Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 3-10-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών ασθενούς χαρακτήρα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017. Παράλληλα, κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα κατά τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες.

Τι περιμένεις;



Αν αγαπάς, μόνον αυτούς που σε αγαπούν, και αν βοηθάς μόνον αυτούς που βοηθούν και σένα, τι περιμένεις;
Και ο χειρότερος εγκληματίας, είναι ικανός να αγαπήσει, αυτούς που τον αγαπούν, και είναι ικανός να βοηθήσει ανθρώπους στο συνάφι του, που τον βοηθούν και κείνοι…
Ποια λοιπόν η διαφορά σας;
Λες πως ξέρεις να αγαπάς. Αν όμως τύχει και σου πει κανένας μια κουβέντα παραπάνω, πέφτεις να τον φας. Λες πως αγαπάς, αλλά αν κάποιος, ακόμα και δικός σου άνθρωπος σου χαλάσει λίγο την ζαχαρένια, τον πήρε και τον σήκωσε…

Ισοκράτης : «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται»



«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».
Η παραπάνω ρήση αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, Ισοκράτη. Η ρήση αυτή κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, ενώ πρόσφατα έγινε και πρωτοσέλιδο σε μεγάλη εφημερίδα. Είναι όμως έτσι; Ή είναι αυτή η ακριβής ρήση του Ισοκράτη; Μάλλον όχι, ή για να ακριβολογούμε, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. 

Είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης το κλειδί για ένα υψηλό εισόδημα;



Ο αγώνας των γονιών να προσφέρουν καλή μόρφωση στα παιδιά τους έτσι ώστε να μπορέσουν να «ξεφύγουν» από τη δύσκολη καθημερινότητα, αφενός είναι διαχρονικός, αφετέρου διαφέρει σαφώς και ευλόγως από την, σχεδόν στερεοτυπική, παροχή υψηλής ποιότητας μόρφωσης της «ελίτ». 

Μέρες ΑΠΟΛΥΤΗΣ κατοχής ζούμε. Μας παίρνουν ΚΑΙ το ηλεκτρικό ρεύμα Γερμανοί καταχτητές και Κομισιόν


Η Ελλάδα χάνει και το ρεύμα!

Την πώληση τεσσάρων καλών μονάδων της ΔΕΗ ζητεί η Ε.Ε.  Μας παίρνουν και το ρεύμα σιγά-σιγά! Τις τρεις από τις τέσσερις αποδοτικότερες και πιο σύγχρονες μονάδες της ΔΕΗ, επί των 14 συνολικά ενεργών λιγνιτικών μονάδων της, προτείνει προς πώληση η Κομισιόν.  Όπως διαβάζουμε...
στην έντυπη Καθημερινή, λίστα που τέθηκε σε γνώση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες,

Ποιο είναι το ...μικρό καλώδιο που θα ενώσει Κρήτη και Πελοπόννησο





  • Ένα καθοριστικό βήμα ώστε να πάρει μπροστά η κατασκευή της αποκαλούμενης "μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης” της Κρήτης έγινε προχθές καθώς το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ NASA! «Η Ελλάδα θα αποκλειστεί απ’ το χιόνι» – Δείτε πότε!


xionia apokleismos

Όπως αναφέρει το έγκυρο Αμερικάνικο site πρόβλεψης καιρού, accuweather.com, η Ελλάδα θα σκεπαστεί από χιόνι για διάστημα 3-4 ημερών, μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 28,29,30,31 Δεκεμβρίου και στις 1,2 Ιανουαρίου.

Δεν ξεχνώ τους Οικονομικούς Φονιάδες της Ελλάδας!



Επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και Διοικητή Τραπέζης Ελλάδος τον Προβόπουλο, "στις 31.12.2009 ο εγχώριος τομέας (συμπεριλαμβανομένης και της ΤτΕ) κατείχε
ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό είχε ανέλθει σε 86,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 51,2 %. Αντίστοιχα, το χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου

Πόρισματα «βόμβα»: Πως δόθηκαν παράνομα 2.305 επικουρικές συντάξεις

Εκδοση 2.305 επικουρικών συντάξεων που βγήκαν παράνομα και πρέπει να επιστραφούν διαπιστώνουν δύο πορίσματα εσωτερικού ελέγχου στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Τα δύο πορίσματα, τα οποία αναφέρονται στον ''Ελεύθερο Τύπο'' της Κυριακής φανερώνουν ότι οι 1.313 επικουρικές εκδόθηκαν και πληρώθηκαν μετά την 1η/1/2015 χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος που προβλέπει διαφορετικό και δυσμενέστερο τρόπο υπολογισμού.

Στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα – Μπαράζ κινητοποιήσεων

Με την παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (10 π.μ.), ξεκινά το
δεκαήμερο δράσης, που διοργανώνουν με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων.

Πόσα επένδυσαν σε έξι μήνες Έλληνες επιχειρηματίες στα Σκόπια

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης, στην εισροή 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων στην πΓΔΜ, με το σύνολο των ελληνικών επενδύσεων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 να ανέρχεται στα 2,86 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός αυτό συνιστά σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι, εάν ληφθεί υπ' όψη ότι το σύνολο των ελληνικών επενδύσεων στην πΓΔΜ, το 2016, ανήλθε σε 0,96 εκατ. ευρώ (στοιχεία ροών).

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων