Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 8-10-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βορειοανατολικά και το Αιγαίο με τοπικές βροχές κυρίως στο Νότιο Αιγαίο έως το μεσημέρι, ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 13 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (η ελάχιστη στην Ήπειρο ~2 βαθμούς χαμηλότερη), 18 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αγαπάμε πραγματικά όταν ξέρουμε να συγχωρούμε.

Aγαπάμε αληθινά όταν…
Η αγάπη μας για τον άλλο ξεπερνάει τον δικό μας εγωισμό.
Όταν ζητάμε συγγνώμη όταν φταίμε, επειδή μας ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση μας με τον άλλο άνθρωπο και όχι ο εγωισμός μας.
Όταν μπαίνουμε στη θέση του άλλου και τον καταλαβαίνουμε, δεν τρέχουμε αμέσως να τον κατακρίνουμε και να τον μισήσουμε.

Τι κάνει καλύτερα μια 40αρα από μια 20αρα;

Ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας και αν το σκεφτείτε καλά… είχαν και το δίκιο τους Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να καταριόμαστε τον χρόνο που περνά και να μνημονεύουμε τα νιάτα που πέρασαν ανεπιστρεπτί, μάλλον πρέπει να δούμε κ τν άλλη πλευρά του νομίσματος.

Αλβανικά βιβλία παρουσιάζουν ελληνικά εδάφη ως αλβανικά – Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

  • Σφοδρή η αντίδραση από τον έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών
  • Αποκάλυψε την πρόθεσή του να θέσει στην σύνοδο της Ουνέσκο τον Νοέμβριο το ζήτημα του βιβλίου Γεωγραφίας της Αλβανίας
  • Συστάσεις από την ελληνική πλευρά για αφαίρεση του περιεχομένου
Απαράδεκτο χαρακτήρισε τον τρόπο και το περιεχόμενο που διδάσκονται τα μαθητικά βιβλία της γεωγραφίας στα αλβανικά σχολεία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Κινητικότητα: Πώς θα επιλέγονται οι υποψήφιοι



Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν το νέο σύστημα, η αξιολόγηση των υποψήφιων προς μετάταξη υπαλλήλων θα γίνεται από τριμελές όργανο του φορέα που έχει ζητήσει να δεχτεί υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών του. Το όργανο αυτό θα στελεχώνεται από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή της υπηρεσίας στην οποία ανήκει η προς κάλυψη θέση, καθώς και τον διευθυντή προσωπικού του φορέα, αλλά και με τον προϊστάμενο του Τμήματος στο οποίο ανήκει η εκάστοτε προκηρυσσόμενη θέση και ο οποίος δύναται να συμμετέχει ως παρατηρητής εκπρόσωπος του οικείου συλλόγου εργαζομένων, όπως αναφέρει μια ακόμη προσθήκη.

Από που θα ξεκινήσει η εξέγερση;



Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, με τη σκόπιμη συνηγορία των δανειστών και των οργάνων τους, ότι όλα πάνε καλά στην Ελλάδα, όλοι μας, όσοι ανήκουμε στα μικρομεσαία οικονομικά στρώματα, ζούμε στο πετσί μας την κρίση και φυσικά βλέπουμε ότι τα χειρότερα έρχονται.
Εισοδήματα δεν υπάρχουν, οι περιουσίες μας κινδυνεύουν άμεσα με αρπαγή τους και η ίδια η ζωή μας χάνεται χωρίς κανένα παρόν και μέλλον. 

Οι Τσιπροκαμμένοι έσκισαν τα καλσόν τους, από την γνωστή σε όλους μας κίνηση στα «τέσσερα».

Και ενώ στην Αυστρία βγάζουν τις μπούρκες από τις μουσουλμάνες -Απαγορεύονται στους δημόσιους χώρους, πρόστιμο 150 ευρώ… Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και ο κ Καμμένος τις φόρεσαν και κάνουν τεμενάδες.

Η 5η ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει την χρήση πέπλων κάλυψης ολόκληρου του προσώπου όπως η μπούρκα και η νικάμπ σε δημόσιο χώρο, έγινε πρόσφατα η Αυστρία. Μια κίνηση που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες. Ενώ οι Τσιπραίοι και Καμμένοι σκαρφίζονται όλο και νέες μεθόδους μουσουλμανικής λατρείας κηρύσσοντας πόλεμο στην Ορθοδοξία και τον λαό μας.

Τέλος εποχής για τον Τύπο της Β.Ελλάδας: Λουκέτο στις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»


  • Τέλος εποχής για τις δύο σημαντικότερες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, την ιστορική «Μακεδονία» και την «Θεσσαλονίκη».


Οι δύο εφημερίδες μετά από δεκαετίες διέκοψαν την κυκλοφορίας τους καθώς οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας λόγω των 15 μισθών που τους οφείλονται.

Άγιο Όρος για αλλαγή φύλου στα 15: Θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διερωτάται αν είναι δυνατόν να «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού».

ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ....Με 3 ευρω αγορασαν αξια σπιτου 100 ευρω.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ γιατι δεν τα πουλησατε στους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ που ειχαν αυτα τα δανεια αντι για 3% με 10% η με 15 και 20%?
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θα ειχατε κερδος..και ενα πολυ μεγαλο ποσοστο θα ειχε ανταποκριθει....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ για νεο ΓΟΥΔΙ.........
http://fonaklas.blogspot.gr

Πρόστιμα από 200 ως 500 ευρώ στους πολίτες για την ανακύκλωση

Βαριά πρόστιμα σε πολίτες, επιχειρήσεις και δήμους προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί σήμερα Παρασκευή στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού, ενώ ενισχύεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, τίθενται πλέον οι όροι και το βασικό θεσμικό εργαλείο για την οργάνωση της ανακύκλωσης, ενώ προβλέπονται σημαντικά θέματα σε επίπεδο δήμων και συστημάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων