Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 27-9-2017



Άστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στις Σποράδες, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία και στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα αποκτήσουν πιο έντονο και συνεχή χαρακτήρα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

15 λέξεις που πρέπει να σκέφτεσαι κάθε πρωί.



Αναζητάτε σκέψεις που να μπορούν να σας κάνουν ευτυχισμένους; Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια λίστα με 15 λέξεις, οι οποίες έχουν την ικανότητα να διευκολύνουν τη ζωή σας και να σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ πιο ευτυχισμένοι, αν καταφέρετε να μάθετε να τις χρησιμοποιείτε σωστά. Κάθε θετική λέξη της λίστας είναι σημαντική και σας προτείνουμε να τις χρησιμοποιείτε καθημερινά σε όλες τις περιστάσεις που σας τυχαίνουν. Η σειρά των λέξεων που υπάρχουν σε αυτή τη λίστα είναι τυχαία.

Σε ποιά σχολή διδάχτηκαν πολιτική οι πολιτικοί μας;

Η έλλειψη κλασικής παιδείας αλλά και η μονομέρεια διακρίνεται στους λόγους των κυβερνητικών, με πρώτο βεβαίως τον πρωθυπουργό
Προ καιρού ο Ν. Καρανίκας προέβη σε μια διαπίστωση, ορθή κατά το ήμισυ. Είπε ότι οι νέοι της Αριστεράς μελετούν τον μαρξισμό, ενώ οι νέοι της Δεξιάς περνούν τον καιρό τους σε μπαράκια, παραθέτοντας αρκετούς τίτλους βιβλίων γνωστών μαρξιστών συγγραφέων.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΕΣΕΝΤΖΙΟ ΣΑΝΤΣΙΛΙΟ: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



Πρωτοβάθμια καὶ δευτεροβάθμια ἐκπαίδευση στὴν Ἑλλάδα:
ἡ ἐπίθεση στὴν Γλῶσσα καὶ στὴν Ἱστορία
Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ τοῦ Κρεσέντζιο Σαντσίλιο
στὸν Πρωθυπουργὸ Ἀλέξη Τσίπρα
καὶ
στὸν Ὑπουργὸ Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου
Ἀ θ ή ν α

Μετὰ ἀπὸ τὴν βασικὴ ὑποβάθμιση τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν (τελείως ἀπαράδεκτο στὴν ἴδια τὴν χώρα δημιουργίας των), ἡ ἐξάλειψη καὶ κεντρικῶν φάσεων τῆς ἀρχαίας καὶ μοντέρνας ἱστορίας ἀπὸ τὶς ὁποῖες προέκυψαν θεμελιώδεις πολιτικές,

Τι αλλάζει στις πολυκατοικίες για την αυτόνομη θέρμανση



    Τον δρόμο για την αυτονόμηση της θέρμανσης των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες, και χωρίς απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης, ανοίγουν διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου ΠΕΝ για τα αυθαίρετα.
Φυσικό αέριο, γεωθερμία, συστήματα αντλιών θέρμανσης είναι ορισμένες από τις επιλογές των νοικοκυριών που προβλέπει το σχέδιο νόμου για χρήση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης.

Ανθρώπινο ποτάμι 20.000 δρομέων στον φετινό «Νυχτερινό»!

Με εντυπωσιακό τρόπο και με νέο ρεκόρ ατομικών συμμετοχών έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (22/09) οι εγγραφές στον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης! Το ανθρώπινο ποτάμι των 20.000 δρομέων αναμένεται να ζήσει ανεπανάληπτες συγκινήσεις, δημιουργώντας ιδιαίτερο χρώμα στην ομορφότερη φθινοπωρινή βραδιά της πόλης, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου!

Εσύ ξέρεις τα δικαιώματά σου αν κάποιος εισβάλει σπίτι σου; Τι θεωρείται νόμιμη άμυνα;



Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι αν ένα έγκλημα (π.χ φόνος) τελεστεί σε κατάσταση άμυνας, ο δράστης δεν τιμωρείται. Ποια είναι όμως τα πραγματικά δικαιώματά μας αν βρεθούμε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση;
Ο Ποινικός Κώδικας ορίζει άλλωστε ρητά ότι «δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας». Η ρύθμιση αυτή είναι αυτονόητη συνέπεια της αίσθησης αυτοσυντήρησης και της ανάγκης του καθενός να προστατεύσει τον εαυτό του ή και τρίτους από επιθέσεις…

Δείτε αν δικαιούστε το επίδομα του ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα να λάβουν χρηματικό επίδομα από 300 έως 916 ευρώ αν υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους (μέχρι το τέλος Οκτωβρίου) έχουν χιλιάδες άνεργοι, εργαζόμενοι εποχικής απασχόλησης αλλά και κάτοικοι ορεινών περιοχών από όλη την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, κάτοικοι περιοχών από όλους τους νομούς της Ελλάδος (πλην Αττικής) μπορούν να κάνουν στα ΚΕΠ την αίτησή τους και να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Στο αντιεμβολιαστικό κίνημα οφείλεται η επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων



Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία η άρνηση των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις καθώς δεν αποκλείεται να εμφανιστεί επιδημία από την οποία θα θρηνήσουμε θύματα
Τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς κρούει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά ότι «το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύχθηκε, θα αποτελέσει αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Θριαμβευτής των γερμανικών εκλογών ο Ερντογάν - Σκληρό το μάθημα για την ανύπαρκτη Ελλάδα που θα γίνει σάντουιτς


Του Στρατή Μαζίδη

Ούτε η Μέρκελ ούτε το AfD είναι οι νικητές των γερμανικών εκλογών. Νικητής είναι ο κύριος που βλέπετε στη φωτογραφία, ο οποίος κατηύθυνε το τουρκικό στοιχείο να ψηφίσει υπέρ του AfD που τάσσεται εναντίον της άκρατης μετανάστευσης και των όσων προβλημάτων προκύπτουν.
Ο ζοριζόμενος από την Ευρώπη Ερντογάν εκμεταλλεύεται όλα του τα όπλα. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποδυναμωθεί η Μέρκελ, να εξαφανιστεί ο Σουλτς και να ενισχυθούν φωνές που θα ζητήσουν αλλαγές.

Άδεια μητρότητας και προστασίας παιδιού. Τι ισχύει

To κέντρο πληροφόρησης της ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποία διευκρινίζει όλα όσα προβλέπονται για την άδεια μητρότητας και προστασίας παιδιού, για τις εργαζόμενες μητέρες

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται άδεια μητρότητας συνολικής διάρκειας 17 εβδομάδων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων