Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 1-10-2017



Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Λίγες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πάνω από τη θάλασσα.

Να μη δανείζεσαι ποτέ ξένα φτερά για να πετάξεις.



Της Λίτσας Φιλίππου.
Μη δανείζεσαι ποτέ ξένα φτερά για να πετάξεις. Χρησιμοποίησε τα δικά σου και άνοιξε τα στο δικό σου ουρανό. Μην περιμένεις να πάρεις ώθηση από άλλους. Να στηρίζεσαι στη δική σου θέληση. Και ποτέ μην αναμένεις να πάρεις δύναμη από κανένα. Να ανακαλύπτεις πάντα τα δικά σου όρια αντοχής.

Τι να μας πούν τα ευρω ... γατάκια. Ποια καλοριφέρ; Οι Έλληνες είχαν ενδοδαπέδια θέρμανση και βιοκλιματικά παλάτια το 7.000 πχ όταν οι «Ευρωπαίοι» δεν είχαν ούτε καλύβια. 2 ΒΙΝΤΕΟ


Θαύμα αρχιτεκτονικής θεωρούνται τα βιοκλιματικά παλάτια του Μίνωα τα οποία είχαν ανέσεις του 2017 το 7000 πχ με ενδοδαπέδια θέρμανση και ανέσεις πρωτόγνωρες και κυρίως αδιανόητες ακόμη και σήμερα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα, υπήρχε η εστία...
Τα σπίτια αυτά δεν είχαν εσωτερικούς τοίχους και έτσι η όποια θερμότητα από την κεντρική εστία, μεταδιδόταν σε ολόκληρο το κτίσμα.

Το Άγιον Όρος επέβαλε «εμπάργκο» στον Αλέξη Τσίπρα



Ισχυρές αναταράξεις στις σχέσεις κυβέρνησης και Αγίου Όρους, με αντίκτυπο στον κόσμο των ορθοδόξων πιστών, προκάλεσε η ματαίωση της επίσημης επίσκεψης του κ. Αλέξη Τσίπρα
στις Καρυές, την περασμένη Τετάρτη, όπου πλην των επαφών με την ηγεσία των αγιορειτών και την περιήγηση σε μοναστήρια επρόκειτο να συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, κατά την άσκηση ΤΑΜΣ «Παρμενίων 2017», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτική Άμυνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως εξής:

Στις 11:00 π.μ. θα υπάρξει σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων, με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι στη Θράκη


Να ενταχθεί στην επωνυμία τους ο χαρακτηρισμός «Τουρκικό» ζητούν δεκάδες σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας που καταθέτουν ήδη σχετικά αιτήματα στα πρωτοδικεία της Θράκης.

Τον δρόμο για τον γενικό ξεσηκωμό της μειονότητας στη Θράκη, άνοιξε η επίμαχη τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και για την οποία οι ΑΝΕΛ αρχικά είχαν τοποθετηθεί αρνητικά.

Τα 23 απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μεταβίβαση ακινήτου



Στα χρόνια της κρίσης οι μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές) έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων στην αγορά γίνονται σε «σκοτωμένες» τιμές.
Αυτό που δεν άλλαξε και κυρίως δεν βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια είναι η γραφειοκρατία που συνεχίζει να πλήττει κάθε μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα.

Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία αλλά… είκοσι-τρία δικαιολογητικά απαιτούνται για τη σύνταξη κάθε συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβίβασης ακινήτου για οποιαδήποτε αιτία στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό για τους φορολογούμενους; Κόστος σε χρήμα και χρόνο.

Ζητούνται Έλληνες …. εδώ και τώρα.



Ζητούνται άμεσα Έλληνες, στο Στρατό, στη Δικαιοσύνη, στους Δήμους, στους δρόμους!

“Ξένα σώματα” οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα στο ιερό σώμα της Πατρίδος μας, έχουν βαλθεί να ξεθεμελιώσουν κάθε ιερό και όσιο. Τίποτα όρθιο!

Αποδεκάτισαν την Πατρίδα μας οικονομικά, αποδεκάτισαν οικογένεια, παιδεία, πολιτισμό, την βιολογική και ψυχική ισορροπία των παιδιών μας… Τώρα αποδεκατίζουν την Πατρίδα μας και εδαφικά.

ΕΟΠΥΥ: Όλα αλλάζουν στα ραντεβού με γιατρούς από Δευτέρα



Πρεμιέρα κάνει από την 1η Οκτωβρίου το νέο "καθεστώς” των επισκέψεων στους ιδιώτες γιατρούς που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αλλαγές στα αριθμητικά όρια των ραντεβού, αλλά και στη διάρκειά τους, όπως αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, από την επόμενη εβδομάδα καθιερώνεται πλαφόν δωρεάν επισκέψεων σε 100 ασθενείς ανά εβδομάδα, με μέσο όρο δωρεάν επισκέψεων 20 ατόμων την ημέρα, προκαθορισμένο δηλωθέν ωράριο λειτουργίας των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικό χρόνο επίσκεψης 15 περίπου λεπτά για κάθε ασθενή.

Στα άδυτα του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)

undefined
Τις αρχαιότητες στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου, παρουσίασε λίγες μέρες πριν καλυφθούν με σάκους από άμμο, προκειμένου να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, η ΕΡΤ3.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα ξαναβρεθούν στην επιφάνεια το 2022, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα αποκαλυφθούν στην τελική τους μορφή.
Να σημειωθεί πως χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο για τις μεταφορές ΙCTR 2017, προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει η Βενιζέλου και δεν θα μονοδρομηθεί η Εγνατία για χρόνια, λόγω των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης.
Μετά την ομιλία του μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Μυλόπουλος διευκρίνισε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα να δώσει λεπτομέρειες γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμη η μελέτη για το τι ακριβώς θα συμβεί στη Βενιζέλου, ενώ αναζητείται όπως είπε μια χειρουργική λύση ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει για πολύ καιρό η Βενιζέλου.
Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

http://www.thestival.gr

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ για τις πλαστικές σακούλες - Πόσο θα πληρώνουν οι καταναλωτές

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με την διάθεση πλαστικών σακουλών από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν περιεχόμενο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2015/720/ΕΕ και σκοπό έχουν την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων