Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 30-9-2017



Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα, περιμένουμε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Προχώρα επιτέλους



Είναι, λες και έχεις πέσει βαθιά μέσα σε έναν λάκκο. Σε μία τρύπα. Και βρίσκεσαι εκεί εγκλωβισμένος.  . Έτσι είσαι. Έτσι νιώθεις…
Και αντί όμως να παλεύεις με νύχια και με δόντια να βγεις από κει μέσα, αντί να κάνεις τα αδύνατα-δυνατά να ελευθερωθείς, να ξεφύγεις, να ανεβείς στην επιφάνεια, εσύ ψάχνεις να βρεις τα πως και τα γιατί.
‘’Γιατί σε μένα; Πως έπεσα εδώ μέσα; Πως έγινε και εγκλωβίστηκα; Ποιος με έριξε; Ποιος με έσπρωξε; Γιατί το έκανε; Λες να τα καταφέρω ποτές να βγω; Μήπως δεν θέλω; Μήπως δεν μπορώ; Μήπως δεν πρέπει;’’ 

Οι Έλληνες καθηγητές αριστεύουν στις ΗΠΑ



Η ελίτ των πανεπιστημιακών στις ΗΠΑ μιλάει… ελληνικά. Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση διεθνώς με βάση τον αριθμό των πανεπιστημιακών που εργάζονται στα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το σημαντικό έργο (για όσους θέλουν…) που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και το πείσμα, τη θέληση και την εργατικότητα των Ελλήνων. Την Ελλάδα ξεπερνά μόνο το Ισραήλ, που παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντική δυναμική στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας.

Σπάνια φωτογραφία δείχνει την Θεσσαλονίκη με τείχος



Τη φωτογραφία με την παλιά Θεσσαλονίκη δημοσίευσε ο Ζαχαρίας Σεμερτζίδης, στην ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική λήψη, καθώς είναι το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο, το οποίο εμφανίζει την πόλη όπως ήταν, πριν την κατεδάφιση του τείχους. Η φωτογραφία απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους της πόλης και είναι ομολογουμένως εξαιρετικά εντυπωσιακή.

Στις επτά γηραιότερες χώρες στον κόσμο η Ελλάδα το 2025..


  • Ακόμα ένα αρνητικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων χωρών φαίνεται πως αποκτά η χώρα μας, καθώς έως το 2025, το 30 τοις εκατό ή και περισσότερο του ελληνικού πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 ετών.

Τα στοιχεία αποκαλύπτονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με μια φωτογραφία - διάγραμμα υποστηρίζει πως ως το 2025 οι γηραιότερες χώρες στον κόσμο θα είναι επτά. Εκτός από την Ελλάδα, οι υπόλοιπες έξι είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ιαπωνία.

Ξεμπλοκάρουν 20.000 εφάπαξ

Ξεμπλοκάρουν 20.000 εφάπαξΑνοίγει ο δρόμος για να εισπράξουν πάνω από 20.000 δικαιούχοι τα εφάπαξ τους οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 2016 και μετά.

Στο ΕΤΕΑΕΟ βρίσκονται σήμερα πάνω από 59.000 αιτήσεις από πρώην δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους ενώ σε πάνω από 20.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις για αποχωρήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Καταργούν τις e-εφαρμογές μίσθωσης ταξί

  • Στο «κλείσιμο» εκ νέου της αγοράς ταξί στην Ελλάδα με νομοθετικές διατάξεις που ουσιαστικά καταργούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές (applications), μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί για τις καθημερινές μετακινήσεις του, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών – Τι πρέπει να προσέξετε



Την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε 34 Διευθύνσεις Δασών της χώρας (συνολικά στο 35% της έκτασης), της μεγαλύτερης ανάρτησης που έχει λάβει χώρα ποτέ στα τελευταία 40 χρόνια, από τότε που η σύνταξη των δασικών χαρτών έγινε συνταγματική επιταγή.

Παίρνουν σπίτια για κλήσεις και δημοτικά τέλη! Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και για χρέη στους δήμου

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται και από τους δήμους και οι πολίτες θα κινδυνεύουν από τη μια μέρα στην άλλη για
κλήσεις και απλήρωτα δημοτικά τέλη. Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, προβλέπεται σύντμηση των ημερομηνιών για την διενέργεια πλειστηριασμού σε 15 ημέρες από την αναγγελία της κατάσχεσης.

Κοζάνη: Με πολλά παρατράγουδα η πρώτη κλήρωση για σημαιοφόρους

Ο κλήρος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης έπεσε σε αλλοδαπό μαθητή που δεν φέρνει ούτε τα βιβλία του -  Γονείς μαθητών, σκέφτονται ακόμη και το να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση

Από την Κοζάνη ξεκίνησε, όπως φαίνεται, η εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιλογής των σημαιοφόρων των παρελάσεων μέσα από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους, την οποία έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας από τη φετινή σχολική περίοδο.

Ποιος ήταν ο πρώτος γαλανομάτης



Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την «καταγωγή» των γαλάζιων ματιών.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Independent, νέες μελέτες επιβεβαιώνουν προηγούμενες, οι οποίες είχαν αποκαλύψει τις γονιδιακές ρίζες των γαλάζιων ματιών.

Οι αρχαιότερες γνωστές μεταλλάξεις στα γονίδια που ελέγχουν το χρώμα των ματιών και οδήγησαν στα γαλανά μάτια πιθανώς έλαβαν χώρα πριν από περίπου οκτώ χιλιάδες χρόνια σε ανθρώπους που ζούσαν σε περιοχές γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων