Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 9-10-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βορειοανατολικά και το Ιόνιο, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι 10 συμπεριφορές ενός τοξικού φίλου



Η σύναψη σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων είναι μέσα στη ζωή μας. Όλοι μας συνάπτουμε δυνατές φιλίες και έτσι η ζωή μας γίνεται πιο φυσιολογική και χαρούμενη.
Ωστόσο, κάποιες φιλίες περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν.
Είναι σημαντικό να παρατηρεί κανείς σημάδια που δείχνουν ότι μία φιλία είναι τοξική έτσι ώστε να δράσει και να μην την αφήσει να τον βλάψει περισσότερο. Παρακάτω, αναφέρουμε σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έναν τοξικό φίλο, ακόμη και αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη.

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας!

Η ελληνική αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αλλαγή στις ώρες κοινής ησυχίας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Οι ώρες κοινής ησυχίας είναι μια… πονεμένη ιστορία! Για την οποία -μάλλον- ο καθένας μας έχει να διηγηθεί κάποιο περιστατικό που οι κανονισμοί πήγαν… περίπατο.
Τι αλλάζει στις ώρες κοινής ησυχίας

Μειώσεις στις συντάξεις ανώτατων λειτουργών...



Συντάξεις απαξίωσης για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ανώτατους δικαστικούς προβλέπει το ασφαλιστικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα και από τις τελευταίες παρεμβάσεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», συνταξιούχοι ανώτατοι αξιωματικοί και δικαστές, που έχουν εξ αντικειμένου υπηρετήσει επί δεκαετίες στον «σκληρό πυρήνα» του κράτους, αναγκάζονται να περάσουν το γήρας τους βασισμένοι σε πενιχρές αποδοχές, οι οποίες διαρκώς περικόπτονται.

Το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μετά από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πλέει μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό

Στην είσοδο του λιμένα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, το οποίο συνοδεύουν 5 ρυμουλκά και 2 σκάφη του λιμενικού, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον κατάπλου.

«Σύρραξη» στο ΣτΕ: «Καταστροφή» ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, λέει ο νομικός κόσμος



«Καταιγίδα» επιχειρημάτων κατά του νόμου Κατρούγκαλου από 32 δικηγόρους στη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας


Καταιγίδα νομικών επιχειρημάτων κατά του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, τον ΕΦΚΑ, τις συντάξεις, τα μπλοκάκια, κ.λπ. διατυπώθηκαν σήμερα από 32 δικηγόρους στην μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου, ενώ δεν έλειψε και η εξαίρεση μιας εκ των τεσσάρων εισηγητών που είχε ορισθεί και ενώ είχε καταθέσει την σχετική εισήγησή της.

Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις σπιτιών και αυτοκινήτων

Τεράστιο κύμα κατασχέσεων έρχεται οσονούπω, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργου Ρούσκα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Ρούσκας ανέφερε ότι η εφορία αυτή τη στιγμή διεξάγει όλες τις κατασχέσεις, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τις κατασχέσεις από το το ελληνικό Δημόσιο.

Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε με τη Θράκη;

Η εικόνα των μουσουλμάνων μαθητριών, που παρήλασαν στην Ξάνθη φορώντας μαντίλα, μόνο θλίψη και σοκ μπορεί να προκαλέσει. Όχι μόνο γιατί επιβεβαιώνει τον μεθοδικό εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης. Αλλά γιατί η μαντίλα, που είναι ακραίο, σκοταδιστικό σύμβολο της υποταγής της γυναίκας στον άνδρα, φοριέται από όλα τα νέα κορίτσια, που δεν κατανοούν ότι η μαντίλα τα προσβάλλει και τα υποτιμά

Μπλόκο στις εταιρίες με ΑΦΜ Βουλγαρίας. Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους για την εικονική μεταφορά κερδών ελληνικών επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία μέσω της χρησιμοποίησης εταιρειών σφραγίδων που έχουν συσταθεί στη γειτονική χώρα.
H εικονική εξαγωγή κερδών είναι η πρακτική που, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείο Οικονομικών, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας τα τελευταία χρόνια καθώς η μεγάλη διαφορά μεταξύ του επιχειρηματικού φορολογικού συντελεστή μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας αποδεικνύεται πολύ μεγάλο κίνητρο για φοροαποφυγή.

Τα σκοτεινά κέντρα που ήθελαν και θέλουν μια «ανεξάρτητη» Κρήτη



Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ακουγόταν ως αστείο. «Ακόμα κι αν η Κρήτη αποκλειστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα θα μπορούσε να αυτοσυντηρηθεί»! Η συγκεκριμένη έκφραση ερχόταν απλά να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί λένε ακόμα και σήμερα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «τοπικιστικής είναι αυτός που θεωρεί τον τόπο του, καλύτερο από την Κρήτη»!

Πώς θα αποφύγετε την απάτη στην παραλαβή πετρελαίου - Οδηγίες από την Ενωση Καταναλωτών

Πλησιάζει ο... βραχνάς των καταναλωτών, αφού από τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδος δίνει χρήσιμες οδηγίες για να μην την... πατήσουμε και μας κλέψουν κατά την παραλαβή του πετρελαίου.

Είναι αυτονόητο, ότι για τους περισσότερους καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης σημαίνει προϊόν υπερπολυτελείας και γι’ αυτό το λόγο οι παραγγελίες και φέτος θα γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων