μαντάτα κομίζει η Ταϊλάνδη για τους καπνιστές, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα για όσους κάνουν το λάθος να ανάψουν τσιγάρο στην παραλία! Αντιμέτωποι ακόμη και με ένα χρόνο φυλάκισης θα έρχονται από εδώ και μπρος όσοι δεν σέβονται το περιβάλλον και τα θαλάσσια πλάσματα που κατοικούν σε αυτό.

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις


undefined

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την έναρξη της δεύτερης ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων με τους περισσότερους εμπόρους να κρατούν χαμηλά τον πήχη, καθώς μέχρι τώρα ούτε και οι εκπτώσεις έχουν δώσει την πολυπόθητη ανάσα στα ταμεία τους.
Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για το Φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται η έναρξή τους και στις 30 Οκτωβρίου, καθώς το επιτρέπει η νομοθεσία.
Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί με ανακοίνωση από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο


undefined

Στις 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων του Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2/11.
Αναλυτικά, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ, αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβληθούν την 1η Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη.